• 9.218.668 stemmen

Superman and Lois - Seizoen 1 (2021)

Alternatieve titel: Superman & Lois

Afleveringen: 15

Speelduur: 11 uur en 04 minuten

Ontwikkeld door: Todd Helbing

Met: Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch en Inde Navarrette

Datum van release: dinsdag 23 februari 2021

Eerst uitgezonden op: The CW (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Superman and Lois

Na jaren van confrontaties met megalomane superschurken, monsters die grote schade aanrichten aan Metropolis, en zelfs buitenaardse indringers die het menselijk ras willen vernietigen komen Clark Kent en journalist Lois Lane oog in oog te staan met een van hun grootste uitdagingen ooit. Clark en Lois hebben te maken met alle stress, druk en complexiteit die het zijn van werkende ouders in de huidige samenleving met zich meebrengt. Naast het opvoeden van twee jongens moeten ze zich ook bezighouden met de vraag of hun zoons Jonathan en Jordan de Kryptonische superkrachten van hun vader krijgen naarmate ze ouder worden.

Afleveringen Seizoen 1 (2021)

1. 1. Pilot

23 februari 2021 (1 uur en 03 minuten)

De terugkeer van Superman en Lois naar het idyllische Smallville wordt op zijn kop gezet door mysterieuze vreemdelingen.

2. 2. Heritage

2 maart 2021 (45 minuten)

Terwijl ze zich aanpassen aan hun nieuwe leven in Smallville, nemen Lois en Clark een belangrijke beslissing over een van hun zonen. De spanningen tussen Lois en Morgan Edge beginnen te stijgen. Lana Lang Cushing nodigt de familie Kent uit voor een barbecue.

3. 3. The Perks of Not Being a Wallflower

9 maart 2021 (43 minuten)

Clark deelt wat van zijn Kryptoniaanse geschiedenis met Jordan en Jonathan tijdens een familieontbijt. Ondertussen graven Lois en Chrissy dieper om de waarheid over Morgan Edge te achterhalen.

4. 4. Haywire

16 maart 2021 (43 minuten)

Lois blijft de betrokkenheid van Morgan Edge met Smallville onderzoeken. Ondertussen zegt Sam tegen Clark dat hij moet kiezen tussen een superheld zijn en een vader.

5. 5. The Best of Smallville

23 maart 2021 (42 minuten)

Als HarvestFest in Smallville arriveert, benadert Luthor Lois. De vermiste Derek duikt op met meer dan dat hij eerst had.

6. 6. Broken Trust

18 mei 2021 (44 minuten)

Clark heroverweegt zijn beslissing om Jordon football te laten spelen. Lois' voortdurende onderzoek naar Morgan Edge vereist dat ze een overwachte bondgenoot moet vertrouwen.

7. 7. Man of Steel

25 mei 2021 (42 minuten)

Clark worstelt om Jordon te helpen die probeert om te gaan met een nieuwe kracht. Lois roept de hulp in van Clark, wat leidt tot een verrassende ontmoeting.

8. 8. Holding the Wrench

1 juni 2021 (44 minuten)

Clark moedigt Lois aan om hulp te zoeken, nadat hij merkt dat ze een breekpunt heeft bereikt. Ondertussen bevindt Jonathan zich in een gevaarlijke situatie. Kyle moedigt Sarah aan om auditie te doen voor de musicalrevue op school.

9. 9. Loyal Subjekts

8 juni 2021 (43 minuten)

Lois, Chrissy en Clark werken samen om te ontrafelen wat de betekenis van Smallville is voor Morgan Edge.

10. 10. O Mother, Where Art Thou?

15 juni 2021 (44 minuten)

Lana contacteert Lois en Clark wanneer Kyle zich vreemd begint te gedragen. Jonathan stelt zich open aan Jordan. Sarah stormt naar buiten nadat ze haar moeder ervan beschuldigd dat Kyle altijd dekt.

11. 11. A Brief Reminiscence In-Between Cataclysmic Events

22 juni 2021 (42 minuten)

Clark doet een verrassende ontdekking over Morgan Edge.

12. 12. Through the Valley of Death

13 juli 2021 (42 minuten)

Lois en John Henry lijken het niet eens te kunnen worden over de beste manier om Morgan Edge te stoppen. Jonathan moedigt Jordan aan om zijn krachten te versterken, om hun vader te kunnen lokaliseren. Een oude vriend wordt ingeschakeld om te helpen met de zoektocht.

13. 13. Fail Safe

20 juli 2021 (44 minuten)

Superman brengt een bezoek aan Morgan Edge. Lois en Chrissy werken samen aan een verhaal. Jonathan vindt een welkome afleiding tijdens een stressvolle schooldag.

14. 14. The Eradicator

10 augustus 2021 (40 minuten)

Lois maakt zich zorgen over Jordan, terwijl hij en Sarah steeds meer naar elkaar groeien. Clark brengt Lana een bezoek. Jonathan brengt steeds meer tijd door met John Henry.

15. 15. Last Sons of Krypton

17 augustus 2021 (43 minuten)

Superman's ergste nachtmerrie komt tot leven en Lois confronteert Leslie Larr. Lana, Kyle en Sarah besluiten te blijven om generaal Lane te helpen.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Veelbelovend. Eerste aflevering was zeer goed te doen. Op naar de volgende aflevering.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Eerste aflevering was meer dan redelijk ook leuk concept om het 15 jaar later te laten beleven.

avatar van gigabyte

gigabyte

Jammer dat op HBO max deze serie staat zonder Nederlandse ondertitels. Serie is wel top.

Inmiddels met Nederlandse ondertiteling.

avatar van JessicaD

JessicaD

Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).

Wanneer het aankomt op DC of Marvel, ben ik overwegend Marvelfan. Maar ik geniet ook enorm van alles in de DC wereld. En daarbinnen ben ik dankzij Smallville groot fan van Superman geworden. Ik kon dan ook niet anders dan de nieuwe serie Superman & Lois uitproberen.

Superman & Lois

In Superman & Lois zijn we een stuk verder in de toekomst dan in Smallville of welke Supermanfilm dan ook. Clark en Lois zijn getrouwd en hebben inmiddels een tienertweeling. Wanneer we het verhaal instappen zijn ze aanbeland op het punt waarop ze aan het overdenken zijn of ze hun kinderen moeten vertellen dat Clark Superman is. Wanneer Clarks moeder komt te overlijden komen ze weer in Smallville terecht.

Arrowverse

Superman & Lois is één van de vele series binnen het Arrowverse, en als ik mij niet vergis is deze voortgekomen uit de serie Supergirl, waar ik deze Superman meerdere keren voorbij heb zien komen. Persoonlijk vond ik Supergirl niet bepaaldde sterkste serie, en ook andere series binnen de Arrowverse takelden mij inziens na een tijdje af. Superman & Lois is helaas niet heel anders. Qua sfeer en stijl is de serie duidelijk een Arrowverse serie. Al moet ik wel zeggen dat qua look en feel de locatie Smallville dicht bij de serie Smallville komt. Wat ik een leuke bijkomstigheid vindt. Hierdoor is het net alsof je de plek weer opnieuw bezoekt.

De toekomst

Het idee van Supermans toekomst vind ik erg leuk. Clark en Lois met twee tieners en een mogelijkheid dat één of misschien zelfs beide kinderen krachten kunnen ontwikkelen (ze zijn immers half Kryptonian). En in eerste instantie maakt dit Superman & Lois interessant om naar te kijken. De gehele familiedynamiek en hoe ze omgaan met Superman wordt helaas na een aantal afleveringen iets meer bijzaak. De focus komt te liggen op het grote kwaad en hoe dit te verslaan. En dat is helaas waar het verhaal langzaamaan steeds minder wordt. Het enige dat nog echt blijft boeien is het verhaal van de kinderen. Ook de visuele effecten zijn wisselend goed en minder.

Superman himself

Gek is ook dat ik in Teen Wolf megafan was van acteur Tyler Hoechlin. Toch vind ik hem als Superman iets te keurig. Zo’n sterke en stoere gast, maar toch ziet hij er in deze serie niet imposant uit. Terwijl ik weet dat de acteur dit wel zou kunnen. Henry Cavill en Tom Welling deden dit in mijn ogen veel beter. Ook van de andere acteurs in de cast ben ik niet honderd procent overtuigd.

Eindoordeel

Superman & Lois heb ik met gemengde gevoelens gekeken. Enerzijds vind ik het leuk om te zien hoe het verder gaat met Clark Kent járen later wanneer hij volwassen is en zelf kinderen heeft. Terug zijn in Smallville doet me weer denken aan die heerlijke serie uit mijn tienerjaren. Anderzijds wordt de serie na een tijdje minder interessant voor een dertien-in-een-dozijn gevecht tussen goed en kwaad en raak je makkelijk afgeleid tijdens het kijken. Ik twijfel nog of ik seizoen twee op korte termijn ook zal gaan kijken (deze vind je al op HBO Max), gezien er momenteel andere series zijn die mij meer weten te pakken. Desalniettemin een kleine voldoende voor Superman & Lois.