Lost Christmas (2011)
Met onder meer: Eddie Izzard en Jason Flemyng
Gesproken taal: Hongaars en Engels
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Lost Christmas
"Nothing is truly lost, we just need to know where to look."
Het is kerstavond in Manchester en iedereen is klaar voor de grote dag. Iedereen, behalve Anthony: een vreemde, raadselachtige man die wakker wordt op straat, niet wetende waar hij is of wat hij moet doen. Maar Anthony heeft een opmerkelijk vermogen: het vermogen om 'de verlorenen te vinden'. Maar is Anthony's vermogen werkelijkheid of slechts een illusie?

Uzza_Sparta
deze nieuwe (kerst)film krijgt morgen zijn wereldpremiere op BBC1, en dan wel om 18:30uur
en hier de trailer

Uzza_Sparta
volgens critici is deze film een aanrader en heeft best veel overeenkomsten met "It's A Wonderful Life"

Brix
- 19555 berichten
Dank voor de tip.
Ik ga zeker kijken, alleen al omdat Geoffrey Palmer er ook in zit.
Ben zeer benieuwd.

Brix
- 19555 berichten
Gezien, en zeker geen spijt van.
Echt een mooie feelgood kerstfilm, en eens wat anders dan die Amerikaanse kerstmannetjes toestanden.
Nogmaals dank voor de tip

Uzza_Sparta
Het duurde even voordat ik in het verhaal zat, Het eerste halfuur van de film was wat onduidelijk met de verschillende verhaallijnen, maar rond de punt dat ze op bezoek waren bij die doctor viel alles op z'n plek, en vanaf dat moment krijgen we een geweldig mooie (kerst) film.
Was ook erg onder de indruk van Eddie Izzard die normaal een stand-up comedian is, maar zet hier een goede rol neer. een aanrader.

n-deventer
Leuke engelse film!
Vind het ook erg fijn om een engelstalige film te kijken zonder ondertiteling en dan zit je bij de bbc goed.
Camerawerk paste goed bij de film, gewoon lekker rustig.
Het is geen film waar je gelijk helemaal in zit en het einde van de film kon beter.
Wel vermakelijk en een keer wat anders dan de standaard kerstfilms!

Uzza_Sparta
Bij herziening toch mijn stem verhoogd, want samen met It's a Wonderful Life is voor mij de beste kerstsfeer film

Bubblez
- 1993 berichten
Mooie film! Heeft iets mysterieus tot de ontknoping (die ik overigens meteen vanaf het begin van de film aan zag komen). Mooi acteerwerk en mooie verweving van de plotlijnen. Alleen was ik teleurgesteld door het einde. De mooie rauwheid van de film wordt afgesloten met een über happy ending. Mijns inziens was het completer geweest als de jongen vanaf het moment dat hij zijn goedheid toont, op een beter pad komt en dus niet terug in de tijd gaat waar z'n ouders er ineens weer zijn. Maar dat is te vergeven door de goede verhaallijnen en de onvoorspelbaarheid daarvan.

arno74
Fraaie Britse 'kerstfilm'. Kerstfilm tussen aanhalingstekens omdat dit Brits en dus overwegend bewolkt en depri is, het is dus niet de typische vrolijke familiefilm wat de meeste kerstfilms wel zijn. Maar het verhaal is wel fraai en wie zin heeft in een minder vrolijke kerstfilm hoeft deze zeker niet links te laten liggen. De vergelijking met It's a Wonderful Life is wel begrijpelijk, al draait deze film vooral eigenlijk rond het Butterfly Effect. Een mooie film waarvoor je wel in de juiste stemming moet zijn. Een kleine 3,5*

De streamingtop van Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

Voormalig kindster Sophie Nyweide (24) dood aangetroffen
Social media