• 9.218.668 stemmen

The Dragon Prince - Seizoen 1 (2018)

Alternatieve titel: De Drakenprins

Afleveringen: 9

Speelduur: 3 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Justin Richmond en Aaron Ehasz

Met: Paula Burrows (stemrol), Jack De Sena (stemrol) en Sasha Rojen (stemrol)

Datum van release: vrijdag 14 september 2018

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Dragon Prince

In een ver verleden hielden draken en het gebruik van elementaire magie de wereld in balans. Tot de mens in opstand kwam en zwarte magie gebruikte om Thunder, de Koning der Draken, te doden. Hierdoor ontstond er een oneindige oorlog tussen de mensheid en de Maanschaduwelfen. Eeuwen later worden Ezran en Callum, twee menselijke prinsen, geconfronteerd met Rayla, een Elfenstrijder die ingehuurd werd om hen te vermoorden. Een onwaarschijnlijke ontdekking maakt echter dat het drietal samen moet werken tijdens een epische reis, dit in een poging om de vrede te herstellen.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

1. 1. Echoes of War

14 september 2018 (24 minuten)

De mensen uit het koninkrijk Katolis zetten zich schap voor een aanval door de Maanschaduw-elfen. King Harrow werkt een plan uit om Callum en Ezran, zijn twee zonen, in veiligheid te brengen.

2. 2. What Is Done

14 september 2018 (25 minuten)

Rayla is vastbesloten om haar fout goed te maken. Ze sluipt het kasteel binnen en sluit Callum in. Lord Vieren biedt de koning een manier om de aanval te overleven.

3. 3. Moonrise

14 september 2018 (26 minuten)

De nacht valt. Rayla en de prinsen haasten zich om te vertellen wat ze hebben gevonden en de aanval te stoppen. Maar eerst moeten ze voorbij Claudia zien te komen.

4. 4. Bloodthirsty

14 september 2018 (26 minuten)

Callum is blij met zijn nieuwe krachten en overtuigt de anderen om naar de Bantherhut te gaan voor een magische kubus. Katolis werkt aan de kroning van een nieuwe koning

5. 5. An Empty Throne

14 september 2018 (26 minuten)

Callum heeft moeite om zijn magie onder controle te houden. Generaal Amaya botst met heer Viren. Een tochtje over de rivier neemt een angstaanjagende wending.

6. 6. Trough the Ice

14 september 2018 (26 minuten)

Na een opstootje met een soldaat leidt Rayla de prinsen naar hooggelegen grond. Viren geeft Soren en Claudia een geheime opdracht als ze beginnen aan hun missie.

7. 7. The Dagger and the Wolf

14 september 2018 (26 minuten)

In een nabijgelegen dorp vragen Callum en Ezran om hulp voor het ei. Ondertussen zoekt Rayla naar een magisch zwaard. Claudia verzamelt ingrediënten voor een volgspreuk.

8. 8. Cursed Caldera

14 september 2018 (25 minuten)

Ellis leidt de vrienden naar de Vervloekte Krater, maar waarschuwt hen dat het er wemelt van de gruwelijke monsters. Viren probeert Runaan te dwingen om te praten

9. 9. Wonderstorm

14 september 2018 (27 minuten)

Ezran, Callum en Rayla zetten alle drie hun speciale gaven in terwijl ze de berg beklimmen in een wanhopige poging om het ei te redden.

Esteban

Aaron Ehasz, hoofdschrijver van Avatar: The Last Airbender (animatieserie), is één van de drijvende krachten achter The Dragon Prince. Volgens de review van IGN is dat DNA merkbaar aanwezig, vooral in de geslaagde mix van drama en humor. En stemacteur Jack De Sena (Sokka in Avatar) is hier te horen als Callum.

Vanaf 14 september op Netflix.

NU beschikbaar.

avatar van Jibril_mm

Jibril_mm

Toppe serie, alleen jammer dat je hem alleen maar op netflix kan kijken.

Esteban

Dat laatste is inderdaad wat jammer in één bepaald opzicht. Mocht dit, net zoals Avatar, op Nickelodeon te zien zijn, was het vast een dikke hit. Nu lijkt amper iemand te kijken. Not trending, zoals dat vandaag de dag heet. Dat blijkt op vertrouwde sites ook uit het aantal reviews wanneer je dit vergelijkt met de lijst aan schrijfsels over andere shows die min of meer gelijktijdig begonnen. En de promotie vooraf was ook miniem, wat uiteraard niet helpt.

Nochtans, de reviews en reacties zijn grotendeels lovend. Een paar voorbeelden via RT ...

For anyone who relishes in a good fantasy story or has longed for a new cartoon of Avatar's caliber, The Dragon Prince seems set to deliver.

It may be a tough sell to those who don't like fantasy, but for those who do, the amazing animation and fun characters will hook them in immediately.

It combines goofy humor with a solid basis for longterm storytelling and character development, and the character designs show a deep affection for the genre.

The toughest trick must have been making the unbroken formula feel fresh, but the show glides along at a thrilling, effervescent pace so that the old feels comforting instead of stale.

If viewers can move past a premise that amounts to little more than Tolkien fan fiction, there's a lot to enjoy in the characters of this new fantasy adventure.

... There's a lot to love here.

Captivating fantasy tale has positive themes, broad appeal.

Zelf heb ik enkel nog maar de eerste aflevering gezien. Ondanks het feit dat ik nog niet 'in de ban' van The Dragon Prince ben, heb ik nu al zo'n donkerbruin vermoeden dat bovenstaande meningen er niet naast zitten.

Esteban

SEIZOEN 2 is aangekondigd voor 2019.

Esteban

Wie fan is van de combinatie aan elementen die Avatar tot een succes maakten, is hier aan het juiste adres. Alle redenen werden in eerder posts al aangehaald. Een 4 vond ik echter teveel van het goede, omwille van het knagende gevoel dat de boel nog maar net écht op gang gekomen was toen de laatste aflevering zich aandiende. Dit voelt eerder als een half seizoen. Desalniettemin absoluut het checken waard.

avatar van legian

legian

De trailer van het derde seizoen heeft me voldoende geïnteresseerd om hier eens mee te beginnen. De fantasy sfeer trok me wel en het deed me wat denken aan Avatar. Wat niet geheel verrassend is zo te lezen.

Ondertussen de eerste vijf afleveringen gezien en tot zover weet het te boeien. De personage's zijn leuk en de wereld die wordt neergezet is interessant. Wel is het vrij luchtig en worden zware momenten wat snel afgewerkt. Maar dat zal komen omdat het een kinderserie is. Ook in dat opzicht erg gelijkend met Avatar. Ik ben in ieder geval geïntrigeerd geraakt.