• 9.218.803 stemmen

Bannebroek's Got Talent (2014)

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Pieter Kramer

Met onder meer: Arjan Ederveen, Rory Mijnen en Lars Henckens

Gesproken taal: Nederlands

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Bannebroek's Got Talent

Max en Willy doen met een goochelact mee aan de talentenjacht in Bannebroek. Als Max denkt dat hij zonder Willy meer kans maakt op de hoofdprijs en de mooie Laura, laat hij zijn beste vriend vallen. Tijdens de finale blijkt Willy verdwenen. Wat doet Max? Kiest hij voor de wedstrijd of gaat hij op zoek naar zijn vriend?

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 2019 berichten

Een van de telefilms van 2014.

Zondag 23 februari te zien bij de VPRO.

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2000 stemmen

Bij ons in het dorp gefilmd en, net als vele dorpelingen, als figurant meegedaan.

Dus leuk om vroeg voor op te staan die zondag.

avatar van Quido

Quido

Heerlijk over-the-top, met een prachtige cast die erop los schmiert. Lekker tussendoortje met enkele hilarische scènes.

BlueJudaskiss (moderator films)

De rommelige laatste 10 minuten weerhouden me van een 4,5*, maar het scheelt niet veel. Een cast om van te dromen en dialogen en handelingen die tot in de finesses grappig zijn. Vooral enorm gelachen bij de audities. Wel jammer dat de structuur van een nep-documentaire niet consequent wordt doorgevoerd.

avatar van Fortune

Fortune

Behoorlijk goede satire.

De typetjes zijn heel goed vertolkt en de kinderen spelen ook sterk. Alles is overdreven dramatisch over een talentenjacht voor kinderen waarbij Idols en van dat soort programma's goed op de hak wordt genomen. Moest vooral lachen om die vent die allemaal van die foute opmerkingen maakte naar die kinderen toe, zoals: het was wel goed maar in een badpak was het beter geweest.

De vraag rijst uiteindelijk of dit nou een kinderfilm is of niet? Misschien wel beide, kinderen zullen sommige opmerkingen niet helemaal begrijpen en voor volwassenen is er genoeg te lachen.

Van mij mogen er wel meer van dit soort parodieën uitkomen maar denk dat er gewoon te weinig vraag naar is in Nederland. Deze tv-film doet het wat mij betreft veel beter dan het gros van Nederlandse films wat in de bioscoop verschijnt maar zeker ook weer niet perfect.

BlueJudaskiss (moderator films)

Toch een half puntje omhoog. Heb het weer voor een groot deel zitten kijken en wederom tot de conclusie gekomen dat sommige scenes van zeer hoge klasse zijn.

avatar van Fortune

Fortune

Ik wil dat je van mijn vrouw afblijft! Met je sliptong.

Moet nog steeds vaak aan die grap denken. Haha, zo droog.

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Hele grappige film, prima satire. Vooral de volwassenen zijn hilarisch. Acteertalent van de kinderen vond ik niet echt al te best.

avatar van 606

• 12036 stemmen

Ik heb echt genoten van deze heerlijke (soms) foute satire film, volwassenen acteerde uitstekend. Kids waren ook best oke en zeker niet slecht. Vaak waren er hele goeie uitspraken zoals Fortune ook al aangeeft.

avatar van The main man!!

The main man!!

Een leuke satirische familiefilm,waarbij alles draait om een talentenjacht!!

avatar van bjerik76

bjerik76

leuke film !

De film word vooral door alle volwassenen die bestaat uit tal van BN-ers gedragen.

De jury met vooral de visboer en Mw Slap spelen schitterend.

Humor voor jong en oud, met een tikkeltje nostalgie.

het " serieuze tintje" had van mij niet gehoeven , maar het was allemaal zeer de moeite waard.

Veel BN-ers, met als hoogtepunt ( voor Bannebroek dan) ...Lieke ( of volgens de visboer " lik me)" van Lexmond.

avatar van mrklm

mrklm

Het is alsof de duvel ermee speelt: deze hernieuwde samenwerking tussen Kramer en Ederveen, de makers van 30 Minuten en de met een Gouden Kalf bekroonde TV-film Geboren in een Verkeerd Lichaam, is ongeveer 30 minuten ronduit briljant. Ederveen is verbluffend als Jo, de kapper en voormalig Prins Carnaval van het dorpje Bannebroek, die al jaren de organisator is van de lokale talentenjacht oor kinderen, ‘Bannebroek’s Got Talent’. Het eerste half uur doet denken aan Waiting For Guffman en richt zich op de juryleden, drie plaatselijke ondernemers die zichzelf willen profileren en een wethouder die nauwelijks verstand van zaken heeft. Dan zijn er ook nog de ouders van de jonge deelnemers die alles over hebben voor het succes van hun kind. Een briljante geschreven dwarsdoorsnede Het is jammer dat Kramer de vorm van de nepdocumentaire vrij abrupt verruilt voor een conventioneel drama over het gekibbel tussen twee vriendjes die samen een goochelact hebben. Het helpt niet dat Mijnen en Henckens niet al te best acteren, maar hun slotact is fraai uitgevoerd. De volwassen cast is uitstekend, met uitzondering van de schmierende Plien van Bennekom als moeder die alles doet om de jury te beïnvloeden. En waar blijft Liekeliekeliekelieke van Lexmond?

avatar van ZAP!

ZAP!

Hier gratis te zien.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 1993 berichten

Leuk filmpje waarin vooral de volwassen hoofdrolspelers grappig zijn. Jammer van de opvallende nasynchronisatie en slechte montage richting het eind van de film.

BlueJudaskiss (moderator films)

Wat was er slecht gemonteerd dan?

avatar van Bubblez

Bubblez

• 1993 berichten

BlueJudaskiss schreef:

Wat was er slecht gemonteerd dan?

Wanneer het chaotisch wordt op het eind, bijvoorbeeld de scène dat Willy het goed komt maken bij Max is heel vreemd en onlogisch gemonteerd.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk tussendoortje, prima mee vermaakt.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Dadelijk NPO 3-9.05 uur, voor de liefhebbers! 3 sterren!