• 13.683 nieuwsartikelen
  • 171.394 films
  • 11.359 series
  • 32.312 seizoenen
  • 633.692 acteurs
  • 197.062 gebruikers
  • 9.218.744 stemmen
Avatar
 
banner banner

Interstellar (2014)

Sciencefiction / Mystery | 169 minuten

Genre: Sciencefiction / Mystery

Speelduur: 169 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Canada

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Matthew McConaughey, Jessica Chastain en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,7 (2.334.611)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 6 november 2014

Plot Interstellar

"Mankind was born on Earth. It was never meant to die here."

In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de 20ste eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat, is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Reviews & comments


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van VincentL

VincentL

  • 1117 berichten
  • 642 stemmen

Roger Thornhill schreef:

Lavrot, zonder het met alles in bovenstaande post eens te zijn: kon ik sterren geven voor een bericht, ik gaf je er vijf. (Food for thought en zo.)

Ik sluit mij hier volledig bij aan.


avatar van leatherhead

leatherhead

  • 3556 berichten
  • 1813 stemmen

Willy Wartaal schreef:

(quote)

. Spielberg windt er in ieder geval geen (of minder) doekjes om.

Dat is dan ook het verschil wat ik min of meer bedoelde .


avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

  • 433 berichten
  • 3772 stemmen

Ah ok, ik wilde even benadrukken dat ik Spielberg zijn films en visie meestal beter kan waarderen, al heeft hij naar mijn mening toch ook wel een aantal grote missers op zijn naam staan.


avatar van debbietino

debbietino

  • 103 berichten
  • 1533 stemmen

Fantastische film, schitterende scenes en de zeer ingewikkelde materie goed uitgelegd en zichtbaar gemaakt zodat iedereen deze film kan volgen. Ik denk dat dit ook precies is wat Nolan wilde bereiken, vooral gezien de korte documentaire over de gedachte achter Interstellar die nu te zien is op t.v.. Ik had wel een beetje moeite met het einde waar de stap ineens gaat naar de vierde en vijfde dimensie, vond ik een beetje zweverig overkomen maar op zich wel goed vertaald naar het doek. Als ik echt een groot punt van kritiek moet leveren dan is het de voor mij geforceerde "happy ending", had niet gehoeven. Al met al zeer de moeite waard en daardoor zijn de enkele minpuntjes een overkomelijk detail.


avatar van Chainsaw

Chainsaw

  • 8580 berichten
  • 3524 stemmen

Na het kritische en financiële succes van de Batman trilogie, is het niet gek dat studio's geld smijten naar Christopher Nolan met de simpele opdracht 'maak maar wat je wilt'. Maar Nolan is geen koning Midas, hoewel men dat na Inception wellicht wel dacht. Interstellar is in ieder geval geen goud. Sterker nog, het is eerder oud ijzer. En veruit de minste film van Nolan tot dusver.

Matthew McConaughey heeft zich de afgelopen tijd erg bewezen, maar hier is ie met z'n gemompel toch bijna een parodie van zichzelf aan het worden. Caine moest natuurlijk ook weer opduiken in een Nolan-film, met dezelfde filosofische en uitleggerige teksten. Sowieso zijn de dialogen in Interstellar vrij weerzinwekkend, gezien elk personage enkel sprak in geforceerde quasi-intelligente uitspraken. Die speech van Anne Hathaway over liefde was het meest weerzinwekkend van allemaal. Verder snapte ik qua casting de keuze van Matt Damon niet. Prima acteur verder, maar totaal misplaatst en enkel afleidend. Bijna net zo afleidend als halverwege 12 Years a Slave ineens Brad Pitt te zien opduiken.

Verder werkte de film op verschillende fronten niet voor mij. Ten eerste krijg je een flinke introductie van drie kwartier met boer McConaughey en zijn dochter, maar nergens voelde ik een urgentie dat de hele planeet naar de klote was. Daarvoor blijven we teveel hangen bij slechts een handjevol personages. Vervolgens lijkt toeval de film eindelijk in de volgende versnelling te drukken (dus NASA zocht niet naar Cooper, maar toen hij hen vond wilde ze hem meteen hebben omdat hij de beste is?). De reis die daarna wordt afgelegd is toegegeven best interessant om te volgen, tot de clichématige dingen beginnen op te duiken. Dat Damon ineens evil blijkt te zijn en McConaughey dood wil hebben. En er uiteraard erg spannend gedaan moet worden of het schip gedockt kan worden. En er weer offers gebracht moeten worden. Hans Zimmer smeert de boel ondertussen lekker dicht. Had iets meer originaliteit verwacht. Het enige oprechte sterke moment voor mij was als McConaughey de videobeelden van zijn kinderen terugkijkt als er 23 jaar verstreken zijn. Op Aarde snapte ik echter weer niets van de beweegredenen van (het zeer onderontwikkelde personage van) Casey Affleck, die ineens een klootzak was. Ik snap dat het frusterend is als je personage eigenlijk de hele film geen hol te doen krijgt, maar nergens werd zijn motivatie duidelijk.

Voor mij bleef er enkel een visueel schouwspel over. Dat maakt het uiteraard geen goede film, maar visueel werden er wel wat sterke scènes voortgebracht. Alleen als Cooper aan het einde in zo'n grote boekenkast verschijnt had dat iets heel knulligs, jammer genoeg. En ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat men hele planeten kan creëren, maar Michael Caine 20 jaar ouder maken is schijnbaar onmogelijk.

2,5 sterren.


avatar van elvismyboy

elvismyboy

  • 8 berichten
  • 1053 stemmen

Wat een meesterwerk !!! Ga deze film nog vele malen en zien en net als al die andere weinige top-klassiekers blijft zo'n film keer op keer genieten. Briljant verhaal, meesterlijke acteerprestaties, top regie en scenario en schitterende beelden en geluid. Dit is zo'n film die alleen (Ultra)HD met DTS-surround verdiend. En dat laatste op flink volume wauw !!!!! Die opzwepende geniale muziek en de schitterende audio als het ruimteschip het zwarte gat wordt ingezogen etc etc


avatar van peterx43

peterx43

  • 81 berichten
  • 50 stemmen

mcdaktari schreef:

(quote)

Ik probeer me echt in te leven in jou kijk op films, maar als ik dan jou stem gedrag zie dan begrijp ik echt niet op wat voor manier jij naar films kijkt. Als ik dan zie dat je een film als b.v. Kenau 5,0 sterren geeft dan begrijp ik niet goed waar jij bij een film op let. Want ik heb Kenau uiteraard ook gezien en heb eens goed zitten denken op welk vlak die film 5 sterren verdiend. Maar eerlijk gezegd kan ik niks bedenken. En als ik dan zie dat je Interstellar 1 ster geeft dan snap ik jou kijk op film echt niet. En ik weet heel goed dat smaken verschillen, dat is nou eenmaal zo. Maar dat het stemmen hier op de site niet serieus meer is, is wel duidelijk. Ergens wel jammer. Daarom stem ik zelf niet meer. En daarbij weet ik inmiddels wel wie ik hier op de site het beste kan vertrouwen wat films beoordelen betreft. Door de jaren heen leer je toch mensen kennen die ongeveer dezelfde smaak hebben. Ik neem aan dat het voor vele zo is hier op MovieMeter.

Het zal te maken met de leeftijd denk ik, als cinifiel en 52 heb ik alles al gezien en ben ik daardoor sneller verveelt . Heb de film nadien toch noch uitgekeken Deze film gaat eigenlijk meer over psychologie dan science fiction. Iets waar oppervlakkige amerikanen geen bal van kennen. Nolan is voor de helft amerikaan .De rol voor Mat Dillon lijkt wel een gestoorde terminator en het gedoe in die bibliotheek iets voor een gebruiker. Kenau verdiende een 5 omdat in het genre van historische film het heel wat moeilijker is om er iets moois van te maken dan zo een fantasia verhaal wat we hier zien, waar je alle kanten mee op kan . En vooral voor het Nederlands taalgebied moet dit aangemoedigd.


avatar van mcdaktari

mcdaktari

  • 6817 berichten
  • 0 stemmen

Die reden slaat ook nergens op, want waarom is het heel wat moeilijker om van een historische film iets moois te maken?? Er zijn tal van historische films die zich juist uitstekend lenen om er een mooie film van te maken, wat ook wel gebleken is.

Maar goed, wie ben ik om jou een film geen 5 sterren te gunnen enkel om het Nederlands taalgebied aan te moedigen?


avatar van AC1

AC1

  • 5774 berichten
  • 908 stemmen

Goh, ik vond Interstellar nog slechter dan Gravity. De toon waarmee de film via de karakters en hun dialogen ons toespreken vond ik niet te harden. De stijl was ook heel gewoontjes en geheel verstoken van ironie en kunstzinnigheid. Wat vreemd dat deze regisseur de stijl met 2001: A Space Odyssey durft te vergelijken. Interstellar is gewoon een hele conventionele film verteld vanuit het sentimentele oogpunt van de karakters, net zoals elke andere blockbuster. De karakters vertellen hier het verhaal, niet de regisseur. Matthew McConaughey loopt erbij als een fluisterend verklarend woordenboek! En al dat mierzoete gehuil dat moet inspelen op onze gevoelens. Mijn mond viel heel de tijd open van verbazing en ongeloof. Liefde overwint tijd en ruimte! Interstellar is zelfs te zoet voor Spielberg. Ik ben geen fan van huiscomponist Hans Zimmer maar zijn bijdrage was eigenlijk het enige positieve punt aan deze film. 2/10


avatar van fritsje

fritsje

  • 265 berichten
  • 294 stemmen

Ik had hier erg naar uitgekeken,maar wat een tegenvaller ! 3 uur lang vage filosofietjes en nul spanning.ik heb mij echt door de film heen moeten worstelen,special effects leken op de tv- serie Star Trek uit de jaren 60 .en die verre planeten zagen er uit of ze uit een folder van Ijsland zijn gekropen,nee besteed je tijd maar beter.


avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

  • 433 berichten
  • 3772 stemmen

Beste fritsje. Als er één ding is waar je deze film niet op af kunt rekenen is het wel de kwaliteit van de special effects. De effecten zijn zo ongeveer de beste en meest geavanceerde die ooit uit een computer zijn komen rollen, wat jij zegt is echt klinkklare onzin, lijkt me geen discussie over mogelijk. Wat weet jij van hoe verre planeten er uit zouden zien, en wat is het probleem? Het lijkt mij logisch dat de planeten die zijn geselecteerd overeenkomsten vertonen met planeet Aarde aangezien ze opzoek zijn naar een planeet waarop de mensheid zou kunnen voortbestaan.


avatar van MovieHolic

MovieHolic

  • 1191 berichten
  • 2110 stemmen

Wauw!! Wat een geniaal complexe film was dit zeg! Relativiteit for the win.

Vond hem eerst wat traag op gang komen, maar naarmate de film vorderde werd ik er compleet ingezogen... sterk in ieder opzicht!


avatar van BBarbie

BBarbie

  • 12893 berichten
  • 7675 stemmen

Ik ben bang dat het nooit wat wordt tussen mij en de veelgeprezen regisseur Christopher Nolan. Daar brengt deze epische film over een onbestaanbare ruimtereis geen verandering in. Dat begint eigenlijk al met het basisidee. Wanneer de aarde getroffen wordt door extreme droogte, zou het dan niet veel logischer zijn om wetenschappers daar een oplossing voor te laten bedenken? In plaats van gebruik te maken van een mysterieus gat (???) in ons zonnestelsel voor een onwaarschijnlijk onderzoek lichtjaren bij ons vandaan? Dat verzin je toch niet? Ik weet het, het is fictie en in fictie is alles mogelijk maar de grenzen aan wat een mens kan bevatten worden hier wel heel erg opgerekt.

Ik vind het begin van de film over een boerende ex-astronaut met zijn kinderen en vader nog wel leuk, maar vanaf het moment dat het fysicagebrabbel de overhand begint te krijgen om het gebeuren uit te leggen aan een leek, gaat het bergafwaarts met het verhaal. Wat volgt is veel spektakel waarin niet veel lijn te ontdekken valt of het moet zijn dat ook nu weer de te verwachten slechterik plotseling vanuit het niets opduikt. Ondertussen gaat op aarde het leven gewoon door, ondanks de droogte die al decennia lang voortduurt. De ontknoping, waarvoor we overschakelen naar een vier- en vijfdimensionale wereld, vind ik helemaal tenenkrommend. Pfff, het zal allemaal wel.

Kortom, ik word hier niet warm of koud van. Temeer niet omdat het acteerwerk nogal wat te wensen overlaat, met uitzondering allicht van Mackenzie Foy als de jonge Murph. Anne Hathaway bakt er heel erg weinig van. Ze zit voortdurend te kijken alsof ze op een catwalk de nieuwste creatie van Yves St. Laurent voorbij ziet komen. Mijn waardering geldt dan ook enkel de speciale effecten. De rest van de film ben ik morgen weer vergeten, vrees ik.


avatar van LostCauze

LostCauze

  • 177 berichten
  • 1362 stemmen

Die laatste drie kwartier brengen de film echt een vol punt omhoog. Wat een tof einde.


avatar van QuidQuoPro

QuidQuoPro

  • 154 berichten
  • 184 stemmen

Traag, warrig, saai.


avatar van Scheurleer

Scheurleer

  • 325 berichten
  • 563 stemmen

Ik heb een tweeslachtig gevoel bij deze film: grafisch geweldig maar verhaaltechnisch brak. Dan doel ik niet zozeer op het feit dat lastige wetenschappelijke thema's (zwart gat, singulariteit, Tesseract) op een gemakkelijke manier uitgelegd worden, maar meer op het feit dat film een merkwaardig uitgangspunt heeft de aarde gaat ten onder aan droogte, stofstormen en voedseltekort. En dan ga je de oplossing zoeken in een plotseling verschijnend wormgat (sic) bij Saturnus in plaats van het probleem aan te pakken? . Ook de personages doen soms merkwaardige dingen, met als hoogtepunt een puberale knokpartij op een verre planeet terwijl je thuisplaneet in no-time ten onder dreigt te gaan.

Ook over de acteerprestaties kan ik kort zijn: Matthew McConaughey, Michael Caine en Mackenzie Foy (vooral zij) deden het prima, de rest was volkomen inwisselbaar.

2*


avatar van black swallow

black swallow

  • 182 berichten
  • 588 stemmen

gaaf, maar jammer van het laatste half uur; dat drukt de score

zet 'm na 130 minuten uit, en je hebt een hele goede film gezien


avatar van makefun

makefun

  • 16 berichten
  • 16 stemmen

Dat was even genieten. Ik heb hem nu net voor de tweede keer gezien.

Het verhaal is voor mij nog niet eens zo'n heel vreemd iets.

In woorden kan ik dit niet uitleggen maar volgens mij is dat niet nodig voor de liefhebbers.

Maar goed, daar gaat het niet alleen om. Ik vond de acteurs goed.

Om TARS heb ik wel gelachen.

Ik miste wel het romantisch moment dat Cooper Brandt omhelst. Die kwam dus niet.

Een hele goede film, een dikke 4


avatar van Mai*

Mai*

  • 202 berichten
  • 195 stemmen

Lange zit maar wat een prachtfilm!!

Stiekem had ik nog gehoopt dat er wat meer uit de andere werelden werden gehaald... Hoe bewoonbaar waren deze? Heeft die andere (op het laatst) het gered? . Deze nieuwsgierigheid wordt bij mij niet verzadigd.

Ik vind alle acteurs onwijs goed spelen. Ik merk wel dat de tijden Wanneer 7 jaar daar 1 uur is niet echt geheel kloppen. Maar dat is zeker niet storend.

Technische aspect in deze film is echt een toppertje. Vooral TARS ontzettend mooi gemaakt, maar ook de bekende zandstorm en het einde. Aanrader.. jazeker!!!


avatar van tbouwh

tbouwh

  • 5764 berichten
  • 5267 stemmen

De rol van Damon had wat mij betreft geschrapt mogen worden, het stuk op de ijsplaneet vind ik het minste stuk van de film. Score verlaagd van 5* naar 4,5*, omdat er voor de maximale score net iets te veel dingen onbevredigend waren. Wel weer enorm genoten van de fenomenale soundtrack en de prachtige beelden. Blijft een absolute topper wat dat betreft.


avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

  • 7484 berichten
  • 1712 stemmen

Voor mij de beste film van Nolan na Memento (daar zit dus bijna 15 jaar tussen). Enige vergelijking met Kubricks 2001 gaat niet op vind ik, dat is een compleet ander soort film van een heel andere grootheid. Maar Nolan levert hier wel een behoorlijk sterke blockbuster met een serieus wetenschappelijk randje en een overtuigend stuk drama af. Vooral visueel zit de film toch wel tof in elkaar en is er op dat vlak volop te genieten.

Moet zeggen dat ik wel wat moeite had met het uitgangspunt (tuurlijk is het makkelijker de mensheid te redden door een ruimtemissie naar een wormgat ergens bij Saturnus dan daadwerkelijk het probleem met die gewassen aan te pakken ) Maar goed, als ik me daar over heen zet kan ik best een aardig eindje meegaan in Nolans universum. Interstellar is ook geen diehard science fiction film, vooral het drama rond de karakters bepalen het verloop van het verhaal en het einde zou eerder onder het genre mystery vallen. En dat ondanks Nolan's constante neiging tot uitleggen... Nu moet ik zeggen dat dat perfect werkt voor allerlei kosmische ingewikkeldheden maar voor de verhaallijn schiet hij daar af en toe te ver in door. Jammer want weet zeker dat de film er beter van was geworden als er meer aan de fantasie en de verbeeldingskracht van de kijker was overgelaten.

Desalniettemin heb ik wel genoten van dit avontuur tussen de sterren en werd ik meegezogen in het verhaal, de visuele pracht en de muziek en vlogen de 169 minuten zo voorbij.

Bovengemiddeld; 4*


avatar van ME669

ME669

  • 35 berichten
  • 42 stemmen

Wat een hoge score voor deze film. Nu heb ik wel eens vaker moeite om een film helemaal te begrijpen of om het verhaal te volgen. Meestal komt dit omdat de regisseur zo creatief is om dit door mij, de kijker, te laten invullen. Bij deze film had ik dit gevoel zo sterk, ongelooflijk.

Helaas zou ik te veel van het verhaal moeten vertellen om aan te geven wat ik niet volgen kan, hierdoor zouden er te veel spoilers ontstaan. Wat ik niet begrijp is dat er met name op Ziggo zoveel reclame gemaakt wordt over het benaderen van de realiteit inzake de relativiteit, zwarte gaten etc.

Voor mij blijft een onsamenhangend verhaal met een compleet ongeloofwaardig plot over.

Het is toch knap als je met een paar stuwraketten langs een zwart gat kunt “scheren”, dat je ongeschonden een vijandige planeet overleeft, dat je zonder problemen kunt navigeren in een onbekend sterrenstelsel en zo nog tientallen voorbeelden. En dan blijven er nog menige vragen over. Hoe wordt de hoofdrolspeler gered? Waardoor komt hij weer bij zijn familie?

Voor mij een fantasy film en geen sci-fi. De acteer prestaties waren goed, CGI liet te wensen over.


avatar van Herculaas

Herculaas

  • 132 berichten
  • 132 stemmen

De film zoekt inderdaad de grens tussen scifi en fantasy op, maar dat vond ik juist interessant. We weten zo weinig van het universum. Wie zegt dat wat er in de film gebeurt niet kan?


avatar van poontan64

poontan64

  • 6 berichten
  • 0 stemmen

Eerste film sinds 2009 waar ik 5 sterren voor geef. Het begin van de film oogt saai, maar na het eerste half uur begint alles op zijn plaats te vallen en culmineert naar een hoogtepunt. Top scifi.


avatar van FunkStarr

FunkStarr

  • 1873 berichten
  • 706 stemmen

Overgewaardeerd filmpje hoor. Waarschijnlijk omdat dit van de hand van Nolan is, maar ik vond er weinig aan. Die McConaughey (Jezus wat een naam, heb hem maar gecopy paste) heb ik altijd al een beetje een vreemd manneke gevonden, een favoriet zal het dan ook nooit worden. Ken gelukkig ook niet erg veel van hem dus dat scheelt, maar ik kan niet naar die gozer kijken. Zelfde heb ik met bijvoorbeeld Tom Cruise. Maargoed over de film zelf; traag, veels te langdradig, absurde (in de verkeerde zin van het woord) dialoogjes en semi wetenschappelijk gelul in de ruimte. Wat blijft er dan over wat wel positief is? Niet veel, op een aantal aardige special effects na.


avatar van mcdaktari

mcdaktari

  • 6817 berichten
  • 0 stemmen

Tja, jij zult het allemaal wel weten als ervaren filmkenner he.


avatar van filmkul

filmkul

  • 2217 berichten
  • 2089 stemmen

mcdaktari schreef:

Tja, jij zult het allemaal wel weten als ervaren filmkenner he.

? ik vind dat "gelul in de ruimte" wel goed gevonden.


avatar van Polvo

Polvo

  • 63 berichten
  • 168 stemmen

Mooie film, een mix van 2001 en de disney versie van The blak hole.

Verveelt niet onmdanks zijn lengte van bijna 3 uur, je blijft geboeid kijken.


avatar van West

West

  • 71 berichten
  • 225 stemmen

peterx43 schreef:

(quote)

Het zal te maken met de leeftijd denk ik, als cinifiel en 52 heb ik alles al gezien en ben ik daardoor sneller verveelt . Heb de film nadien toch noch uitgekeken Deze film gaat eigenlijk meer over psychologie dan science fiction. Iets waar oppervlakkige amerikanen geen bal van kennen. Nolan is voor de helft amerikaan .

Nou ja zeg, ik ben 48. Alsof dat er iets mee te maken heeft.

Nou ja zeg. Deze film blijkt uiteindelijk onverwacht meer een psychologisch drama te zijn, dan science fiction. En dat is nou net zo briljant goed aan deze film. Maar jij veroordeelt gelijk alle Amerikanen maar: geen enkele zou hier iets mee kunnen, zelfs geen halve Amerikaan als Nolan.

Ik ga daar maar geen serieus commentaar op geven.


avatar van FunkStarr

FunkStarr

  • 1873 berichten
  • 706 stemmen

mcdaktari schreef:

Tja, jij zult het allemaal wel weten als ervaren filmkenner he.

? Wat een flauwe opmerking, heb ik je gevoelige snaar geraakt ofzo? Als mijn mening je niet aanstaat moet je hier niet zijn op deze site. Of kom dan in ieder geval met een tegenargument. Jij zal het allemaal wel weten zeker? droeftoeter die je bent.