• 9.218.744 stemmen

The Movies That Made Us - Seizoen 3 (2020-2021)

Show titel: The Movies That Made Us

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 19 minuten

Ontwikkeld door: Brian Volk-Weiss

Met: Donald Ian Black

Datum van release: dinsdag 12 oktober 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 3 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Movies That Made Us

Achter elke film zit een verhaal. Een verhaal dat meer dan eens gaat over mislukking en volharding, budgetten die ontoereikend zijn, acteurs die elkaar niet mogen, of ruzies tussen de creatieve en zakelijke kant van Hollywood – soms lijkt er zich meer drama achter het witte doek af te spelen dan erop. Elke aflevering is een op zichzelf staande documentaire.

Afleveringen Seizoen 3 (2020-2021)

1. 1. Halloween

12 oktober 2021 (47 minuten)

Het vergde bloed, zweet en tranen van een jong team en een visionaire alleskunner om dit niet-bloederige, maar griezelig invloedrijke horrormeesterwerk te maken.

2. 2. Friday the 13th

12 oktober 2021 (46 minuten)

Wat begon als een opzichtige kopie, maakte grote faam als splatterklassieker. De crew van weleer vertelt over de hoogte- en dieptepunten, en de bloederige effecten.

3. 3. A Nightmare on Elm Street

12 oktober 2021 (44 minuten)

Met een studio in de problemen, een fantasierijke regisseur en een klassiek geschoolde acteur als demon maakte deze bovennatuurlijke horrorfilm een surrealistische winst.

4. 4. Robocop

12 oktober 2021 (54 minuten)

Een pijnlijk krap pak en budget, een bezielde Europese auteur en spanningen op de set leidden tot deze kaskraker: een ontmanteling van het harde bedrijfsleven in de VS.

5. 5. Aliens

12 oktober 2021 (49 minuten)

Een ambitieuze regisseur, een gestreste crew, hooggespannen verwachtingen en een klein budget leidden tot een pijnlijke bevalling voor deze moeder aller vervolgen.

6. 6. Coming to America

12 oktober 2021 (48 minuten)

Het sprookjeseinde? Zie je op het doek. Achter de schermen van dit omstreden, liefdeloze project speelden knokpartijen, Nostradamus en iconisch zwart talent een rol.

7. The Holiday Movies That Made Us: The Nightmare before Christmas (special)

1 december 2020 (45 minuten)

De onwaarschijnlijke kerstklassieker, de eerste in stop-motion, komt in alle griezeligheid tot leven dankzij de visie en het vakwerk van een groepje buitenbeentjes.

8. The Holiday Movies That Made Us: Elf (special)

1 december 2020 (46 minuten)

Ondanks de talentvolle cast en fantastische effecten onderschatte de studio de potentie van deze charmante kerstcomedy. Totdat het publiek laaiend enthousiast bleek.

Per vandaag op Netflix.

Leuk dat ze 3 horrorfilms behandelen uit het slashergenre. En ook nog eens Aliens.

avatar van Esteban

Esteban

De "Holiday Movies that Made Us" selectie werd hier ook bij geplakt. Zou dat kunnen betekenen dat we daar geen tweede seizoen van krijgen? Ik had bv. graag The Grinch of Jingle All the Way zien langskomen.

Spacejet schreef:

Wikipediapagina van deze serie zegt het volgende over de 2 afleveringen Elf en Nightmare:

These two episodes premiered on December 1, 2020 as The Holiday Movies That Made Us, but became part of season 3 later.

Beetje vreemd is het wel, dezelfde afleveringen in 2 series lanceren ja, maar ik vermoed dat ze gewoon seizoen 3 op hebben gesplitst. Dat klinkt interessanter en je had met de kerst wat te kijken.

Sluit niet uit dat ze dit eind dit jaar weer doen. Jingle all the way zie ik ook wel graag verschijnen als aflevering. The Grinch haat ik, dus nee die niet. Maar ze zouden bv dan wel Love Actually kunnen nemen.

avatar van Esteban

Esteban

Mij maakt het niet zoveel uit of ik een film al dan niet graag zie. Pretty Woman is een film waar ik een hekel aan heb, toch wist die aflevering mij wel redelijk te boeien. How The Grinch Stole Christmas is trouwens een moderne Kerst-klassieker die ik maar al te graag zie voorbij komen, een holiday-favoriet alhier.

Maar goed, deze lichting is top natuurlijk met Aliens en RoboKop op Cop! Vooral benieuwd ook naar A Nightmare on Elm Street.

avatar van The Oceanic Six

Flink leuker seizoen dan de vorige, doordat de titels hier erg tof zijn, met liefst 3 (bijna 4) horrorfilms die allemaal leuke achtergronden hebben. En ook Robocop is een fantastische film, Coming to America is de minste qua film en ook als aflevering.