• 9.218.668 stemmen

The Society - Seizoen 1 (2019)

Show titel: The Society

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 19 minuten

Ontwikkeld door: Christopher Keyser

Met: Gideon Adlon, Sean Berdy en Natasha Liu Bordizzo

Datum van release: vrijdag 10 mei 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Society

Op een dag zijn alle ouders in het stadje New England opeens op mysterieuze wijze verdwenen. De tieners moeten zich zelf zien te redden. In eerste instantie lijkt die enorme vrijheid hen wel goed af te gaan, maar al snel wordt het gevaarlijk. De jongeren snappen niets van hun nieuwe werkelijkheid, hoe ze thuis kunnen komen en hoe ze moeten leven in een ordeloze wereld.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. 1. What Happened?

10 mei 2019 (58 minuten)

Wanneer hun schoolreis plotseling wordt afgebroken, gaan de leerlingen van West Ham High School terug naar huis. Ze zien dat hun stad volledig is verlaten.

2. 2. Our Town

10 mei 2019 (58 minuten)

Cassandra en haar vrienden bereiden zich voor op een onzekere toekomst, terwijl de groep van Harry alleen maar wil feesten. Sam en Becca doen een ontdekking.

3. 3. Childhood's End

10 mei 2019 (1 uur en 01 minuut)

Nadat de jongens de winkels hebben geplunderd, wil Cassandra zich samen met de meiden laten gelden. De leerlingen plannen een feest en Kelly ontdekt een familiegeheim.

4. 4. Drop by Drop

10 mei 2019 (56 minuten)

Door een schokkende gebeurtenis is iedereen gespannen. Nu er chaos heerst, willen de vrienden van Allie dat zij de leiding op zich neemt. Gordie gaat op onderzoek uit.

5. 5. Putting on the Clothes

10 mei 2019 (53 minuten)

De bekentenis van een leerling leidt tot een arrestatie en een proces. Elle krijgt te maken met de donkere kant van Campbell. Het drugsgebruik van Harry escaleert.

6. 6. Like a F-ing God or Something

10 mei 2019 (48 minuten)

Allie vraagt Elle informatie over Campbell. Terwijl de stad onrustig wordt in afwachting van Allies beslissing, willen Will en Grizz strenge maatregelen nemen.

7. 7. Allie's Rules

10 mei 2019 (53 minuten)

Een half jaar later wordt Harry steeds depressiever, krijgen Grizz en Sam een hechtere band, heeft Gordie een theorie over West Ham en voert Elle een plan uit.

8. 8. Poison

10 mei 2019 (53 minuten)

Een feest tijdens Thanksgiving neemt een vreselijke wending. In de nasleep gaat de garde zijn boekje te buiten. Ondertussen moet Sam kiezen tussen Becca en Grizz.

9. 9. New Names

10 mei 2019 (1 uur)

Will vertelt Allie dat hij gevoelens voor haar heeft. Elle neemt Helena in vertrouwen. Campbell pusht Harry om burgemeester te worden. Grizz leidt een expeditie.

10. 10. How It Happens

10 mei 2019 (59 minuten)

Campbell plant een coup met Lexie en de garde. Kelly ziet iets verdachts op een foto. Becca krijgt weeën. De expeditie keert terug met nieuws.

avatar van John Milton

John Milton

Ik had hier veel meer van gehoopt, maar het is echt dystopie voor Young Adults. Een paar leuke acteurs, maar is allemaal niet zo goed geschreven, op een paar na zijn het behoorlijk inwisselbare karakters en het greep mij nauwelijks.

Zonde, want hier had best wat in kunnen zitten. Ik heb het na epi 5 opgegeven, dus je mag mijn 2,5* in dat perspectief zien. Maar meer dan een zesje zou het niet geworden zijn, wat er ook daarna gekomen zou zijn.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

verlengd voor een 2e seizoen

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Begon interessant maar werd erg saai. Heb de serie na aflevering 5 gestaakt.

avatar van jarno1975

jarno1975 (Moderator series)

avatar van JessicaD

JessicaD

Waar het over gaat

In de stad West Ham hangt al een tijdje een vieze geur. De geur was verdwenen, maar is inmiddels weer terug en niet te harden. Enkele volwassenen hebben er een verhitte discussie over waar je als kijker niks van meekrijgt. De stad besluit alle tieners op een soort schoolreisje te sturen. Ze rijden in enkele schoolbussen de nacht door, en wanneer ze ontwaken blijken ze weer terug te zijn in West Ham. Maar met één groot verschil: de stad is verlaten, alle uitgangen zijn begroeid en contact met de buitenwereld is niet mogelijk. Ze zijn alleen en ze kunnen niet weg.

Een gemeenschap opzetten met alleen jongeren

Waar dat in eerste instantie een groot feest lijkt te zijn – yay, zuipen zonder toezicht! – komt toch ook het besef dat er iets moet gebeuren. Wat dit seizoen vooral doet, is het opbouwen van de gemeenschap. Vandaar denk ik ook de serienaam The Society. Men zal moeten overleven. Ze moeten samenwerken. De voedselvoorraden zullen uiteindelijk opraken. Er zullen conflicten moeten worden opgelost. Er moet leiding worden gegeven. En er zal recht moeten worden gesproken. Het eerste waar ik aan moest denken was Under the Dome. Gezien daar ook een deel van de samenleving opgesloten zat.

Wij vs. Ik

Het verstandige deel van de jongeren wil achterhalen wat er is gebeurd en hoe dit ongedaan gemaakt kan worden. Een ietwat onverstandiger deel denkt alleen aan zichzelf. Het is natuurlijk een serie met alleen maar jongvolwassenen en dat is denk ik ook de doelgroep van deze serie. Naast het plot vind je ook de simpele tienerdrama’s in The Society. Middenin dit seizoen lijkt dit eventjes iets teveel te overheersen en verloor het mijn aandacht, maar gelukkig wisten ze zich te hervatten. Thema’s die in The Society naar voren komen zijn overleven, dood, mishandeling, homoseksualiteit, auditieve beperkingen, verslaving, tienerzwangerschappen, vriendschap, en meer.

Een grote cast om te ontdekken

In het begin is het even ontdekken wie wie is, en welke personages je in de gaten moet houden. Het is namelijk een vrij grote cast, en velen komen direct al in de eerste aflevering aan bod. Gelukkig kan ik zeggen dat je personages na de eerste aflevering al vrij snel begint te herkennen dankzij hun verhaallijnen. De serie vreest niet om personages, die ogenschijnlijk hoofdpersonages zijn of een grote rol lijken te gaan krijgen, uit de serie te schrijven. Ook geweld en moord schuwen ze niet. Al hebben ze het wel iets geschikter gemaakt voor jongeren door meer te suggereren. In plaats van hoe je bij Game of Thrones bijvoorbeeld letterlijk ziet hoe iemands hoofd eraf wordt gehakt, inclusief gore details.

Wat is er gebeurd?!?!?!

Wat mij vooral dreef om elke keer weer een aflevering aan te zetten, is het grote mysterie. Wáárom zijn ze daar? Waarom zijn zíj daar? Waar zijn ze daar eigenlijk überhaupt? Is dit echt hun stad, of is het een replica? Als het wel hun stad is, waar zijn dan hun ouders? Zoals ik al zei wordt er in dit seizoen vooral ingespeeld op het opbouwen van The Society. Hierdoor krijgen we nog vrij weinig antwoorden. En de dingen die ze wel ontdekken, daar had ik zelf ook al een donkerbruin vermoeden over. Slechts enkele dingen zijn echt duidelijk geworden: View Spoiler »! Vooral door het allerlaatste shot kijk ik uit naar het tweede seizoen. Maar stiekem vind ik het toch wel jammer dat we zo weinig antwoorden hebben gekregen.

Conclusie

The Society is een serie die ik aanraad als je houdt van grote mysteries en tienerdrama’s. De serie is in dit eerste seizoen vooral bezig met het opbouwen van de gemeenschap. Ik vind het jammer dat we in dit seizoen eigenlijk ontzettend weinig antwoorden krijgen. Maar The Society blijft echter wel boeiend tot het eind, met een klein dipje in het middenstuk. Vooral het grote mysterie dreef mij als kijker om het seizoen in korte tijd al helemaal te kijken. Ik zal zeker duimen voor een tweede seizoen, want ik móét het hoe, wat en waarom weten van deze mysterieuze gebeurtenis!

Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).