• 9.218.744 stemmen

Hidden - Seizoen 1 (2018)

Alternatieve titel: Craith

Afleveringen: 8

Speelduur: 8 uur

Ontwikkeld door: Mark Andrew, Ed Talfan, Mark Andrew en Ed Talfan

Met: Sian Reese-Williams, Sion Alun Davies en Rhodri Meilir

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 12 januari 2018

Eerst uitgezonden op: S4C (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Hidden

Inspecteur Cadi John keert na vele Jaren terug naar haar geboorteplaats in Noord-Wales om dichter bij haar terminaal zieke vader te zijn. Al snel na haar overplaatsing moet ze aan de slag. In een rivier in het Snowdonia National Park is het lijk van een jonge vrouw gevonden. Heeft ze zelfmoord gepleegd of werd ze vermoord? Cadi onderzoekt de zaak samen met haar nieuwe partner Owen Vaughan. Het spoor leidt naar Mali Pryce, een meisje dat al sinds 2011 vermist is. Het onderzoek lijkt uit te wijzen dat ze toen ontvoerd is en heel de tijd in gevangenschap heeft doorgebracht vooraleer ze om het leven is gekomen.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

1. Aflevering 1

12 januari 2018 (1 uur)

De vondst van het lichaam van een jonge vrouw, Mali Pryce, in een rivier haalt het leven van inspecteur Cadi John en de mensen rondom haar voor altijd overhoop. Mali was al vijf jaar vermist en het is voor de politie een raadsel waar ze al die tijd vastgehouden werd. Zal de moordenaar van Mali opnieuw toeslaan? De druk op de politie om snel antwoorden te vinden is hoog.

2. Aflevering 2

19 januari 2018 (1 uur)

Wanneer Dylan Harris de jonge verpleegster Lowri Driscoll ontmoet, komt zijn jagersinstinct boven en begint hij haar te stalken. Hij grijpt zijn kans wanneer ze 's avonds laat vertrekt op de boerderij van haar ouders en probeert haar in zijn bestelwagen te sleuren. Gelukkig weet Lowri te ontsnappen, maar de gevaarlijke dader loopt nog steeds vrij rond en het is maar een kwestie van tijd voor hij opnieuw toeslaat.

3. Aflevering 3

26 januari 2018 (1 uur)

De wereld van Megan Ruddock stort in wanneer Ffion, haar vriend op de universiteit, de littekens op haar arm ontdekt die ze zelf heeft toegebracht. Megan weet niet hoe ze hiermee moet omgaan en loopt weg. Al snel beseft ze dat er geen ontsnappen is aan de chaos in haar hoofd en uit pure wanhoop gooit ze zichzelf voor een naderende wagen. Het begin van een ware nachtmerrie voor Megan, want de eigenaar van die wagen is Dylan Harris. Dylans geluk kan niet op en hij rijdt met de gewonde Megan de nacht in.

4. Aflevering 4

28 januari 2018 (1 uur)

De dochter van Dylan Harris ziet thuis vreemde dingen gebeuren. De politie komt nogmaals bij Dylan langs om hem vragen te stellen. Megan Ruddock zit gevangen in een nachtmerrie.

5. Aflevering 5

9 februari 2018 (1 uur)

Cadi en Owen ontdekken een mogelijke connectie met een oude zaak die Cadi's vader onderzocht. Lowri probeert terug te keren naar haar normale routine.

6. Aflevering 6

16 februari 2018 (1 uur)

Cadi ondervraagt Endaf in de gevangenis over de moord waarvoor hij is veroordeeld. Owen beoordeelt de oudere dossiers en ontvangt een nieuw rapport over vermiste personen. Iona bezoekt Megan.

7. Aflevering 7

23 februari 2018 (1 uur)

Cadi en Owen zoeken naar nieuw bewijs in de zaak van Endaf dat oorspronkelijk werd geleid door Cadi's vader Huw. Dylan werkt met Matthew in zijn tuin. Megan probeert verbinding te maken met Nia.

8. Aflevering 8

2 maart 2018 (1 uur)

Nu Dylan op de vlucht is, probeert het onderzoeksteam een exacte tijdlijn van zijn acties samen te stellen om zo meer bewijs te kunnen vinden.

Prima engelse misdaadserie, van de makers van het eveneens uitstekende Hinterland. Hier en daar wat aan de trage kant en wellicht is de plot iets te karig voor acht afleveringen van een uur, maar tegelijkertijd is de serie wel erg spannend en zijn de personages intrigerend genoeg. Ik voel wel wat voor een tweede reeks.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Wel aardig maar ik geef de voorkeur aan Hinterland. Totaal niet verstaanbaar trouwens dat Welsh.

avatar van panax

Welsh en engels gesproken

prima in orde !!

Krijgt een 2e seizoen.

DjFrankie schreef:
Eens, Hinterland vind ik ook net wat beter (vooral qua sfeer), maar dit was niet slecht! Wanneer ze Welsh praten, komen er af en toe wat Engelse woorden en zinnetjes in voor, trouwens, zoals 'victim', 'ambulance' en 'boys will be boys'. En 'fuck' is in alle talen hetzelfde. Hoofdrolspeelster Sian Reece-Williams speelde ook al een paar afleveringen mee in Hinterland als eigenaresse van een hotelletje waar DCI Tom Mattias tijdelijk verbleef.

Veel plotlijnen die meer of minder snel bij de centrale plot aanhaken en alleen dat amechtige gezeur over gerechtigheid van de vader was me teveel van het goede. Verder uitstekend geacteerd (extra vermelding waard: Gwyneth Keyworth als Megan), mooie Welshe omgevingen en een plot dat redelijk tot goed uitgewerkt was - ik kan bv. niet begrijpen dat de intuïtie van die agente niet sneller werd opgepakt of dat die lijst met arbeiders op de sloperij er niet eerder bijgehaald werd, maar dat soort dingen is haast typisch voor detective-series.

Dik drie sterren.

avatar van GordonShumway

GordonShumway

Redelijk 3-sterren serie. Goed gespeeld. Maar ik vond 'm traag.

Ronduit ergerlijk vond ik de onrealistische jacht op de dader in de slotaflevering, je verwacht toch dat de politie alles uit de kast trekt en bv speurhonden en/of een helikopter (bv met warmtezicht) inzet?!

avatar van 7 stars

7 stars

nee echt niet superspannend eerder kabbelend en zo heel af en toe een klein beetje spanning. De gehele serie loopt precies zoals je zou verwachten. Dat kan gewoon niet meer anno 2018.

ZAP!

Vaker gezien en vind 'm toch wel erg sterk. In de 1e aflevering wordt al vrij snel duidelijk wie de dader is, dus van de spanning moet de serie het in dat opzicht niet hebben, plus dat dat wel degelijk behoorlijk origineel is. Er wordt gefocust op allerhande onderwerpen, sfeer, verhalen "achter de schermen" en dat werkt uitstekend. Erg goed geacteerd ook en Wales is een prachtplek om een serie op te nemen.
En dan nog Sian Reese-Williams.

Qua realisme is er soms wel wat op aan te merken (zie ook mijn eerdere bespreking), zoals bepaalde toevalligheden en het feit dat ze niet meteen op die rode pick-up duiken, een aanknopingspunt van jewelste.

Ergens in de buurt van een dikke acht zou ik geven. En s2 is in bestelling, ben benieuwd!

avatar van Toontje G

Toontje G

Mooie serie, boeiend tot het eind.

avatar van jac25

jac25

Ben nu bij aflevering 6 maar het duurt allemaal zo lang…