• 9.218.803 stemmen

Le Dernier Diamant (2014)

Misdaad / Drama | 108 minuten

Met onder meer: Yvan Attal, Bérénice Bejo en Jean-François Stévenin

Gesproken taal: Frans

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Le Dernier Diamant

Simon Carrerra is voorwaardelijk vrijgelaten uit de gevangenis. Zijn oude vriend Albert verleidt hem om zijn carrière in de criminaliteit weer op te pakken met de roof op een beroemde diamant, de 'Florentine', tijdens een veiling in Antwerpen. De historische diamant is in handen van Marie Neuville en haar dochter Julia. Wanneer Marie plotseling overlijdt, is de minder ervaren Julia belast met de veiling van de diamant.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Blanche de Courcy

Philippe de Mazières

avatar van gauke

gauke

Een ouderwets amusant, maar overdreven overkomende rooffilm, onder het mom: de gelegenheid maakt de dief; met vaart en een dosis humor gebracht (zo'n beetje binnen het genre van de Ocean cyclus). Maar echt spannend of geloofwaardig wilde het allemaal niet worden. De cast speelde naar behoren.

avatar van blurp194

blurp194

Ik vond het een nogal flauwe en erg clichematige bedoening. Niet erg spannend, weinig opzienbarends, en vooral nogal vlak en cliche spel van de hoofdrollen. De mooie Berenice Bejo, waar ik de film om wilde zien, maakt maar weinig indruk, en Attal lijkt op de automatische piloot te staan.

Misschien iets voor een regenachtige middag, maar meer kan ik er niet in zien.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Ik vind die Attal toch wel een prettige acteur. Vond 'm ook sterk in Anthony Zimmer. Hij heeft iets ontwapenends, wat een film soms wat welkome luchtigheid geeft.

avatar van Movsin

Movsin

Du temps perdu...

Voorspelbaar, clichématig en toch met wat verwardheid in de plot.

Zelfs een zekere charisme bij Yvan Attal kan de film niet redden van het blijvend gevoel van het allemaal al meer dan eens gezien te hebben, de slotkus inbegrepen.