• 9.218.668 stemmen

Gomorra: La Serie - Seizoen 5 (2021)

Alternatieve titel: Gomorra 5

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 04 minuten

Ontwikkeld door: Roberto Saviano en Roberto Saviano

Met: Ivana Lotito, Salvatore Esposito en Marco D'Amore

Oorsprong: Italië

Datum van release: vrijdag 19 november 2021

Eerst uitgezonden op: Sky Atlantic (Italië)

Plot Gomorra: La Serie Seizoen 5 (2021)

In het laatste seizoen verlaat Genny zijn schuilplaats. Als een vijand weer opduikt en een bendeoorlog dreigt uit te breken, moet hij vertrouwen op zijn enige bondgenoot.

Afleveringen Seizoen 5 (2021)

1. 1. Episodio 1

19 november 2021 (49 minuten)

2. 2. Episodio 2

19 november 2021 (48 minuten)

3. 3. Episodio 3

26 november 2021 (47 minuten)

4. 4. Episodio 4

26 november 2021 (49 minuten)

5. 5. Episodio 5

3 december 2021 (48 minuten)

6. 6. Episodio 6

3 december 2021 (48 minuten)

7. 7. Episodio 7

10 december 2021 (55 minuten)

8. 8. Episodio 8

10 december 2021 (50 minuten)

9. 9. Episodio 9

17 december 2021 (43 minuten)

10. 10. Episodio 10

17 december 2021 (47 minuten)

avatar van DreamTech

DreamTech

geweldig weer 1e aflevering gezien ( de 1e 2 zijn al te zien ) !

Zalig, kan niet wachten. Laatste seizoen trouwens.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Ja ! Ja ! Ik kom er net achter dat serie 5 te zien is. En het is dadelijk vakantie en een Lockdown ! Tijd zat om te kijken ! Hoera !

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Prima serie maar dit was wel het minste seizoen, ondanks dit gegeven toch een dikke zeven dus 3.5*

avatar van amsterdam02

amsterdam02

Eerste 2 afleveringen gezien en ik moet nu echt even bijkomen. Wat een bizar hoog niveau hebben deze afleveringen zeg. Dit heb ik zelden eerder gezien in een serie. Het leek wel of het 2 gehele films waren.

Gelukkig heb ik er nog 8 te gaan.. dit wordt smullen!

avatar van depri83

depri83

Wel een geweldig afsluitend seizoen van een topserie.

Aan de ene kant jammer dat het stopt maar de mogelijke verhaallijnen in de relatie tussen Ciro en Gennaro waren ook wel een beetje op,

5 Seizoenen genoten!

avatar van The Thing

The Thing

Wow wat een fantastisch laatste seizoen. Aanzienlijk beter dan een aantal verhaallijnen in eerdere seizoenen. De afsluiting deed me helaas wel heel erg veel denken aan de afsluiting van Suburra, maar dat is ze vergeven.

avatar van david bohm

david bohm

Het minste seizoen wat mij betreft. Tikkeltje overbodig zelfs met herhalingen van zetten.

Wel een paar mooie nieuwe personages. Sommige dingen heb ik me ronduit over verbaasd zoals de Messiaanse verering van Ciro en over de speeches die hij afsteekt tegenover een muisstille groep criminelen.

avatar van ILDIB

ILDIB

Prima einde van de serie. Ciro is wel een vetzak geworden en acteert als een krant. Trouwens bij meer personen dat ze echt matig acteren. Gelukkig ben ik geen italiaan want intonatie moet soms tenenkrommend zijn.

Beelden en sound zijn als vanouds. Ben het wel mee eens dat t vereren nergens op slaat.

avatar van depri83

depri83

Napolitanen zijn over het algemeen nogal bijgelovig, als er dan iemand terugkeert (waar je eerder al tegenop keek) waarvan je dacht dat hij dood was, tja. Maar ik geef toe, het was soms wat overdreven.

avatar van leatherhead

leatherhead

Die overdrevenheid lijkt een wat doorlopend iets dit seizoen, sommige scenes waren er echt net wat teveel aan. Die heleopsluiting + ontsnapping in die Gulag ook.. past echt niet bij Gomorra vind ik. Op zich logisch dat zo'n serie iets bombastischer wordt aangezien het toch naar een zekere climax toewerkt, maar ik vond het soms toch wat teveel van het goede.

Verder alsnog wel zeer genietbaar, maar lang niet zo sterk als de voorgaande seizoenen.

avatar van Mr Bleu

Mr Bleu

Zeer goede serie.

S1 en s2 fantastisch (4,5)

S3 zeer goed (4)

S4 en S5 goed (3,5)

Waar in het begin de Mafia meer belicht, werd de serie meer en meer een serie waarbij de persoonlijke vete tussen de twee hoofdpersonen centraal stond.

avatar van Daveysaveur

Daveysaveur

Spannend laatste seizoen met een passend einde.

Wat mij betreft het minste seizoen. Te theatraal vooral

avatar van donmarko22

donmarko22

ILDIB schreef:

Daar ben ik het mee eens. Ik vind de acteerprestaties van Ciro erg tegenvallen. Vooral in L'immortale was hij verschrikkelijk slecht. Verder vond ik dit seizoen het minste van allemaal. Het is goed dat er een eind aan is gekomen, want nog een seizoen zou nutteloos zijn geweest.

Nu maar hopen dat ze terugkomen met een nieuw hoogstandje.

Ciro had inderdaad een dikke kop gekregen. Viel mij ook al op.

avatar van leatherhead

leatherhead

Ze hadden eigenlijk gewoon na Seizoen 4 moeten stoppen. Ciro's character arc was perfect afgerond na Seizoen 3, en de laatste scene in Seizoen 4, met Gennaro in de bunker die tóch net als zijn vader eindigde, was een zeer passend slot geweest. Er is dit seizoen nog wel een zekere basiskwaliteit die het genietbaar maakt, maar eigenlijk is alles er verder overbodig aan.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Of dit nou het beste seizoen was of juist het minste ? Dat kan mij geen enkele moer schelen. Ciro een dikke kop gekregen ? Who cares ?

Want wat een serie was dit als geheel ! Ik heb nog nooit zoveel genoten van de hardheid van de Napolitaanse Gomorra. Keihard en waar soms de vrouwen nog harder waren dan de mannen. Hoeveel Capitans heb ik ontmoet en weer afscheid van genomen als ze vol liefde werden doodgeschoten. De mooiste Italiaanse vrouw die ik ooit heb gezien, Cristiana Dell'Anna, deed mee. Sfeermomenten die echt wel aanvoelden dat The Godfather in de buurt was. En twee zeer charismatische hoofdrolspelers die deze serie vanaf het begin tot aan het einde hebben gedragen. Verhaallijnen met wendingen waar ik regelmatig met open mond vol verbazing achterbleef. Nog nooit zoveel genoten van alle doden die er vielen (en op welke manieren ook allemaal!). En wat een lelijkheid van gebouwen, huizen, interieurs, parken en steden. Ik moet daar een keer gaan kijken in Scampia. Ik hoop wel dat ik er levend uit kom...

Wat een serie !

Mo ‘ce penzo! Vache a fa ‘na piss and ce penzo!

avatar van surfguy

surfguy

Ik heb alle seizoenen achter elkaar gekeken tijdens de lockdown tot aan vandaag want ik kon gewoon niet meer stoppen… vanaf aflevering 1 was ik in de ban van Gomorra. Wat een kneiter van een serie. Zo rauw op je dak in de positieve zin. Elk seizoen was verzorgt en spannend en boeiend. De personages waren stuk voor stuk fantastisch gecast. Die mafia blikken waren priceless en wat een bruut zeg die Gennaro. Ik heb genoten en jaaaaa Christiana Dell-Ana is een beauty. Ik durf alleen na deze serie never nooit nie met een italiaanse te trouwen

avatar van starbright boy

• 22004 berichten

Dat was dan het laatste seizoen. Twee afleveringen korter en dat vind ik een issue. Want dat gaat volledig ten koste van details en sfeertekening. Daar was er dit seizoen flink minder van. De serie had altijd wat neigingen om theatraal te zijn, maar compenseerde dat vaak door ook heel terloops te vertellen. In dit seizoen overheerste het theater. Veruit het minste seizoen en vergeleken met 1 t/m 4 toch wel een teleurstelling. Maar los daarvan nog steeds aardig wat beter dan vele andere series.

avatar van Thomas83

Thomas83

Matige afsluiter. Vind het behoorlijk dom dat Ciro nog blijkt te leven en zo eenvoudig uit die Goelag weet te ontsnappen. Hij lijkt dit seizoen ook wel een christusfiguur, zo erg wordt hij verheerlijkt. Ook wordt hij weer zo geforceerd en op zo'n gehaaste manier tegenover Gennaro geplaatst. En dat zijn dan feitelijk ook nog eens de enige personages die er echt toe doen. Normaal kijk je na zo'n langlopende serie op het einde terug en zie je personages die zich ontwikkeld hebben.

Achteraf hadden ze het denk ik beter bij twee seizoenen kunnen houden, want het werd al gauw eentonig om inwisselbare personages op vaak vergelijkbare manieren afgeslacht te zien worden. Ik vond de serie vaak op zijn interessantst als we relatief onschuldige burgers slachtoffers van de Camorra zagen worden, maar daar hebben we uiteindelijk ook maar een handjevol afleveringen van gekregen. Ik denk dat ik over een paar maanden het meeste van deze serie alweer vergeten ben. Enkel de grauwe authentieke setting en bloedserieuze benadering zijn enigszins onderscheidend.