• 9.218.668 stemmen

Columbo - Seizoen 5 (1975-1976)

Show titel: Columbo

Afleveringen: 6

Speelduur: 8 uur en 33 minuten

Ontwikkeld door: William Link en Richard Levinson

Met: Peter Falk, John Payne en Leslie Nielsen

Datum van release: zondag 14 september 1975

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Columbo

Elke crimineel maakt de fout om luitenant Columbo te onderschatten. Hij is dan ook een politie-inspecteur met een oude verfrommelde regenjas, een sigarenstompje en een krakkemikkige Peugeot 403. Hij ziet eruit als een incompetente stuntelaar. Maar met zijn beleefdheid en zijn vele gepraat over zijn vrouw ontfutselt hij zelfs van de sluwste moordenaar een bekentenis.

Afleveringen Seizoen 5 (1975-1976)

1. 1. Forgotten Lady

14 september 1975 (1 uur en 32 minuten)

Grace Wheeler Willis was vroeger een grote ster, en elke avond kijkt ze met weemoed naar haar oude films. Als ze de stoute schoenen wil aantrekken en een nieuw project wil starten, weigert haar man Dr. Henry Willis het te financieren. Kort daarna wordt hij vermoord.

2. 2. A Case of Immunity

12 oktober 1975 (1 uur en 10 minuten)

De moord op een veiligheidsambtenaar in de ambassade van een absolute monarchie uit het Midden-Oosten kan alleen het werk van een insider zijn. Columbo ontmaskert na een nauwgezet onderzoek de verraderlijke, reactionaire secretaris, wiens perfecte alibi toch niet zo perfect blijkt te zijn.

3. 3. Identity Crisis

2 november 1975 (1 uur en 33 minuten)

Columbo raakt verwikkeld in spionage met moord: een account-executieve van een reclamebureau die een dubbelleven leidt als geheim agent wordt in een hinderlaag gelokt en geëxecuteerd. De dader krijgt zijn verdiende loon dankzij de slimme speurder.

4. 4. A Matter of Honor

1 februari 1976 (1 uur en 10 minuten)

Lt. Columbo krijgt, tijdens een korte vakantie in Mexico, pech met zijn auto. Een uitgekookte Mexicaanse politiecommissaris maakt handig gebruik van de situatie en laat de vermaarde speurneus tijdens zijn ongewilde oponthoud een aantal ongerijmdheden rondom een beroemd stierenvechter oplossen.

5. 5. Now You See Him

29 februari 1976 (1 uur en 38 minuten)

Lt. Columbo krijgt te maken met het waterdichte alibi van illusionist Santini die zich tijdens een optreden in een tank onder water bevond toen nachtclubeigenaar Jesse Jerome werd doodgeschoten. Jesse Jerome chanteerde Santini met zijn ware identiteit de ex-nazi Stefan Mueller. De morsige speurder heeft natuurlijk weleens van Houdini gehoord en verdiept zich in de grote verdwijntruc.

6. 6. Last Salute to the Commodore

2 mei 1976 (1 uur en 30 minuten)

Als Colombo meent dat Charles 'Charlie' Clay zijn schoonvader Commodore Otis Swanson heeft vermoord om te verhinderen dat de jachtwerf verkocht zou worden, wordt deze even later ook vermoord aangetroffen. De kring van potentiële verdachten bestaat dan nog uit de aan de drankverslaafde kersverse weduwe Joanna Clay, familieadvocaat Kittering, en directiesecretaresse Lisa King.

avatar van Movsin

Movsin

Columbo! Jaren geleden.

Waarom dan niet eens een seizoentje meepikken. For the good times.

En er volgt geen teleurstelling. Integendeel, heel wat filmfun aan Peter Falk, een politie-officier enig in zijn soort.

De bouw van de afleveringen is zowat steeds dezelfde (Zesde aflevering is enigszins anders): een misdaad wordt gepleegd, we kennen de dader en het is alleen maar wachten op "hem".; Op het eerste zicht onbeholpen, verward en niet "au sérieux" te nemen tot... hij de dader steeds maar in nauwer schoentjes duwt.

Vlot om volgen, grappig en ontspannend. Is ook cinema.

avatar van Hendrick99

Hendrick99

Ik heb alle seizoenen van Columbo en dit seizoen zou weleens in mijn top-3 kunnen staan. In veel afleveringen bekende en gearriveerde acteurs en actrices aanwezig. Om er enkele te noemen: Janet Leigh, Leslie Nielsen, Patrick McGoohan, Robert Vaughn. Zoals opgemerkt door Movsin is aflevering 6 inderdaad een buitenbeentje, want de dader blijft tot het laatste moment onbekend. Dit in afwijking van het 'Open Book Format' dat normaliter gehanteerd werd in de serie.