• 9.218.668 stemmen

Kingdom - Seizoen 1 (2019)

Alternatieve titels: Kingdeom, 킹덤

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 09 minuten

Ontwikkeld door: Lee Sang-baek

Met: Jun-ho Heo , Bae Doona en Ju Ji-hoon

Oorsprong: Zuid-Korea / Verenigde Staten

Datum van release: vrijdag 25 januari 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Kingdom

Als er in een koninkrijk vreemde geruchten gaan over de zieke koning, wordt de kroonprins de enige hoop tegen een mysterieuze plaag die zich verspreidt over het land. Het is dan ook aan de kroonprins om orde op zaken te stellen om deze epidemie tegen te gaan. Dit wordt bemoeilijkt door een samenzwering tegen hem.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. Aflevering 1

25 januari 2019 (57 minuten)

Beambten vinden berichten in Hanyang waarin staat dat de koning dood is. Kroonprins Lee Chang probeert zijn vader te bezoeken, maar de jonge koningin staat hem in de weg.

2. Aflevering 2

25 januari 2019 (54 minuten)

Prins Chang en Mu-yeong arriveren in Jiyulheon, waar ze een gruwelijke ontdekking doen. Seo-bi’s verhaal over wat ze heeft gezien komt prins Chang akelig bekend voor.

3. Aflevering 3

25 januari 2019 (55 minuten)

De nacht brengt chaos in Dongnae. Cho Hak-ju en de koningin houden toezicht op de zorg van de koning. Prins Chang trekt zijn conclusie en zweert terug te vechten.

4. Aflevering 4

25 januari 2019 (46 minuten)

Prins Chang wil de hulp van heer Ahn Hyeon inroepen en komt onderweg een groep overlevenden tegen, die hij op advies van Seo-bi naar Jiyulheon leidt.

5. Aflevering 5

25 januari 2019 (53 minuten)

Prins Chang en de groep stuiten op een dorp waar vreemd genoeg voldoende voedsel lijkt te zijn. Als ze hun toevlucht zoeken bij Ahn Hyeon, ontdekt Seo-bi iets vreemds.

6. Aflevering 6

25 januari 2019 (44 minuten)

Cho Hak-ju heeft een kille boodschap voor de koningin, die een duister geheim verbergt. Prins Chang beveelt om Sangju te verdedigen, maar Seo-bi voelt dat er iets mis is.

avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

Subliem zuid-koreaans spektakel, een originele kruising tussen historisch epos en horrorfilm. Beide aspecten werken uitstekend, met een kunstige balans tussen drama en spanning. Het is allemaal bijzonder fraai in beeld gebracht en qua decors en kostuums is de serie om de vingers bij af te likken. De personages en intriges worden uitstekend uitgewerkt en de horror-elementen zijn op kunstige wijze in het geheel verwerkt. Begint goed en wordt dan alleen maar beter. Jammer dat er maar zes afleveringen zijn. Ik kan niet wachten op de tweede reeks!

avatar van rustugan_mm

rustugan_mm

Jammer dat er hier nog weinig aandacht is voor Kingdom. Ik deel de bovenstaande mening van ROOSKY Absolute aanrader.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Ik moet het eens zijn met bovenstaande commentaren, gewoon kwaliteitswerk. Zeer sterke omgevingsgebruik, top kostuumdesign, gepaste en goed gekozen muzikale stukken. Acteerwerk goed, mix tussen historisch epos en horror werkt, al kon de echte integratie van de twee misschien nog net iets beter.

In tijden van Corona, zeker een aanrader, in tijden zonder corona overigens ook.

Edit: Was precies niet de enige die zo dacht, 4 v/d 7 stemmen de afgelopen vijf dagen .

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Om te verslinden. Lekkere serie.
Wat een fijne mix van zombies, politieke machtsspelletjes en intriges in een buitenlandse middeleeuwse setting.
De decors en landschappen zijn geweldig en de kostuums en hoedjes maken het een waar visueel spektakel. Kom maar door met seizoen 3.

avatar van Glacius

Glacius

Op zich sterk, maar toch weet het mij nog niet helemaal te pakken. De eerste aflevering vond ik heel goed, maar langzamerhand begin ik het toch wat minder te vinden. Ik vind het lastig om te zeggen waar dat aan ligt. Misschien toch het wat overdreven domme gedrag (en manier van spreken) van sommige personages, wat in Oost-Azie grappig schijnt te zijn. Ik vind het vooral irritant bij een toch wel serieuze/duistere serie als Kingdom. De politieke intriges zijn verder ook nog niet heel boeiend. Toch heeft deze serie een zeer hoge productiewaarde. Overigens ook vele malen beter dan wat Fox ons de laatste jaren met TWD heeft voorgeschoteld

avatar van DragQueen

DragQueen

Uitmuntende serie van Zuid-Koreaanse bodem, die op alle vlakken meer dan onderhoudend in elkaar steekt. De production value spat er vanaf. De settings, decors, kostuums, effecten en dergelijke zien er fantastisch uit. Er lijken kosten noch moeite gespaard te zijn om hier een spektakel van te maken. Verder is de insteek vrij origineel en goed uitgewerkt. De mengeling van een historisch epos en horror komt hier goed uit de verf. De cast acteert ook goed en met de benodigde inleving. Ik heb met volle teugen genoten van dit 1e seizoen. Het is bijna jammer dat die maar 6 afleveringen bevatte. Maar snel verder met het 2e seizoen. 4 Sterren.