• 9.218.822 stemmen

Genre: Drama / Mystery

Geregisseerd door: Mathew Miller

Met onder meer: Bug Hall, Nicholas Turturro en William Katt

Plot Subterranea

Een man, die geen naam heeft, woont al zijn hele leven in een donkere cel. Hij heeft nog nooit daglicht of andere mensen gezien. Op een dag wordt hij vrijgelaten. Voor het eerst in zijn leven wordt hij geconfronteerd met de wereld en met andere mensen. De man doet de ontdekking dat niet iedereen te vertrouwen is, maar accepteert de hulp van enkele personen die hij heeft leren kennen. De man besluit samen met hen uit te zoeken door wie hij vastgehouden werd.

logo tmdbimage

avatar van Collins

Collins

Een mysterie dat niet bepaald bruist van de mysterie. De film probeert door middel van traagheid en vaagheid in handeling en dialoog een mysterieuze uitstraling te vergaren. Dat lukt echter niet. De film is langdradig, absoluut niet spannend en nergens intrigerend of mysterieus.

De dialogen zijn vervelend en gekunsteld enigmatisch van opzet. Die opzet slaat de plank volkomen mis. Alle spontaniteit is weggeregisseerd. Het maakt de film tot een vervelend en vooral saaie belevenis. En saai betekent dan ook echt saai.

Wat mij betreft een mislukte film. Het verhaal greep me nooit, terwijl de synopsis toch best leuk klinkt. De uitvoering is gewoonweg niet interessant en op geen enkel moment boeiend.

En na alle doorstane ellende en de bijkans bovenmenselijke volharding die is vereist om het einde van de film te halen, bestaat de bonus ook nog eens uit een teleurstellende clou. Erg. Erg.

Brr. Eigenlijk sloeg het allemaal nergens op.

avatar van fritsy

fritsy

IMDb (7,1 / 886)

avatar van Collins

Collins

fritsy

Inderdaad een groot verschil in waardering, alhoewel er natuurlijk maar heel weinig stemmers zijn op MoMe. De gemiddelde waardering lijkt me hier dan ook niet heel betrouwbaar. Er zijn per slot van rekening maar een paar hoge cijfers nodig om het gemiddelde enorm op te krikken.

Dat verdient de film overigens niet