• 9.218.862 stemmen

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Channing Tatum, Jamie Foxx en Maggie Gyllenhaal

Releasedatum: 12 september 2013

Plot White House Down

"It will start like any other day"

Politieman John Cale (Channing Tatum) wordt afgewezen voor een droombaan bij de geheime dienst: het beschermen van president James Sawyer (Jamie Foxx). Omdat hij zijn dochter (Joey King) niet wil teleurstellen, neemt hij haar mee op een rondleiding door het Witte Huis. Juist op dat moment wordt het gebouw bezet door een groep zwaar bewapende paramilitairen. Het land en de regering zijn in gevaar en de tijd begint te dringen. Het is aan Cale om zijn dochter, de president en het land te redden.

avatar van jippie2010

jippie2010

hmmm, ik vraag me nu echt af wat er mis met me is,

want ik vond dit echt een geweldige film, die boeiend is tot het einde.

Tatum heef misschien dan weinig karakter, ik vond hem prima passen in de hoofdrol.

Het einde was veel te zoetsappig, maar ik kom toch uit op een *4.0

avatar van Rodger

Rodger

Ja, een actie komedie kun je deze wel noemen... Veel over de top actie,.. Dat was nog wel om aan te zien.

Maar die flauwe grappen, daar ging echt van over mijn nek...

2.0 voor de actie..

De rest snel vergeten deze film.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Walker: You just killed the Secretary of Defense.
Stenz: Well, he wasn't doing a very good job.

Een drietal maanden geleden heb "Olympus has fallen" op een luie zaterdagavond bekeken en goed bevonden. Mijn mening over OHF was dat het een recht-door-zee verstand op nul actiefilm was , waar geen ingewikkelde verhaallijn in zit en de pure essentie van deze film was om zoveel mogelijk lijken in stapeltjes van 4 te produceren. Daarlangs was ik ervan overtuigd dat het Amerikaanse superieure patriottistisch gevoel weer er van zou afdruipen en dat het weer één volk tegen allen zou worden met een zegevierende meute als afsluiter. Al bij al een voor mij voortreffelijk actie-prent dus.

“White house down” tapt eigenlijk uit hetzelfde vaatje. Je zou zelfs durven zeggen dat het een doorslagje is van de eerste film. En toch is deze film van Roland Emmerich een tikkeltje beter en meer geloofwaardig. Toegegeven, er zitten ongeloofwaardige dingen in en plotgaten zo groot als het gat in de ozonlaag. Maar eigenlijk kijk je daar straal langs en geniet je ook bij deze film van de aaneenschakeling van de actiescènes, massale schietsalvo’s en close-combat momenten. Dat een doodeenvoudige snul zomaar daar kan binnen komen paraderen om naderhand met een zaklamp in zijn mond een provisiekamer begint te doorzoeken waar een uniform in zit of een bende techniekers die een dolby surround systeem komen installeren en dan daar rondhossen met dozen zonder toezicht, kwam nogal belachelijk over. Het meest lachwekkende vond ik als Cale op het dak onder vuur word genomen door de Black Hawk en dat er dan zo een snuggere is die opmerkt dat het misschien één van hun kant zou kunnen zijn.

Het is weeral een veiligheidsagent die niet aanvaard wordt in de veiligheidsdienst die weeral de held wordt en de president het hachje redt. Dat zijn dochtertje ook aanwezig is en uiteindelijk gebruikt wordt als aas om hem uit zijn hol te lokken is weeral zo'n gegeven waardoor het weeral begint te ruiken naar een "Die Hard" kloon. Maar Channing Tatum vond ik wel overtuigend als hoofdrolspeler en Foxx vind ik een aangename vertolker van de Amerikaanse president en is onvermijdelijk een weerspiegeling van Barrack Obama. De slechteriken zijn weeral stereotypes van hersenloze spierbundels die uiterst goed voorbereid aan de missie beginnen en als alles begint fout te lopen, allen als een kip zonder kop beginnen rond te strompelen om het probleem van de baan te krijgen. Resultaat : ondanks de numerieke meerderheid , leggen ze er het loodje bij neer één voor één. De apotheose waarbij Stenz’s hoofd eraf wordt geblazen , was dan weeral genieten.

Een zaak waar ze wel flink werk van hebben gemaakt is de veelvoud van mogelijke plots. De reden waarom de aanslag gebeurde is als volgt op te sommen :
1. Weerwraak van gesneuvelde zoon in een uitzichtloze Midden-Oost conflict of
2. Zelfmoordmissie wegens tumor of
3. Toch voor het geld

Uiteindelijk bleek het toch een spitsvondig ineengestoken plan door Raphelson om aldus het postje als president te bemachtigen. Veronderstel ik toch.

Voor mij was deze beter dan OHF en vond ik James Woods ijzersterk als op pensioen gaande Walker en Jamie Foxx als president. Deze laatste kwam soms grappig uit de hoek.

3.5* (En OHF herzien naar 3*)

avatar van PsychoDonkey

PsychoDonkey

Ik ging er naar kijken met niet zulke hoge verwachtingen, aangezien ik niet zo'n actie fan ben, maar ik heb de film vol spanning bekeken en ik ben tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk best wel een hele goeie film is

avatar van Zeus.

Zeus.

Overdreven, ongeloofwaardige en compleet over the top actiefilm. Je moet er maar van houden. Vond het werkelijk waar niveau lik-me-vestje. Niks mis met een beetje actie, maar dit ging natuurlijk nergens over. Een meisje van nabij de 12 die door het zwaaien van een vlag even de complete luchtaanval op het Witte Huis weet te stoppen. Kolderiek. En zo zitten we wel meer momenten in die als een tang op een varken slaan. Meneer met zijn poetskar kan zo een ruimte inkomen, waar die eigenlijk niet mag komen, terwijl er genoeg agenten te controleren staan. Ook de manier waarop dat gehele Witte Huis wordt overgenomen. Hoe makkelijk kan het zijn, dat we het nog niet vaker geprobeerd hebben. Ook die gehele zoetsappige dochter-vader relatie die alles weer red, die zagen we niet aankomen.

Die betiteling van een aantal als 'uitstekend' krijg ik bij deze film echt niet mijn toetsenbord uit. Niks voor mij; een keer, maar nooit meer.

avatar van wimaroca

wimaroca

Inderdaad

Olympus Has Fallen is een stuk beter,deze was niet minder geacteerd,maar wel humor op het verkeerde moment

met dat horloge zag je al van verre aankomen

avatar van zinedine1983

zinedine1983

Super spannende Actiefilm!! Geen moment geknipperd met mijn ogen!! Een 5 van mij vanwege de lage score

avatar van schram101

schram101

zinedine1983 schreef:

Je kunt beter de film beoordelen met het aantal sterren dat jij hem waard vindt, dat is een stuk eerlijker dan de score proberen omhoog te krikken door zomaar vijf sterren uit te delen.

avatar van zinedine1983

zinedine1983

schram101 schreef:

Je hebt volkomen gelijk

avatar van Macmanus

Macmanus

Minder dan gehoopt.

Na 2012 mocht Emmerich van mij wel doorgaan met nog grootser en belachelijker. Dat laatste doet die hier nog wel, maar de grote is een stuk kleiner. Waardoor er toch een stuk minder te genieten valt op dat vlak. Qua schietactie is Emmerich niet iemand op heel wild van te worden. Daar is een Bay beter in of je zult toch meer naar het oosten van de wereld moeten kijken.

Andere typische Emmerich elementen zitten er uiteraard genoeg in. Iets wat voor humor moet doorgaan en het PG13 geweld. Het is niet iets waar je erg warm van wordt. In een film die verder in alles over de top gaat is het leuker. Nu zijn die momenten schaars. Limo deel en wat heli's die de White House bestormen. Maar te weinig dus.

Overigens toch wel erg veel respect voor Blomkamp. Ik heb dit jaar erg veel block busters gezien. Maar het overvloed aan debiele humor en de studio's angst om niet de PG13 rating te krijgen was stuitend. Toch erg knap dat je voor 100 mil. het toch voor elkaar krijgt om geen stompzinnige humor in je film te moeten doen en gewoon geweld te tonen zoals het is. Pijnlijk!

2 sterren hiervoor. Hopen dat die film over die planeten oorlog nog komt.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima aktiefilm.

avatar van Masqada

Masqada

Uiterst vermakelijke no-brainer.

Plot gaten waar je u tegen zegt, maar verder heerlijke actie, en daar is de film uiteindelijk ook voor bedoeld. Als je die patriottistische blabla niet kan pruimen, kun je hem beter overslaan.

3.5

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Dit was echt zonde van de tijd, geen idee waarom we deze hebben afgekeken.

De effecten waren van niveau Syfy, de gebeurtenissen sloegen werkelijk op niets. Ik ben absoluut niet iemand die zegt dat alles in films realistisch moet zijn, maar de manier hoe ze het witte huis binnendringen en hoe kinderlijk eenvoudig ze met alle beveiliging afrekenen.. nee dat doet het niet voor me.

Jamie Foxx komt niet overtuigend over en het dochtertje in de film maakt het al helemaal een belachelijke film.

avatar van diederik

diederik

Wat een bagger, flauw die hard afkooksel.

De effecten trekken op de ballen en het acteer niveau ligt nog dieper dan het diepste pakijs op Antarctica.

Een goeie actiefilm gaat er altijd in maar dit...... Nope

Ik ben het wel met de rest eens dat het geen heerlijk ingewikkelde actie thriller is. Wel vind ik 'm lekker wegkijken en heb ik mij geen minuut verveeld, sommige dingen zijn wel heel erg vreemd. Zoals in de scéne dat Stenz te zien krijgt dat het dochtertje van Cale (Tatum) zijn gezicht en die van zijn manschappen op YouTube heeft gezet en hij haar alleen maar bedreigd. Verder vind ik Tatum wel geloofwaardig overkomen alleen kan ik er niet aan wennen hem in een vader-rol te zien. Foxx heeft met deze film, mijns inziens, zijn horizon verbreedt en vond hem, net als Tatum, geloofwaardig en leuk om naar te kijken met af en toe een onbedoeld geestige opmerking.

Al met al na wat wikken en wegen op een 3,5 uitgekomen. Geen topper, maar voor een saaie zondagmiddag, of kerstdag , prima te haggelen!

avatar van Dion

Dion

Die Hard..Ripp Off!!

avatar van martijn011

martijn011

• 2030 berichten

Films van Emmerich lenen zich uitstekend voor popcornvermaak op een winderige zaterdagavond.

Ook deze film is uitermate vermakelijk, maar Emmerich zou zichzelf niet zijn als hij niet veel te veel hooi op z'n vork neemt.

Want naast het ongeloofwaardige verhaal doet hij er nog een aantal schepjes bovenop. Op een gegeven moment neemt het ene ongeloofwaardige moment het andere razendsnel over.

Emmerich weet weer eens niet hoe ver hij kan gaan en gooit hiermee weer z'n glazen in.

Want de actie ziet er over het algemeen gewoon prima uit. Soms is de aanwezigheid van CGI zeker te zien, maar verder hoor je me niet klagen.

De twee hoofdrolspelers proberen hun platte karakters nog enig vorm te geven, wat ze overigens niet lukt, maar het ergerde me niet.

Toch zijn de bijrollen wel weer heel erg cliché en is de humor soms ook wel erg flauw. De ongeloofwaardigheden zijn niet op een paar handen te tellen, maar de score blijft draaglijk vanwege het hoge entertainmentgehalte.

avatar van m1701

m1701

Heerlijke en goeie film!

Vooral Foxx was weer goed, en Tatum gewoon weer sexy...

Verhaal was ook leuk alleen richting het einde werd er maar geen

einde aan gebrouwt....

maar voor de rest keek de film weer heerlijk weg!

avatar van Daan01

Daan01

Wat een waardeloze film is dit. Het meest irritante is de vader versus dochter relatie. De film is al slecht maar het kind slaat echt alles vooral het laatste gedeelte van deze C film is tenenkrommend. Zwaaiend met een vlag een aantal gevechtsvliegtuigen tegen houden is werkelijk waar om te gieren.......

avatar van laurel

laurel

Ik vond dit een prima actie film, natuurlijk niet al te serieus genomen maar dat moet je naar mijn mening nooit doen met dit soort films.

Die hard ripp off??? Nou en!!! Ik heb me prima geamuseerd.

avatar van rowanb8

rowanb8

Top film. Ik heb m zondag avond gekeken en heb alleen maar gelachen om de acties van de acteurs (Zowel woorden)

avatar van martinlun

martinlun

Simpele actiefilm waarvan er al zoveel zijn geweest; je weet vanaf het begin al hoe het zal gaan aflopen. Een veiligheidsagent die solliciteert naar een baan in het witte huis wordt niet aangenomen maar gelukkig breekt dan toevallig de pleuris uit en is dat de uitgelezen kans voor hem om de held te spelen en red hij de president . Natuurlijk is ook het dochtertje van de held aanwezig want die is nodig als lokaas. Erg voorspelbaar allemaal en bovendien ongeloofwaardig want op het einde van de film slaagt het meisje erin een luchtaanval op het witte huis te stoppen door het zwaaien van de vlag. Bij deze film moet je gewoon je verstand op nul zetten en genieten van de actie want die is wel vermakelijk en af en toe zit er ook nog wat humor in.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Ik ga niet ontkennen dat de film één cliche na het andere tevoorschijn tovert.
Maar dat weet je wel al min of meer op voorhand, dus geen gezeur daarover.

Mijn criteria zijn: hoe bekoort de actie en hoe is het ingekleed ?
Ik spreek niet eens over verhaal. Enkele uitzonderingen ten na, zoek je dat best in dramafilms.
Hoewel deze hier het label drama krijgt opgeplakt, is het gewoon een pure actiefilm, punt.

En de actie bevalt bijzonder goed en de inkleding eveneens. Je moet er toch maar opkomen op wat er allemaal gebeurt in de film en het Witte Huis te gebruiken als centrale actiepunt.
De actiescènes zijn voortreffelijk. Niet meteen vernieuwend of zo, maar ik genoot ervan.

Opvallend is ook dat de film vrij lang duurt. Emmerich wilde hem dus niet inblikken in 1 uur en 30 minuten en dat kan ik wel waarderen. Ik kan niet zeggen dat de film ook nog maar op één punt verveelt. Dat zit goed van begin tot einde.

Ok, hier en daar is het gewoon té. Het meisje dat met de vlag staat te zwaaien op het einde waardoor we een soort kippenvelgevoel moeten krijgen. Pfff, te melig. Het grote brein dat net niet de knop kan indrukken voor Wereldoorlog III. Nah, niet dat weeral.

Maar ik vind het zeker wel een aanradertje.

avatar van notsub

notsub

Ik heb me prima vermaakt bij White House Down. Het duurt even voordat de trein op de rails is, maar dan gaat het goed los. Dit soort films zijn er erg veel van. Er is ook geen punt te bedenken, waarop deze film origineel is. Maar dat maakt niet uit. Het aanbod is dermate amusant dat dat echt niets uitmaakt. Explosies, achtervolgingen,. kleurrijke boeven, droge humor en veel presidenten maken het een leuke zit op een anders misschien wel saaie avond.

avatar van sebo12

sebo12

Ik heb inmiddels zo'n 380 films beoordeeld hier op Moviemeter, daar zaten een aantal over-de-top patriottistische producties tussen, maar deze slaat werkelijk alles.

Voor de zaterdagavond een prima beuk film, maar ik ben nog steeds niet hersteld van mijn kots neigingen. Soms vraag ik me af hoe ze zulke slechte grappen en wanstaltige teksten in een film durven te stoppen. 4 voor de actie - 2 voor het "USA, USA, USA"-gehalte.

avatar van mixmaster

mixmaster

sebo12 schreef:

om nog maar te zwijgen over de mislukte ''John McClane'' imitatie die Channing Tatum hier neerzet.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik heb genoten van deze actieprent, met een goede Jamie Foxx en Channing Tatum.

De film krijgt lage scores, en akkoord het is al Amerikaans patriotisme dat de klok slaat, maar ik heb dat ondertussen wel al leren wegcijferen en bekijk de film waarvoor hij is bedoeld.

Gewoon een actieprent zonder meer en daarin is hij goed geslaagd.

Voor mij een topper, mede door de goede cast.

Heeft me gebracht wat ik ervan had verwacht !!

avatar van DesertFox

DesertFox

Wat een bagger,olympus has fallen was 2 klassen beter,snel vergeten deze actie/komodie,bah bah!!!

avatar van flurk

flurk

ik vond dit zeker geen slechte film, spannend genoeg voor blijven te kijken

avatar van Pim1993

Pim1993

Tsja... Dit ging natuurlijk helemaal nergens over. Pijnlijke combinatie van een keiharde actiefilm, een kinderspeelfilm en een actiekomedie. Wat waren de komische momenten hier misplaatst. Verhaal gevuld met cliché's en een van de meest onwerkelijke plots die ik heb gezien.

Desalniettemin zijn de beelden uitstekend, de special effects ronduit zalig en vertolkt Tatum een goede rol. Over Foxx ben ik minder te spreken, die kwam als President in mijn ogen niet zo goed uit de voeten.

Je kunt hem gerust overslaan, maar er zijn van die momentjes dat je je verveelt en puur met het verstand op 0 naar wat mooie actiebeelden en flauwe humor wil kijken. Voor die mensen kan hij best aardig overkomen.