• 9.218.803 stemmen

Gekijouban Toaru Majutsu no Indekkusu: Endyumion no Kiseki (2013)

Animatie / Sciencefiction | 90 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Alternatieve titels: A Certain Magical Index: The Movie - The Miracle of Endymion / Toaru Majutsu no Index Movie: Miracle of Endymion / A Certain Magical Index Movie: Miracle of Endymion / 劇場版 とある魔術の禁書目録 エンデュミオンの奇蹟

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Hiroshi Nishikiori

Met onder meer: Atsushi Abe en Sachika Misawa

Gesproken taal: Japans

Plot Gekijouban Toaru Majutsu no Indekkusu: Endyumion no Kiseki

De ruimtelift van Academy City heet Endymion. Wanneer deze bijna af is ontmoeten Kamijou en Index een Level 0 meisje genaamd Meigo Arisa. Wanneer de drie genieten van hun tijd na school, worden ze plots aangevallen door Stiyl en andere magiërs. Hun doelwit is Arisa. Als reactie op de aanval wordt een eenheid gestuurd door de academie om orde te bewaren. Zal Arisa een oorlog ontketenen tussen de magische groep en de wetenschappelijke groep?

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Kazari Uiharu

Motoharu Tsuchimikado

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Soms visueel wel aardig en enkele kleine momentjes zijn ook wel mooi, maar het grotere verhaal vond ik minder boeiend en zeker het einde dat nogal over the top gaat daar kon ik niets mee. Deels zal het ermee te maken hebben dat ik de manga et cetera verder niet ken, dus af en toe was het wat chaotisch en onduidelijk voor me, waardoor de personages me niet vol wisten te interesseren. Ook af en toe van die schreeuwende personages, daar heb ik weinig mee. Die 90 minuten vervelen niet volledig dus het kan altijd slechter, maar dat maakt het nog geen voldoende. 2,0*.

avatar van LhKsoft

LhKsoft

Leuke film als afsluiter van de gelijknamige serie.

In de serie is elke aflevering een verhaal op zich waardoor het tempo dan hoger ligt, deze film, normale lengte van 1u30 is er iets meer verhaal, maar veel meer tijd; het tempo ligt dan soms een beetje te laag, maar desalnietemin, als je de serie gezien hebt, kijkt deze film net zo prettig weg.

Film en serie zijn beschikbaar op Netflix.