• 9.218.862 stemmen

De Columbus - Seizoen 2 (2019)

Show titel: De Columbus

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 58 minuten

Ontwikkeld door: Wim Lybaert

Met: Jeroen Meus, Philippe Geubels en Wim Lybaert

Oorsprong: België

Datum van release: dinsdag 23 april 2019

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Columbus

In 'De Columbus' trekt Wim Lybaert eropuit met een bekende gast, op zoek naar het goede leven onderweg. Ze verplaatsen zich met een tot mobilhome omgebouwde bus: de Columbus. Die heet niet toevallig zo want Wim en zijn gast weten net als de ontdekkingsreiziger niet of ze hun eindbestemming zullen halen. Meer nog, ze weten vooraf zelfs niet wat die bestemming is. Dat beslist het toeval. Ze gaan zonder plan de wereld in en duwen een weekje op ‘pauze’. In elkaars gezelschap genieten ze van vrije tijd die echt vrij is. Door samen dingen te doen en te delen, komen ze dichter bij elkaar.

Afleveringen Seizoen 2 (2019)

1. 1. Jeroen Meus

23 april 2019 (53 minuten)

2. 2. Philippe Geubels

30 april 2019 (56 minuten)

3. 3. Annelien Coorevits

28 mei 2019 (51 minuten)

6. 6. Onbekende Vlaming Laurens Vanhulle

4 juni 2019 (50 minuten)

7. 7. Jan Peumans

11 juni 2019 (57 minuten)

8. 8. Compilatieaflevering

18 juni 2019 (46 minuten)

avatar van Esteban

Esteban

Wel, ik kijk uit naar het tweede seizoen. Op zich heeft dit programma bijzonder weinig om het lijf, maar het werkt wel. En dat is het belangrijkste. De Columbus is een pleidooi voor het voluit beleven van het onderweg zijn, los van het feit of je de bestemming al dan niet haalt. Een reminder dat er méér is in het leven door van minder te genieten. En die ongedwongen boodschap krijg je als kijker mee, omdat het aanvoelt alsof je het zelf beleeft. Enfin, bij mij toch. Telkens fijne gasten ook. En aan het eind van de rit heb ik de indruk hen beter te kennen dan na een aflevering van Die Huis, terwijl dat format net meer diepgang wil brengen. Dat ik er zelf destijds enorm veel voor voelde om met zo'n omgevormde bus de wereld te verkennen, zal natuurlijk wel meespelen.

avatar van goldendream

goldendream

Ik heb niks tegen die reeks, maar past dit wel op deze site? Moeten het geen series zijn? Mag reality-tv er ook op?

avatar van Esteban

Esteban

Ik heb eigenlijk best wel een wenslijst voor een eventueel derde seizoen, wat er hoogstwaarschijnlijk wel in zit, al is het misschien in gewijzigde vorm.

7 gasten? Wel ...

- Dieter Coppens (vond ik tijdens 'The Road Ahead' 20 jaar terug al een topper)

- Gert Verhulst (zeer nostalgische en -jawel- gevoelige man, kan mooi worden)

- Leen Dendievel (ongelooflijk down to earth, recht voor de raap en lekker vlot)

- Sam De Bruyn (sowieso een reiziger, ruilde het stadsleven in voor rustige platteland, privé dan)

- Wim Helsen (altijd genieten, die Wim, zijn hersenkronkels kunnen altijd boeien)

- Pol Goossen (omdat we hem eigenlijk nooit ergens zien, ik wil de natuurmens die Pol is ontmoeten)

- Rani De Coninck (zou wel eens een heel grappige afl. kunnen worden, ze is snel in de bovenkamer)

Eigenlijk Bart De Pauw ook, maar ik vrees dat die kans verkeken is.