• 9.218.737 stemmen

New Amsterdam - Seizoen 4 (2021-2022)

Show titel: New Amsterdam

Afleveringen: 22

Speelduur: 15 uur en 46 minuten

Ontwikkeld door: David Schulner

Met: Ryan Eggold, Freema Agyeman en Janet Montgomery

Datum van release: dinsdag 21 september 2021

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 4 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot New Amsterdam

De briljante en charmante Dr. Max Goodwin is de nieuwste medische directeur van het oudste openbare ziekenhuis in Amerika. Zijn doel is om de bureaucratie te bestrijden en uitzonderlijke zorg te bieden. Hoe kan hij helpen? Dr. Goodwin wil de status quo verstoren en bewijzen dat hij er alles aan zal doen om dit onderbezette, slecht gefinancierde en ondergewaardeerde ziekenhuis nieuw leven in te blazen. Het enige ziekenhuis ter wereld dat ebola patiënten, gevangenen van Rikers Island en de president van de Verenigde Staten onder één dak kan onderbrengen. Hij wil het ziekenhuis terugbrengen naar de glorietijd waarin het op de kaart werd gezet.

Afleveringen Seizoen 4 (2021-2022)

1. 1. More Joy

21 september 2021 (43 minuten)

Max en Sharpe worden wakker met een nieuw, meer persoonlijke dynamiek. Iggy roept een oud contactpersoon in om te helpen bij een explosieve situatie in het ziekenhuis, Bloom begint een lastige dynamiek met haar nieuwe stagiaires. Reynolds bevindt zichzelf in een lastige positie met Dr. Baptiste en zijn vrouw, Dr. Lyn Malvo.

2. 2. We're in This Together

28 september 2021 (43 minuten)

Max en Sharpe maken hun relatie bekend in het ziekenhuis. Het team worstelt om de overvolle en onderbemande IC onder controle te houden en iedereen moet inspringen. Iggy's overdreven kritische feedback vervreemdt zijn stagiaires.

3. 3. Same as It Ever Was

5 oktober 2021 (43 minuten)

Max adviseert een jonge student op een wetenschapsbeurs, maar stuit op juridische complicaties met haar briljante uitvinding. Bloom moedigt Dr. Shinwari aan om agressiever te zijn op de SEH. Iggy krijgt een lesje in nederigheid. Brantley heeft een verrassing voor het personeel.

4. 4. Seed Money

12 oktober 2021 (43 minuten)

Max worstelt met de nieuwe fiscale realiteit in het ziekenhuis. Dr. Sharpe is op een missie om follow-up kankeronderzoeken te doen, voordat het te laat is. Bloom worstelt met Dr. Shinwari's nieuwe nachtschema.

5. 5. This Be the Verse

19 oktober 2021 (43 minuten)

Dr. Veronica Fuentes is de nieuwe budgetgerichte administrateur van het ziekenhuis. Zij probeert de manier waarop Max de boel heeft geleid te veranderen. Max doet zijn uiterste best om een ​​patiënt in nood te helpen. Dr. Sharpe en Iggy liggen met elkaar overhoop over een ernstige kwestie. Bloom komt tot een schokkend besef over haar moeder.

6. 6. Laughter and Hope and a Sock in the Eye

26 oktober 2021 (43 minuten)

Dr. Reynolds en dr. Malvo hebben een openhartig gesprek met dr. Baptiste. Max komt iets meer te weten over Sharpe wanneer iemand uit haar verleden weer opduikt. Iggy speelt scheidsrechter tussen twee jonge patiënten en hun families. Dr. Wilder heroverweegt Max' aanbod om bij de staf te komen.

7. 7. Harmony

2 november 2021 (43 minuten)

Max en Bloom zijn geschokt als een gevaarlijk plan aan het licht komt door een dodelijk ambulance-ongeluk. Dr. Fuentes zet Iggy onder druk om patiënten aan te nemen. Sharpe realiseert zich dat haar bezuinigingen haar afdeling nadelig beïnvloed hebben. Reynolds, Baptiste en Malvo streven naar een akkoord.

8. 8. Paid in Full

9 november 2021 (43 minuten)

Max staat voor een ingrijpende beslissing wanneer New Amsterdam ten prooi valt aan een grootschalige ransomware-aanval. Het wordt duidelijk hoe kwetsbaar het ziekenhuis eigenlijk is.

9. 9. In a Strange Land

16 november 2021 (43 minuten)

Een brand vernietigt de kerk waar meerdere immigranten zonder papieren verbleven. Max neemt drastische maatregelen om ze te helpen. Sharpe en Malvo helpen een patiënt met een levensbedreigende aandoening. Dr. Reynolds is in tweestrijd over zijn nieuwe functie. Brantley probeert de situatie met dr. Fuentes recht te zetten.

10. 10. Death Is the Rule. Life Is the Exception

23 november 2021 (43 minuten)

Terwijl Max en dr. Sharpe zich voorbereiden op hun vertrek naar Londen, treft een dodelijk virus het ziekenhuis. Leyla confronteert Bloom met een geheim. Iggy heeft de moeilijke taak twee rouwende ouders onder ogen te laten zien dat hun zoon niet meer leeft.

11. 11. Talkin' bout a Revolution

4 januari 2022 (43 minuten)

Max en Helen settelen in Londen en zijn daar erg gelukkig. Dr. Fuentes wordt medisch directeur, maar dit heeft desastreuze gevolgen. Bloom helpt een patiënt die denkt dat hij vervloekt is. Iggy probeert zijn psychiatrische patiënten aan een betaalde baan te helpen.

12. 12. The Crossover

11 januari 2022 (43 minuten)

Helen neemt de teugels in handen in het NHS Hampstead Hospital. Max gebruikt zijn creativiteit om een ​​patiënt in nood te helpen. Reynolds komt tot een besluit over Dr. Malvo. Iggy en Bloom helpen hun patiënten de onderliggende oorzaak van hun stress te begrijpen. Dr. Wilder past ongebruikelijke technieken toe.

13. 13. Family

18 januari 2022 (43 minuten)

Max en Helen raken eraan gewend om hun levens te delen. Toch blijken ze nog niet helemaal op dezelfde golflengte te zitten als Helen bezoek krijgt van haar moeder, die haar heel eigen kijk op hun relatie heeft. Bloom en Reynolds hebben hun handen vol aan een gezin dat betrokken is geraakt bij een ernstig auto-ongeluk. Iggy en Trevor komen nader tot elkaar als zakenpartners.

14. 14. ...Unto the Breach

25 januari 2022 (43 minuten)

Terwijl het team samenkomt na het verlies van een dierbare, beseffen Max en Helen hoezeer New Amsterdam is veranderd sinds hun vertrek. Bloom worstelt met een grote beslissing. Dr. Fuentes herinnert het team er nogmaals aan wie de touwtjes in handen heeft.

15. 15. Two Doors

22 februari 2022 (43 minuten)

Max heeft een gedurfd plan om New Amsterdam te helpen voordat het te laat is. Reynolds en Dr. Fuentes kibbelen over de aanpak van een ​​riskante operatie. Dr. Wilder vraagt ​​dr. Castries om hulp bij een terminale patiënt met kanker. Iggy helpt een vader en zoon om te gaan met een gedeeld trauma.

16. 16. All Night Long

19 april 2022 (43 minuten)

Het team van New Amsterdam gaat een avondje uit, maar moet de volgende dag de gevolgen daarvan onder ogen zien. Iggy helpt een mysterieuze patiënt een trauma uit het verleden onder ogen te zien. Reynolds en dr. Malvo bespreken hun toekomst. Leyla heeft slecht nieuws voor Bloom.

17. 17. Unfinished Business

26 april 2022 (43 minuten)

Het team kampt nog steeds met de gevolgen van hun avondje uit. Max en Helen bespreken hun mogelijkheden voor de toekomst. Martin krijgt eindelijk te horen wat Iggy's geheim is. Reynolds en dr. Malvo bepalen hoe ze verder willen gaan met hun relatie.

18. 18. No Ifs, Ands, or Buts

3 mei 2022 (43 minuten)

Max bedenkt een plan zodat dr. Fuentes de laan uitgestuurd kan worden. Helen ziet haar medische complicatie onder ogen. Iggy helpt twee patiënten bij het verwerken van een relatiebreuk, waardoor hij moet nadenken over zijn eigen huwelijk. Bloom en dr. Castries komen tot overeenstemming.

19. 19. Truth Be Told

9 mei 2022 (43 minuten)

Max ontdekt een cruciale fout in het plan van dr. Fuentes om de medische kliniek van UMI te kopen, wat haar uiteindelijke ondergang zou kunnen betekenen. Bloom behandelt twee middelbare scholieren aan levensbedreigende verwondingen en ontdekt een gevaarlijke situatie. Reynolds helpt een broer en zus een familiecrisis het hoofd te bieden.

20. 20. Rise

10 mei 2022 (43 minuten)

Max ontdekt dat de bezuinigingen van dr. Fuentes New Amsterdam ernstig beschadigen en besluit dat het nu of nooit is. Iggy heeft een ongebruikelijke benadering om door te dringen tot een jonge patiënt in nood. Reynolds en Wilder voeren een riskante, levensreddende operatie uit bij een ongeboren tweeling.

21. 21. Castles Made of Sand

17 mei 2022 (43 minuten)

Als een verpleeghuis haar deuren sluit, moet New Amsterdam noodgedwongen veel nieuwe patiënten opnemen. Max worstelt met zijn besluit om terug te gaan naar Londen. Reynolds reageert zijn persoonlijke frustraties af op zijn afdeling, met bijna desastreuze gevolgen. Iggy's werk zet hem aan het denken over zijn huwelijk en persoonlijke leven.

22. 22. I'll Be Your Shelter

24 mei 2022 (43 minuten)

Een orkaan nadert New York. Bloom en het team haasten zich om de juiste voorbereidingen te treffen. Max en Helen maken plannen voor een intieme bruiloft in New York na haar terugkeer uit Londen. Iggy en Martin staan voor een belangrijke keuze. Reynolds gaat eindelijk in gesprek met zijn vader.

stinissen (crew series)

Nieuwe seizoen doet ook mee om te laten zien hoe in en in slecht de blanke mensen zijn daarbij zijn alle blanken de misdadigers en alle donkere mensen de helden. Een beetje meer realiteitszin zou niet misstaan. Dit is bij de meeste Amerikaanse series nu een hype. Een ster aftrek van deze best goede serie.

avatar van Lissane

Lissane

stinissen schreef:

Soms kom je hier op het forum reactie's tegen dat je per direct beslist om een bepaalde serie/film niet

moet gaan kijken.... dus bij deze bedankt voor uw reactie : )

Zazandje schreef:

moet gaan kijken.... dus bij deze bedankt voor uw reactie : )

De eerste drie seizoenen waren gewoon goed.

avatar van ShortyXL

ShortyXL

stinissen schreef:

Ik heb dit seizoen ook al geien en ik begrijp wat je bedoeld omtrent de rolverdeling tussen de blanke en donkere mensen. Toch is het niet zo vreemd. Aangezien deze serie uit de VS komt, daar is de tweedeling tussen blank en donker nog ontzettend dominant aanwezig. Helaas komt racisme in de VS vaak voor. Niet alleen tussen de mensen, maar ook de autoriteiten schromen niet om onderscheidt te maken.

In Nederland is ook racisme aanwezig, wij zijn als land geen heilige. Maar ik mag toch wel uitspreken dat het veel minder dominant aanwezig is in Nederland, dan in de VS.

Julia en Lizzy schreef:

Nederland is na de VS wel het 2de land zie talkshows en reclame, versta me niet verkeerd hoor maar bij sommige programma's worden gewoon donkere mensen neergezet voor de kleur en niet voor de inhoud. Als mensen nou bruin wit zwart geel of anders zijn maakt me niets uit maar niet dat gedwongen van zie ons nou hoe goed we zijn.

avatar van ShortyXL

ShortyXL

stinissen schreef:

Ik probeer niet te ontkrachten dat er sprake is van onderscheidt (discriminatie). Series proberen wel eens een stigma aan te kaarten door op een andere (extreme) wijzen iets aan de kaak te stellen of om te keren. Persoonlijk ben ik met je eens dat dit niet (altijd) de juiste manier is.

In deze serie gebruiken ze meer onderwerpen, die vaak onbelicht zijn of niet besproken worden. Wat mij toch positief aanspreekt is de arts die zeer klein is, maar toch wordt weggezet als (gewoon) een van de artsen. Why not? Ik ben zelf door een lichamelijk beperking ook zeer klein en rolstoelafhankelijk. In Nederland laten we altijd niet gehandicapten mensen, iemand nadoen die een handicap heeft. Waarom geen persoon, met daadwerkelijk een handicap, die graag wil acteren? Wat dat betreft kunnen we een voorbeeld nemen aan de serie New Amsterdam.