• 9.218.862 stemmen

F.C. De Kampioenen - Seizoen 22 (2020)

Show titel: F.C. De Kampioenen

Afleveringen: 1

Speelduur: 1 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Bruno Raes, Luc Beerten en Willy Vanduren

Met: Danni Heylen, An Swartenbroekx en Loes van den Heuvel

Oorsprong: België

Datum van release: vrijdag 25 december 2020

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot F.C. De Kampioenen

De serie draait om de belevenissen van een slecht presterende café-voetbalploeg, genaamd F.C. De Kampioenen. Ze kunnen niet zonder elkaar ondanks de vele rivaliteiten, streken en jaloezie. Veel scènes spelen zich in de kroeg van de familie Crucke en op het veld. Dit veld ligt dichtbij de garage van DDT, die steeds probeert om De Kampioenen te dwarsbomen. De meeste andere belangrijke personages zijn de spelers en hun vrouwen, en Boma, de sponsor en tevens voorzitter van de club.

Afleveringen Seizoen 22 (2020)

1. Kerstspecial (special)

25 december 2020 (1 uur en 30 minuten)

Kerstmis nadert, en na vele jaren komen de Kampioenen opnieuw samen. In hun vertrouwde café vieren ze kerst met alles erop en eraan: een klassiek kerstdiner, verrassende pakjes voor iedereen, en ook met talloze herinneringen aan de markantste momenten van de Kampioenensaga. Helaas wordt het ook de eerste kerst zonder hun geliefde Xavier. Kan Carmen de moed opbrengen om terug onder haar vrienden te komen voor een hommage aan haar 'chouke', en zal ze mee kerst vieren? Zullen eeuwige vijanden DDT en Fernand dit keer eens geen roet in het eten strooien? En wat zijn de plannen van Boma met een voetbalploeg zonder Xavier?

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

Het laatste seizoen en de films waren heel wat minder. Maar met deze kerstspecial kan ik wel leven. Er is niet echt een verhaal, gewoon een leuke reünie tussen de acteurs in het mooi nagebouwde vertrouwde interieur. En mooi hoe ze een eerbetoon laten zien aan Xavier. Geen hoogvlieger natuurlijk, maar kom, leuk om gezien te hebben.

Dit lijkt me een mooie afsluiter van de hype, 30 jaar is mooi geweest lijkt me.

RIP Xavier = RIP FC De Kampioenen!