• 9.218.744 stemmen

The Beatles Anthology (1995)

Documentaire / Muziek | Miniserie

Ontwikkeld door: Neil Aspinall

Met: Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zaterdag 11 november 1995

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Beatles Anthology

The Beatles Anthology is een muziekdocumentaire die het dramatische en verbazingwekkende verhaal van de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de rockmuziek laat zien. The Anthology begint bij hun vroegste dagen in Liverpool en eindigt bij het uiteenvallen van de groep in 1970. Er wordt gebruik gemaakt van een mix van archiefmateriaal, privé-opnames, nooit eerder vertoonde concertbeelden, niet uitgebrachte studio-opnames en interviews met The Beatles zelf, om zo een zo compleet mogelijk beeld te scheppen van deze band.

Afleveringen

1. 1. July ’40 to March ’63

11 november 1995 (1 uur en 19 minuten)

The Beatles bespreken onder andere hun jeugd, hun vroege muzikale invloeden, hoe ze elkaar ontmoetten, hun tijd in Hamburg en hun eerste opnames. Ook wordt de komst van hun manager Brian Epstein en hun producer George Martin belicht.

2. 2. March ’63 to February ’64

19 november 1995 (1 uur en 12 minuten)

De aandacht wordt op de eerste tours en televisie-optredens van de band in Groot Brittanië gericht . Er wordt getoond hoe dit leidde tot “Beatlemania” en hoe hun populariteit toenam in het buitenland, waaronder in Zweden en in Frankrijk.

3. 3. February ’64 to July ’64

19 november 1995 (1 uur en 13 minuten)

The Beatles worden in de Verenigde Staten net zo succesvol als in Groot Brittanië wanneer ze op nummer 1 komen in de Amerikaanse hitlijsten. Dit leidt tot een tour door de Verenigde Staten, een optreden in “The Ed Sullivan Show” en uiteindelijk hun eerste film, genaamd “A Hard Day’s Night”.

4. 4. August ’64 to August ’65

19 november 1995 (1 uur en 10 minuten)

Beatlemania gaat een nieuwe fase in wanneer Pauls nieuwe nummer afwijkt van het rock ‘n’ roll genre. Individuele karaktertrekjes van de bandleden komen steeds meer aan de oppervlakte, terwijl ze hun nette imago als band in stand proberen te houden. Tenslotte komen ook nog het gebruik van marihuana en hun politieke erkenning in die tijd aan bod.

5. 5. August ’65 to July ’66

22 november 1995 (1 uur en 12 minuten)

De band kijkt terug op hun optreden in het Shea Stadium en de reactie van het publiek daarop. Ook blikken de bandleden terug op hun reis naar Japan. Tijdens deze periode waren ze druk aan het experimenteren met drugs, maar ook met hun muziek, wat tot uiting kwam op de albums “Rubber Soul” en “Revolver”.

6. 6. July ’66 to June ’67

22 november 1995 (1 uur en 11 minuten)

The Beatles slaan een nieuwe richting in na een reeks van gebeurtenissen die ertoe leidt dat een groot aantal mensen zich tegen de band keert. Ze besluiten te stoppen met touren en zich meer te gaan richten op het maken van nieuwe platen in de studio.

7. 7. June ’67 to July ’68

23 november 1995 (1 uur en 14 minuten)

De bandleden kijken terug op hun reis naar India met de Maharishi-goeroe. Verder komen de dood van Brian Epstein, de zakelijke uitbreiding van Apple, hun “Yellow Submarine” film en tenslotte de relatie van John Lennon en Yoko Ono aan bod.

8. 8. July ’68 to the End

23 november 1995 (1 uur en 22 minuten)

Er wordt teruggeblikt op de laatste twee jaren van de band. Tijdens deze periode werden de albums “Abbey Road” en “Let It Be” opgenomen, waren er veranderingen bij Apple Records en was er het befaamde optreden op het dak van het gebouw van Apple, wat uiteindelijk hun laatste optreden zou blijken te zijn.

Alle Acteurs en Actrices

Self (archival material)

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

Goede docu over de beste band ever

avatar van Peterjan

Peterjan

ik ben zo blij dat ik deze heb op dvd hierdoor ben ik fan geworden van de Beatles !