• 9.218.785 stemmen

Geregisseerd door: Esben Tønnesen

Met onder meer: Marcuz Jess Petersen en Frederik Winther Rasmussen

Gesproken taal: Deens

Plot Detektiverne

De dertienjarige Mathilde wordt ziek van de staat waarin de wereld heden ten dage is, met de vervuiling, armoede en ongelijkheid. Ze besluit zich in te zetten om dit te gaan bestrijden en om de zwaksten in de samenleving te helpen. Helaas voor haar willen maar twee jongens haar helpen: de computer-nerd zonder vrienden, Tobias, en Gustav, die denkt een taekwondo-expert te zijn, maar eigenlijk een lafaard is. Beiden zijn stiekem verliefd op Mathilde.

avatar van Baggerman

Baggerman

Ik blijk deze film zelf te hebben toegevoegd? En ik ben de eerste stemmer, dus de film is nog niet ontdekt door de VPRO!

Waarschijnlijk gaan ze bij de keuze uit van de stemmen op imdb? Die volkomen belachelijk zijn, want dit is toch best een leuk filmpje? Daarnaast had ik in de leeftijd van de doelgroep dit ook best een leuke film gevonden. Op het internet zag ik een recensie waarin men deze film 'niet origineel' en 'saai' vond. 'Antboy (2013)' vond men dan beter.

???? (nu vond ik Antboy ook best aardig, daar niet van...)

Deze film is wellicht niet super origineel, maar komt nog wel redelijk geloofwaardig over. Als tiener van die leeftijd zou je in kunnen denken dat het JOU ook zou kunnen gebeuren. De boeven zijn wel (zoals het in jeugdfilms hoort) ìets klunzig, maar er gaat toch ook wel flinke dreiging van ze uit. Daarnaast is dit eindelijk eens een Scandinavische film waarin de ouders niet volslagen debiel en/of alternatief kunstzinnig zijn!

Ik vond het best een leuke film en volgens mij kan de VPRO deze best wel eens op een middag uitzenden. Hopelijk zonder belachelijke Vlaamse nasynchronisatie.

Alhoewel? Er zit geen verplichte vriendschap met de allochtone medemens in deze jeugdfilm! Vandaar dat hij nog niet uitgezonden is!