• 9.218.668 stemmen

Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes (2022)

Documentaire / Misdaad | Miniserie

Show titel: Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes

Genre: Documentaire / Misdaad

Afleveringen: 3

Speelduur: 3 uur en 03 minuten

Ontwikkeld door: Joe Berlinger, Jon Doran, Jen Isaacson, Jon Kamen, Mike Mathis en Catharine Park

Met: Sam Amirante, Greg Bedoe en Rafael Tovar

Datum van release: woensdag 20 april 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes

Hij dineerde met de machtigen der aarde en aasde op de kwetsbaren. Onder zijn brede glimlach zat de gruwelijke duisternis van de sadistische seriemoordenaar John Wayne Gacy, die uiteindelijk werd opgepakt, schuldig bevonden van de moord op 33 mensen, en ter dood veroordeeld. Zijn grimmige verhaal staat centraal. De serie bevat nooit eerder vrijgegeven audiomateriaal van het verhoor van Gacy, en Gacy in gesprek met een lid van zijn verdedigingsteam, geselecteerd uit ongeveer 60 uur aan opgenomen opnames. Ook komen agenten voorbij die de lichamen opgraven uit de kruipruimte van Gacy's huis in de buitenwijken van Chicago. Het audiomateriaal vormt een rode draad door deze huiveringwekkende kijk op Gacy's moordpartij, terwijl nieuwe interviews met onderzoekers en overlevenden de gruwel van zijn misdaden volledig in beeld brengen.

Afleveringen

1. 1. The Life of the Party

20 april 2022 (1 uur en 04 minuten)

John Wayne Gacy wordt een hoofdverdachte in de verdwijning van Robert Piest. Nooit eerder gehoorde audiocassettes onthullen de gedachten en begindagen van Gacy.

2. 2. A Nicely Kept Secret

20 april 2022 (1 uur)

Na een uitgebreide bekentenis begint Gacy zich roekeloos te gedragen, waardoor de politie zowel zijn gedrag als een veranderend onderzoek voor hun kiezen krijgt.

3. 3. Sane Enough

20 april 2022 (59 minuten)

Gacy's advocaten claimen dat hij ontoerekeningsvatbaar is en de politie probeert zijn slachtoffers te identificeren en eren. Een zware, emotionele taak.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Lijkt me top.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

greenmannl Hoe had je deze al op 12 april gezien?

avatar van DionneDarko

DionneDarko

jacobine_rodijk schreef:

greenmannl Hoe had je deze al op 12 april gezien?

Oh ik zit nu op Letterboxd te kijken omdat ik er zelf ook niets meer van snapte maar dat is de miniserie John Wayne Gacy: Devil in Disguise (2021) waarmee ik hem verwar! En die had ik vorig jaar al gezien. Miniseries staan er vaak niet op hier of pas veel later. En die kijk ik nu net heel veel. Dus ik check zo nu en dan het kopje toegevoegde series op deze site. Soms kan ik dan met terugwerkende kracht een paar titels ranken, maar goed dat is deze keer niet helemaal goed gegaan dus, haha! Ik zag John Wayne Gacy staan en dacht die heb ik gezien waarschijnlijk. Super verwarrend ook wel al dat ge-John Wayne Gacy.

Ik stem nooit iets wat ik niet gezien heb, heiligschennis. Haal mijn stem direct weer weg, thanks!

avatar van DragQueen

DragQueen

Weer een prima crime-docu uit de stallen van Netflix. Onderhoudend op alle vlakten en hapklaar geserveerd aan de kijker. Ik zie deze docu's altijd graag tegemoet komen. Netflix lijkt ze vaak aan de lopende band uit te brengen. En hoewel ze soms ook weleens in niveau schipperen, was deze weer goed opgezet en interessant kijkvoer. 3,5 Ster.

avatar van umbra

umbra

Sterke docu-miniserie over een zeer beruchte seriemoordenaar uit de Amerikaanse geschiedenis. Met recent Dahmer achter de kiezen, vier mijn fascinatie voor psycho's hier hoogtij. Een docu ligt niet altijd evident bij mij, maar deze mini-reeks is wel uitstekend gebracht, ook met de tapes, alle getuigen die er middenin zaten, brengen je volledig in de sfeer van die horror periode. 9/10.

avatar van clubsport

clubsport

Ik kan me nog goed Bryan dennehy herrinneren die een griezelig goede Gacy neerzette in de tv film To catch a killer .

Deze ga ik nog zeker eens kijken .

avatar van Jointz

Jointz

Ik vond het een behoorlijk saaie zit, deze 3 afleveringen van allen om en nabij een uur. Eigenlijk behandelen ze de zaak eromheen, je krijgt weinig mee van de slachtoffers en ook op de persoonlijkheid en daden van Gacy wordt maar weinig tot in detail op in gegaan.

Je ziet vaak niet hoe de ontmoetingen tot stand komen, ziet ook niet wat er exact heeft afgespeeld in de woning maar het OM en advocaten vertellen een verhaal ondersteund door de tapes.

Ik had zelf iets meer diepgang verwacht, zo blijft zijn Clown-periode helemaal onderbelicht.Het wordt heel even genoemd terwijl wel zijn hele huis vol hangt en staat met clowns.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Weer een goede, toch wel diepgaande en aangrijpende docu-serie over een serial killer. Gacy gaf inderdaad minder details dan Dahmer en in tegentelling tot die laatste toonde Gacy geen spijt over zijn gruwelijke daden. Hij gaf alle schuld aan anderen en vond blijkbaar dat hij nergens schuld aan had. Ongelooflijk dat zijn toenmalige advocaat zegt dat hij vindt dat Gacy de doodstraf niet mocht krijgen, zelfs geen levenslange gevangenisstraf verdiende. Zulke advocaten zouden ze de stoel moeten geven, en dan bedoel ik de stoel die onder stroom staat. De familieleden van de meer dan 30 slachtoffers van Gacy hebben ook enorm lang moeten wachten op gerechtigheid. Eigenlijk is Gacy nog gemakkelijk en pijnloos aan zijn einde gekomen, een spuitje en hij wist nergens meer van. De stoel of ophanging was in zijn geval misschien meer toepasselijk geweest?

avatar van The Oceanic Six

Mweh. Na een tijdje terug de Jeffrey Dahmer serie op Netflix te hebben gezien wilde ik wat meer Netflix-crime kijken, maar dit is lang niet zo boeiend, al is Gacy een net zo walgelijke seriemoordenaar. Het wordt allemaal vrij droog gebracht. Ik had graag meer willen zien hoe hij al die weerloze slachtoffers te pakken kreeg en hoe hij dacht. Na 3 uren docu is de persoon Gacy me niet heel veel duidelijker geworden.