• 9.218.668 stemmen

Santa Clarita Diet - Seizoen 3 (2019)

Show titel: Santa Clarita Diet

Afleveringen: 10

Speelduur: 4 uur en 38 minuten

Ontwikkeld door: Victor Fresco

Met: Drew Barrymore, Timothy Olyphant en Liv Hewson

Datum van release: vrijdag 29 maart 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 3 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Santa Clarita Diet

Het leven van de makelaars Joel en Sheila Hammond in Santa Clarita, een buitenwijk van Los Angeles, is redelijk saai. Totdat Sheila een ingrijpende verandering ondergaat waarmee ze beiden een weg van dood en verdoemenis inslaan… maar op een goede manier.

Afleveringen Seizoen 3 (2019)

1. 1. Wuffenloaf

29 maart 2019 (29 minuten)

Het huwelijk van de altijd zo normale Joel en Sheila staat op zijn kop als Sheila een nieuwe moordlustige persoonlijkheid krijgt en op een allesomvattend dieet gaat.

2. 2. Knighttime

29 maart 2019 (28 minuten)

De Hammonds proberen aan hun nieuwe leven te wennen. Abby komt tot een ontdekking tijdens het lezen van strips, en Joel trakteert Sheila op een heel duur etentje.

3. 3. We Let People Die Every Day

29 maart 2019 (26 minuten)

Sheila’s maag rommelt en Joel moet zo snel mogelijk een maaltijd voor haar vinden. Ondertussen doet Abby iets stoers en helpt ze iemand in nood.

4. 4. More of a Cat Person

29 maart 2019 (26 minuten)

Sheila inspireert haar vrienden en beledigt het schoolhoofd. Joel heeft een goed gesprek met Abby, en Dan doet een vreselijke ontdekking tijdens het verdelgen van mieren.

5. 5. Belle and Sebastian Protect the Head

29 maart 2019 (28 minuten)

Abby ontdekt dat ouders niet te vertrouwen zijn, en die van haar al helemaal niet. Joel hoort dat Sheila mogelijk genezen kan worden en Dan legt zijn kaarten op tafel.

6. 6. The Chicken and the Pear

29 maart 2019 (28 minuten)

Joel en Sheila proberen de taken te verdelen. Eric en Abby ontdekken iets belangrijks en Dan komt erachter dat een makelaar ook grenzen kent.

7. 7. A Specific Form of Recklessness

29 maart 2019 (29 minuten)

Terwijl de agenten naar Dan zoeken, smult Sheila van het bewijs. Maar het gaat wel om heel veel bewijs. Ondertussen pauzeert Joel even met een kop koffie.

8. 8. Forever!

29 maart 2019 (28 minuten)

Een getransformeerde Loki verrast Joel en Sheila. Abby en Eric leren dat verandering niet altijd beter is.

9. 9. Zombody

29 maart 2019 (27 minuten)

Joel en Eric ontmoeten de mysterieuze Anton tijdens een paranormale conventie. Sheila en Abby hebben een goed gesprek over hun voorliefde voor slecht gedrag.

10. 10. The Cult of Sheila

29 maart 2019 (29 minuten)

Dr. Wolf is klaar om aan de slag te gaan, maar nu Sheila steeds agressiever wordt, vreest Joel dat het misschien wel te laat is.

Esteban

Meer van hetzelfde. Maar dat is wat we willen, toch?

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Absoluut! Kom maar door met dat derde seizoen.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

Wederom een hilarisch en geweldig seizoen In 1 avond alle 10 de eps gekeken.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Ik vind het ieder seizoen leuker worden eerlijk gezegd. Vriendlief is afgehaakt maar ergens vind ik dat niet erg. Kan ik lekker doorkijken. ?

Esteban

Er is op die korte tijd wel al énorm veel reactie op gekomen, vergelijkbaar met de aanhang van Sense8 destijds. Wie weet krijgen we zo alsnog nog een afsluitende finale? One can hope. Na zo'n cliffhanger mag dat wel.

De reactie van Timothy Olyphant is wel leuk:

"I loved working on this show. I'm going to continue coming in and doing scenes. If they don't want to film it, that's up to them."

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Mag hopen dat er nog een afsluiter komt ja. Snap Netflix sowieso niet. Als je toch maar 3 seizoenen kan betalen omdat anders de bonussen te hoog worden kies er dan gewoon voor om maar 3 seizoenen voor een serie te doen + einde. Zijn genoeg series die er voor gekozen hebben maar 2 of 3 seizoenen te doen en fantastisch waren. Al dat out of the blue gecancel word ik alleen maar wantrouwig van.

Heel jammer in ieder geval, want een serie als deze was juist een mooie frisse wind in het vrij serieuze serieland.

Esteban

Het lijkt bij Netflix, vorige beslissingen in rekeningen gehouden, eerder zo te zijn dat ze naar het aantal unieke views kijken binnen de maand na release alvorens de knoop door te hakken. Schijnbaar is dat voor hen zeer belangrijk. Ik merk ook op andere vote-sites dat S3 lang nog niet zoveel stemmen kreeg als bij de eerste twee seizoen het geval was in diezelfde tijd. Indien die cijfers (veel?) hoger lagen, was S4 waarschijnlijk gewoon doorgegaan. Uit de reacties van cast en crew blijkt dat zij dit ook niet (veel) vroeger wisten dan de kijkers.

Esteban

Werkte bij Sense8, wie weet. Nu niet dat ik SCD zó ontzettend goed vond, maar wel een prima tussendoortje.

Esteban

Netflix heeft de best bekeken series van April 2019 vrijgegeven, een top 10. Hoewel Santa Clarita Diet op 8 staat, terwijl het pas op 29 April (!) beschikbaar was, zéér straf dus, werd de serie toch gecanceled? Dan is er vast iets anders aan de hand, want aan de kijkcijfers ligt die beslissing absoluut niet.

avatar van Black Math

Black Math

Het minste seizoen tot nu toe. Het einde voelt een beetje aan alsof men al zag aankomen dat de serie gecanceld zou worden, want het voelt een beetje afgeraffeld aan, zeker met de twee losgebroken Servische zombies, wiens einde nogal lukraak aanvoelt, terwijl ze prima materiaal voor een volgend seizoen hadden kunnen zijn. Het karakter Sheila wordt ook een beetje onzinnig met haar gedrag tijdens de sollicitatie van haar man voor de Ridders van Servië, terwijl het duidelijk is dat het goed zou zijn als hij de betrekking krijgt. Het einde voelt niet eens super open aan, waardoor ik er vrede mee heb dat er geen nieuw seizoen meer komt. 2*.

avatar van Harleen Quinzel

Harleen Quinzel

De netflix exec die besloten heeft dit te cancellen, ongetwijfeld dezelfde als bij Glow in mijn fantasie, zouden ze met zijn ballen aan een boom in het bos moeten nagelen.