• 9.218.737 stemmen

Fifty Shades of Grey (2015)

Drama / Erotiek | 125 minuten / 129 minuten (Unrated)

Genre: Drama / Erotiek

Speelduur: 125 minuten / 129 minuten (Unrated)

Alternatieve titels: Vijftig Tinten Grijs / 50 Shades of Grey / Fifty Shades of Gray / 50 Shades of Gray

Geregisseerd door: Sam Taylor-Johnson

Met onder meer: Dakota Johnson, Jamie Dornan en Eloise Mumford

Releasedatum: 12 februari 2015

Plot Fifty Shades of Grey

"Are you curious?"

Anastasia is net afgestudeerd aan de universiteit, samen met haar beste vriendin Kate. Terwijl Kate aan de slag gaat bij een lokale krant, komt Anastasia moeilijk aan de bak met haar universitaire graad en besluit ze een baan aan te nemen in een bouwmarkt. Op een dag vraagt een zieke Kate haar om een interview over te nemen met ene Christian Grey. Een succesvolle entrepreneur en miljardair. Het blijkt het begin te zijn van een bijzondere relatie.

avatar van Stephan

Stephan

Christian is geen stalker, tenzij Anastasia er niets van moet hebben. Maar ze krijgt toch een blosje elke keer als ze hem ziet.

Natuurlijk is het een geil romannetje... de miljonair die zijn zaken even on-hold zet om met Assepoester een rondje te vliegen en elke keer 'casual' zijn wagenpark showt. Het is een beetje het Pretty Woman, Notting Hill of Weird Science idee. De onbereikbare persoon komt binnen handbereik. Vergeet maar even de issues die die persoon heeft en drijf maar even (letterlijk) weg bij het idee om het middelpunt van diens attentie te zijn.

Zo oud als de weg naar Rome en zo uitgekauwd dat het bijna weer vernieuwend is als men die formule na jaren weer eens gebruikt. Hoewel... het is ook gewoon Twilight met een randje.

Wegdromertjes, maar om de film dan GOED te noemen...

avatar van johanneman

johanneman

Ik vond trouwens het einde wel heel ongeloofwaardig.Ze ondergaat iets pijnlijks ,tenminste als het mij zou overkomen dan zou dat heel pijnlijk zijn,maar even later als Anna boos is,loopt ze normaal in een jurkje rond de laatste zaken af te ronden.Kan het me niet voorstellen,volgens mij loop je dan niet meer zo snel normaal en moet je het behoorlijk voelen.

Iets pijnlijks??

ze zitten de hele film te mekkeren over wat is het allerergste dat je mij kunt aandoen en dan is het wat tikjes met een zweepje???

hahahahaha

avatar van happie

happie

Toch maar een keer geprobeerd. Niet helemaal afgekeken, want mijn aandacht viel weg. Het romantische en opwindende heb ik er niet in gezien.

Het had beter 50 shades of crap kunnen heten.

avatar van Ste*

Ste*

• 2017 berichten

Ik denk dat ik als een van de weinigen niet zo' n uitgesproken mening had over de Fifty Shades-reeks (heb er twee gelezen). Niet superpositief, maar ook niet negatief. Gewoon, een simpel weglezende roman, voor de wat meer romantisch ingestelde vrouw best leuk om even bij weg te dromen, en heus niet hemeltergend slecht. De sm vond ik niet erg boeiend.

De ophef over de film (enerszijds de hysterie van vrouwen die nog net niet voor de bioscoop kampeerden, anderzijds de negatievelingen die het allemaal maar vreselijk vonden) vond ik ook maar overdreven. Je hoeft er gezien het bronmateriaal geen meesterwerk van te verwachten, maar voor de lezer is het toch best leuk dat het verfilmd wordt.

Om te beginnen vind ik de hoofdrolspelers best oke gecast. Wat betreft uiterlijk en wat ze uitstralen vind ik ze een geloofwaardige Anastasia en Christian. Alleen jammer dat het altijd lijkt alsof Anastasia elk moment in huilen kan uitbarsten.

De film lijkt eigenlijk erg op het boek. Dat wil zeggen, ongeveer net zo matig in kwaliteit, maar ook ongeveer net zo vermakelijk. Ik zal wel een hopeloze romantica zijn (of een slechte smaak hebben), want ik kan er toch wel van genieten.

Eerder postte ik hier dat ik hoopte dat het niet te braaf zou worden, en dat het eigenlijk verfilmd zou moeten worden als een high-budget pornofilm. Daar ben ik nu wel op teruggekomen, ook zonder expliciete seks komt de spanning tussen de twee best goed over, en weet de film bijna de hele speelduur te boeien. Ik zeg bijna, want soms zitten er scenes in die echt te zwak zijn (en die de niet-lezer waarschijnlijk ook doet afvragen in wat voor slechte soap hij beland is), en tegen het einde ben je er toch wel behoorlijk klaar mee.

Eigenlijk wat ik ervan verwachtte. Niet goed, wel vermakelijk als je ook de boeken wel kon waarderen.

avatar van John Milton

John Milton

Je moet wat voor je wederhelft over hebben, dus ik heb me eraan 'onderworpen'.

Ik heb het overleefd, maar het was niet best. En fascinerend genoeg inderdaad niet prikkelend. Ik ben in elk geval verexcuseerd voor de vervolgen.

avatar van bounze

bounze

Een halve ster voor de moeite. Slecht uitgewerkt verhaal. Je krijgt echt niets te zien! En de muziek in de film is nog triester. Wat een ongelooflijk onafgemaakt verhaal. Alles wat boeiend moet zijn word maar half afgemaakt. Voor mij geen 2e deel meer!!!

avatar van Cihan78

Cihan78

Waardeloze flutfilm. Gaat totaal nergens over. Een heleboel heisa om niets...

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Ja wadde.

Dat hele SM ook. Totaal niet serieus te nemen, en hier wordt het dan net héél erg serieus gebracht, maar dan op een verkeerde manier. Laat die Christian Grey desnoods een SM-monster met zo'n rooie bal in z'n mond zijn die alleen maar die Ana op haar billen petst met verroeste prikkeldraad, maar laat het toch niet zo'n getormenteerde ziel zijn, ajb. Dat gezwets over zijn trauma's, het 'I don't make love, I fuck'-gelul, .. En volop romantische dingetjes doen. Vrouwenfilm?

Jamie Dornan is ook totaal fout gecast. Charisma 0. Chemie met een ook al zwakke Dakota Johnson? 0. Een beetje de Henry Cavill en Amy Adams van 2015, alleen speelden die in Superman en zij in een "sexy film".

Die herhaling van zetten doet de film ook erg lang lijken. Ik schrok toen de klok slechts 2 uur aangaf.

De volgende delen - want die zullen er wel komen, zeker? - zal ik met plezier aan mij voorbij te laten gaan.

1,5

avatar van loreen

loreen

Ik vond sexy film met mooie muziek en mooie man ik kijk uit naar de 2 deel

avatar van Jeffrey050

Jeffrey050

• 2077 stemmen

Ik ben net verliefd geraakt, wat is zij mooi zeg...

Prima film, goed geacteerd.

avatar van K. V.

K. V.

Me er ook eens aan gewaagd. Na de wisselende reacties proberen met een open geest te bekijken.

'k vond hem eigenlijk beter dan verwacht. Het verhaal is eenvoudig, maar wist me toch wel te boeien, ondanks dat de film toch zo'n twee uren duurt.

De film richt zich veel meer op het "romantisch/relatie" gedeelte dan het "SM" gedeelte. Voor expliciete zaken moet je zeker niet naar deze kijken, want je zal bedrogen uitkomen. Behalve wat borsten, billen en wat zweepjes moet je niet veel meer verwachten.

De cast deed het prima en ook de muziek is wel het vermelden waard.

Omdat 'k niet echt hoge verwachtingen had, viel de film toch nog goed mee. De film is toch vooral een romantische film geworden, met een erotisch kantje. 'k heb het me alvast niet beklaagd.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Lang geleden dat ik de laagst mogelijke score heb uitgedeeld aan een film, maar dit schaamteloze prul verdient het dubbel en dwars. Werkelijk wat een hilarisch stompzinnige film. Ik kan er met m'n verstand niet bij dat filmmakers zo'n budget krijgen om vervolgens met deze troep te komen. Om te janken.

Die Christian is een 1e klas slappe zak, wat een lege huls. En dat moet wat uitstralen? Niks. Echter werd ik al helemaal levensmoe van die Anastasia met haar ergerlijk zachte stemmetje, diepe zuchten en dat gebijt op die rotlip. Wegwezen. Van het scenario, tot de muziek en de totaal idiote ontwikkelingen. Kansloos.

avatar van Neder0001

Neder0001

Vrij bagger, maar toch kon ik mijn aandacht er wel bijhouden tot het einde. Het muziek (Ellie Goulding) mag er ook wezen. Heb slechtere films gezien dus 0,5 zou niet eerlijk zijn.

avatar van Rickyman

Rickyman

Wat een enorm langdradig en erg vermoeiende erotische?/zwijmelfilm.
Althans voor mij, maar wellicht heb ik d'r maar weinig van begrepen.
Een vervelend saai stel hebben elkaar gevonden waarna ze snel het bed in duiken, vervolgens moet zij vastgebonden worden ojé, het zweepje komt er dan nog bij, dat wordt huilen en dan is het uit. Toch?

avatar van jerry r

jerry r

ja erg langdradig met 125 minuten met anderhalf uur was meer dan genoeg gewees.

en dat een vrouw op zo een zakkewasser valt.

veel ophef om niks zoals wel vaker en de film kon echt niet boeien

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Types vrouwenfilm. Die vinden dit al heel wat en zijn meestal niets gewend. De film uit de meest extreme fantasieen van de gemiddelde vrouw en nog amper een beginnende fantasie van de gemiddelde man.

Een film over sex en sm en dat zo preuts, beetje vreemd.

avatar van Thereisnospoon

Thereisnospoon

Moeizame verhouding, porno nee, maar steeds weer proberen om het in een intellectuele

setting aan het publiek te verkopen. Bestseller moet toch écht verfilmd worden, maar hoe?

Daar gaan we weer, we zien dan weer net niet wat we zelf met twee muisklikken simpel op

Internet wél kunnen zien. Zucht.

avatar van John Milton

John Milton

Dat klinkt een beetje seksistisch en neerbuigend hoor, Johnhendrikos.

Maar met je laatste zin ben ik het wél volledig eens!

avatar van Crook

Crook

Dit soort films geeft precies weer wat er mis is met Hollywood. Het is de hype die het geld oplevert en niet de kwaliteitscinema, kwaliteitsacteurs of kwaliteitsregisseurs. Die criteria lijken tegenwoordig wel op de 2e plaats te staan. Ben blij dat ik niet betaald heb om deze film te kijken.

avatar van josjansen

josjansen

Wat een slechte en inhoudsloze film.

avatar van code9

code9

Zevenstuiver romannetjes uit de jaren '70 waren 10 x spannender dan dit verschrikkelijk saaie en totaal niet erotische prentje (en al helemáál geen porno, zelfs geen softe). Gewoonweg bespottelijk slecht en lachwekkend, onvoorstelbaar dat de gemiddelde (Amerikaanse) vrouw hier naar verluid wild van werd, wat eigenlijk al meer dan genoeg zegt over die idioot krampachtige samenleving daar. En als het boek maar half zo vervelend is als deze film, kan dat wat mij betreft ook meteen op de eeuwige brandstapel der vergetelheid.

En dan komt er nog een vervolg op ook! Als ik dat (ook) zou moeten kijken... geef me dan maar meteen een nekschot.

0,5* (is nog teveel eigenlijk)

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

at is het leven hard als je - moetens van je vriendin - naar fifty shades moet gaan zien. zeker als je na 100 minuten half gedrogeerd uit de zaal lijkt te komen. de film is slaapverwekkend, het acteerwerk lachwekkend (ik heb letterlijk liggen lachen in de zaal met het niveau), het verhaal is amper een verhaal te noemen, de erotische scènes zijn belachelijk neergezet en de laatste 30 minuten hoop je na elke scène dat er een einde komt maar ze blijven het steeds uitrekken. het enige positieve aan de film was de muziek en het visuele. voor de rest mag deze reeks zich nog onder het niveau van reeksen à la twilight zetten en dat is toch merkwaardig dat we daar nog onder kunnen gaan

avatar van movies2love

movies2love

Hele leuke film! Het is wel grappig dat de artikelen uit de film ook verkrijgbaar zijn online Fifty shades of grey artikelen Er ontstaat een hele hype!

avatar van MrKD

MrKD

In het begin van de film was ik nog bijna aangenaam verrast(naar wat ik ervan gehoord heb waren mijn verwachtingen niet heel hoog gespannen laten we maar zeggen), zat een soort van spanning in tussen de twee hoofdpersonages en ik was wel enigszins benieuwd waar het heen zou gaan. Maar dan, wat een draak van een script zeg.. Het enige wat we voorgeschoteld krijgen zijn met , wel heel erg kunstmatig opgebouwde spanning, conversaties over welke 'tooltjes' er allemaal toegestaan zijn en welke spreekwoordelijke grenzen er allemaal overtreden mogen worden als ze de liefde bedrijven. Als het dan eindelijk ergens over lijkt te gaan, moment dat er wordt gevraagd waarom hij zo is geworden en de vrouw in kwestie duidelijk meervoudig aangeeft dat ze zich wil laten straffen, om erachter te komen met wat voor soort 'monster' er nou precies in hem schuil gaat. Over een anticlimax gesproken.. Alles wat er in de film,(niet echt geslaagd in mijn geval maar goed) aan spanning wordt opgebouwd leidt naar deze scene, was mijn gevoel, het monster wordt losgelaten , nu gaan we zien we met wat voor verknipte griezel erin hem schuil gaat. Maar wat blijkt meneer gaat, met ontbloot bovenlijf, een beetje mooi zitten wezen terwijl er hier en daar wat zweepslaagjes worden toegediend, alles behalve schokkerend zou ik zeggen, na het eerdere deel van deze film gezien te hebben. Je zou ook zeggen, dit voldeed aardig aan wat er gevraagd was, zeker gezien er geen gebruik was gemaakt van de zogeheten 'codewoorden', maar nee dit was de bloody limit en weg was ze.. En tegelijkertijd, zo bleek waren we ook gekomen bij het einde van deze toch wel merkwaardige film (na wat nietszeggende beelden gezien te hebben van hun beide). Dit was het, geen verdere uitleg nodig blijkbaar, het enige waar de kijker mee wordt achtergelaten aan verdieping en achtergrond voor deze sadist die zo graag mensen pijn doet: Een 'vriendin' heeft dit ook gedaan toen hij 15 was. Neem maar even voor het gemak aan dat dit alles was behalve een traumatische ervaring, want ze zijn nog steeds 'vrienden' en gezien zijn huidige levensstijl waren deze methodes ook wel in de smaak gevallen zou ik dan zeggen, met gebrek aan meer informatie uiteraard, Owja niet te vergeten: er waren wat 'dingen' gebeurd tot en met zijn vierde die 'alles behalve' leuk waren.
Wat een ongelooflijke bagger zeg, tijd geleden dat ik zo'n slechte film gezien heb. Niks wordt er uitgewerkt, misschien moet je daarvoor het boek gelezen hebben, maar dat heb ik niet, kan helaas geen inhoud ontdekken. Seks verkoopt blijkbaar, want dat is echt het enige dat deze film te bieden heeft.

avatar van Dying Rose

Dying Rose

avatar van Brabants

Brabants

Behoorlijk saaie bedoeling over een giechelende vrouw van middelbare leeftijd die zich laat onderwerpen aan de enigszins markante behoeftes van een succesvol ondernemer. De chemie tussen de hoofdrolspelers komt wat houterig over en lijkt mede te danken aan het script wat behoorlijk oppervlakkig blijft. Dit maakt alles zo ongeloofwaardig en betekenisloos dat het snel verveeld.

avatar van robinb

robinb

Een film waar ik zeer tegenstrijdige gevoelens aan over gehouden heb, maar helaas moet ik concluderen dat het merendeel daarvan negatief is.

Kwa opbouw, locaties, acteerprestaties etc zat het allemaal wel goed. Anastasia zat goed in haar rol alleen miste ik het onderdanige in haar. Ik had liever gezien dat ze wat meer verlegen was en haar onderdanige kant wat meer getoond had. Ik doel daarmee op bijvoorbeeld wegkijken, ogen neerslaan en dat soort zaken...dat miste ik nogal.

Fijn vond ik het om te zien dat ze gekozen hadden voor twee "normaal" ogende hoofdrolspelers en geen standaard mister en miss perfect zoals we dat nogal eens zien in hollywood films. Toch had dat ook weer zo zijn nadelen.

Mister Grey werd neergezet als een super hunk. Nu heb ik hier als man zijnde wellicht een andere kijk op dan vrouwen, maar in mijn ogen was hij alles behalve een hunk. Nu is uiterlijk natuurlijk niet het belangrijkst, maar ook ontbrak het hem in mijn ogen aan natuurlijke charme en kwam zijn dominantie veelal geforceerd en gespeeld over - geen natuurlijk ogende meester in mijn ogen -.

De chemie was daarnaast helaas maar gedeeltelijk aanwezig. De aantrekkingskracht/verliefdheid voelde en zag ik wel, maar de echte vonken vlogen er niet vanaf. Nergens werd het spannend, opwindend of erotisch en dat is gezien dit onderwerp wel een enorm zwaktepunt in mijn ogen.

Ik had al wel verwacht dat het een hele softe film zou worden, het moet natuurlijk door de hollywood keuring en helaas bleek deze verwachting ook uit te komen. Op een paar blote borsten en wat zweepjes na zie je als kijker niets. Geen striemen, geen overgave, geen macht, weinig lust etc. Nu gaat het niet zozeer om de naaktheid maar ook het gevoel/spanning wisten ze niet op te wekken waardoor de sm scenes eigenlijk geen indruk achter lieten.

De eerste otk scene was voorbij voordat deze begonnen was en dat gold eigenlijk voor alle bedscenes. Wellicht komt dit door de Amerikaanse preutsheid, maar juist in zo'n film verwacht ik dat die scenes het langst duren en dat die scenes de meeste nadruk krijgen. Maar vaak werd er doorheen gevlogen alsof de makers zo snel mogelijk weer geklede mensen in beeld wilden krijgen.

Helemaal frustrerend was dat ze de sm scenes voorzien hadden van muziek terwijl juist de kracht moet liggen op de doodse stilte, die zorgt juist voor de spanning en opwinding. Muziek erbij zorgt ervoor dat de hele "mood" verdwijnt en je als kijker weer eens teleurgesteld naar je scherm zit te staren.

Om het helemaal compleet te maken en in de stijl van hollywood te gieten konden ze het weer eens niet laten om nog even te benadrukken dat hij hierop kickt omdat hij een slechte jeugd heeft gehad. Alsof sm niet normaal is maar alleen door mensen met een steekje los word gedaan....lekker hypocriet weer.

Nu moet ik wel zeggen dat ik het boek niet gelezen heb, maar toch, alles was weer zeer slap en clichematig uitgewerkt....nergens heb je het gevoel echt de sm wereld ingezogen te worden.

Nu kan het er wellicht aan liggen dat de meeste mannen waaronder ikzelf internet porno gewend zijn. En die sm films zijn vele malen harder en beter.... dus de gemiddelde man word echt niet warm meer van een paar zweepjes en softspanking

Het was meer een soort romantische film waarbij iemand een keer geblinddoekt werd. Niets spectaculairs, niets schokkends, alles wat voorbij komt speelt in de meeste slaapkamers in Nederland ook dagelijks af....nee ik werd hier absoluut niet vrolijk van...ongeinspireerd, op safe gespeeld en zoetsappig.

Al met al een aardig tussendoortje voor op een regenachtige zondag, maar over de gehele linie vooral een grote teleurstelling en zeker geen film waar je over zal fantaseren.

avatar van parcivalis

parcivalis

Een vriendin beloofd op hem te kijken.

Vooruit dan maar.

Zij: ondiep trutje

Hij: ondiep mannetje

Hoog bouquetreeks gehalte

Niet vooruit te branden.

Heb behalve wat Marie Claire-achtige vormgeving in de hele film geen bdsm kunnen ontdekken.

Als ik zeg dat het een tergend saaie, christelijke vrouwenfilm is geef ik hem al teveel credit.

Zal wel een vrouwending zijn denk ik.