• 9.218.803 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Scott Ryan

Met onder meer: Scott Ryan en Ben Walker

Plot The Magician

"He can make people disappear"

Ray is een nuchtere, hardwerkende en professionele huurmoordenaar. Wanneer hij zich voorbereidt op de moord van een willekeurig persoon wordt het duidelijk dat zijn buurman Max hem volgt. Max neemt alles op met een camera en wil een documentaire van Ray maken. We volgen Ray door de beelden van Max' camera.

avatar van Laars

Laars

Briljante film, ik kwam hier via de TV serie Mr Inbetween. Dit is een Australische zwarte comedy-drama televisieserie die op 25 september 2018 in première ging op FX in de Verenigde Staten, gevolgd door Fox Showcase in Australië op 1 oktober 2018. De serie is geïnspireerd op de speelfilm The Magician uit 2005, die ook is gemaakt en geschreven /gespeeld door de acteur in de hoofdrol Scott Ryan.

avatar van Spliff666

Spliff666

Laars schreef:

Juist, ik ook..! Geniaal zelfs, in tijden niet zo'n hilarisch maar harde serie gezien. enig idee wanneer seizoen 3 komt?!

avatar van Laars

Laars

Seizoen 3 staat allang online.

Even zoeken op bekende streaming sites.

avatar van Shinobi

Shinobi

"You're making a documentary?"

Een aantal maanden geleden heb ik met veel plezier de serie 'Mr Inbetween' afgerond. Omdat ik benieuwd was naar de film waarmee het is begonnen, ben ik hier beland.

In 'The Magician' zie je hoe filmstudent Max een documentaire maakt over zijn buurman Ray, een huurmoordenaar. Zo volg je Ray gedurende zijn dagelijkse routine en hoe hij zijn slachtoffers laat verdwijnen. Het lijkt een indringende mockumentary te worden, maar pakt helaas toch iets anders uit.

Het probleem is dat de film een beetje doelloos aanvoelt. Er lijkt niet echt een bepaalde verhaallijn in te zitten en de personages worden lukraak geïntroduceerd. Op een paar dingen na kom je ook vrijwel weinig te weten over Ray. Van een documentaire zou je verwachten dat men dieper zou ingaan op de materie, maar in plaats daarvan zijn er merkwaardige dialogen over Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras en voor hoeveel geld je uitwerpselen zou eten...

Scott Ryan portretteert Ray met de nodige charme. Het is indrukwekkend hoe hij moeiteloos kan wisselen tussen onheilspellende en komische momenten. Des te jammer dat het beeld soms zo schokkerig is, met name door de close-ups. Met meer budget en een iets betere visie had hier duidelijk meer uitgehaald kunnen worden.

Al met al een redelijke mockumentary, maar voor de beste ervaring over deze charismatische huurmoordenaar is de serie beter aan te bevelen.

2,5 Sterren.

avatar van Balthorién

Balthorién

Zeer benieuwd naar deze film. Hier terecht komen doordat ik de serie Mr. Inbetween heb gezien, drie seizoenen stuk voor stuk TOP! Echt een aanrader en ik hoop dat daar in de toekomst nog nieuwe seizoenen van komen.

Maar The Magician, benieuwd waar ik die kan kijken, geen enkele streaming dienst schijnt hem te hebben.