• 9.218.769 stemmen

Geregisseerd door: Alberto Arvelo

Met onder meer: Edgar Ramírez, María Valverde en Iwan Rheon

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Plot Libertador

"His army never conquered. It liberated."

‘Libertador’ vertelt het verhaal van de Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simón Bolívar. Tijdens de Spaanse bezetting in de 19e eeuw staat Bolívar aan het hoofd van een reeks cruciale invasies waarbij Venezolaanse landen als Mérida, Caracas en Bogota veroverd worden. Hij krijgt de bijnaam 'De Bevrijder' en wordt thuis ontvangen als een held voor zijn moedige militaire campagnes en zijn visie om Zuid-Amerika weer te verenigen.

logo tmdbimage

Soldado irlandes

avatar van filmkul

filmkul

• 2089 stemmen

Redelijke film over een onderwerp waar weinig films over gemaakt zijn. Het begin is sterk, met een goede opbouw en karakter ontwikkeling. Helaas is het tweede deel een stuk minder. Het verhaal wordt afgeraffeld en je hebt het idee dat je naar stukken en brokken zit te kijken. Je wordt daardoor ook niet de strijd ingetrokken zoals in andere genre films als Braveheart. Een ander gemis zijn de mooi in beeld gebrachte veldslagen. De trailer belooft heel wat, maar helaas. Verder ziet de film er erg fraai uit met mooie beelden van Zuid Amerika. 2.5/3.0

avatar van Guardian2010

Guardian2010

Begon interessant over iemand waar ik nog niets van wist. Miste echter in de film het echte geniale van de man, of waarom hij zo geliefd was. Het was erg onduidelijk en onsamenhangend. Ook het politieke steekspel en waarom hij toch vijanden kreeg is mij op het einde nog onduidelijk. Hoofdpersoon speelde wel aardig. Maar een mager zesje, 2.5 ster hou ik t op

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Gaandeweg gaat de fascinatie voor het continent en de interesse in de roerige geschiedenis luwen. De film wordt afstandelijk.

En dat is jammer, de film ademt immers ambitie en de beelden zijn voortreffelijk.

avatar van gauke

gauke

Kosten (50 miljoen dollar) nog moeite leken gespaard om dit visueel indrukwekkende en respectvolle historische epos of heldenverhaal over deze Venezolaanse vrijheidsstrijder (die erin slaagde het toenmalige Venezuela van Spanje te bevrijden) te maken. De film concentreerde zich op de meest markante delen, waarbij de focus lag op zowel zijn persoonlijk leven als op politiek en miliatair terrein; opmerkelijk vond ik dat daarbij zijn zwakke en ambivalente momenten niet werden vergeten.

avatar van Movsin

Movsin

Boeiend gegeven over een weinig gekend stuk geschiedenis.

De bezetter overwinnen en verdrijven is één, de eenheid bewaren en nieuwe revoluties en machtsgrepen drukken is twee.

De film wijdt aan beide aspecten voldoende aandacht. Of het geheel in de juiste proportie is gegoten is moeilijk te beoordelen vermits de geschiedenis uit die regio's en uit die jaren weinig bekend is.

Zeker is wel dat het geheel filmisch best kan bekoren en ook het acteerwerk staat op punt. Trouwens die Edgar Ramirez lijkt meer en meer in beeld te komen in Amerikaanse en Britse producties.

avatar van eempag

eempag

Film over een erg interessant deel van de Zuid Amerikaanse geschiedenis.

Helaas erg onoverzichtelijk gemaakt wat jammer is voor een film die een historisch epos had moeten zijn en dat komt wat mij betreft vooral door al die time lapses.

Op één of andere manier gebruiken film makers dat graag maar het komt bijna in geen enkele film uit de verf.

Ook hier niet want het maakt het allemaal erg rommelig en gaat ten koste van de spanning.

Goed, helaas pindakaas.

Beelden waren wel erg mooi en daarom toch nog 3 sterren.

Ik zat me nog wel af te vragen waarom je in godsnaam hoogzwangere vrouwen zou meenemen met je leger in die tocht over de Andes waarin de indruk gewekt werd dat die enorm heroïsch geweest moet zijn.