• 9.369.514 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Paul China

Met onder meer: George Shevtsov, Georgina Haig en Lauren Dillon

Plot Crawl

Een bareigenaar huurt een mysterieuze Kroaat in om iemand die een schuld bij hem heeft om te brengen. Het plannetje gaat echter niet helemaal zoals gepland wanneer er een serveerster bij betrokken raakt. Ze wordt gegijzeld in haar eigen huis en wordt gedwongen om tot het uiterste te gaan om in leven te blijven.

avatar van letii

letii

Heb zelden zo een slechte thriller gezien. Geen verhaal, slechte plots en er was dan ook niets van spanning in. Alles leek in slow motion te gebeuren, amper dialogen.... Gelukkig dat er enigszins muziek was om 'spanning' op te bouwen.

avatar van SPT

SPT

Ik vond het relatief lage tempo en de weinig spraakzame moordenaar de film juist een aparte sfeer geven, die ik wel kon waarderen. Zijn karakter deed me iets denken aan de seriemoordenaar in No Country for Old Men (hoewel de films verder natuurlijk niet te vergelijken zijn), die ook heel rustig en koelbloedig zijn werk doet. Typerend vond ik bijvoorbeeld de manier waarop hij verschillende keren tegen mensen verteld dat de kleur van zijn auto 'Chocolate' is.

Ook de spanningsopbouw vond ik helemaal niet slecht, de film - en dat is gezien het relatief lage tempo op zich al een prestatie - werd in mijn ogen geen moment saai. Mede door een uitgekiende omgang met geluid en stilte weet hij een onheilspellende sfeer neer te zetten.

Tel daarbij op nog een flinke portie zwarte humor en het nodige vrouwelijk schoon, en ik kom op een film die de tijd die hij vult meer dan waard is.

Verder is het enerzijds wel een minpunt dat het verhaal wat te kort schiet in die zin dat de motieven van de moordenaar helemaal niet duidelijk worden, maar anderzijds houden dat soort vragen je als kijker ook weer bezig waarbij het in mijn ogen vaak beter is dat een film vragen onbeantwoord laat dan dat deze worden ingevuld op een manier die eigenlijk niet zo geloofwaardig is.

avatar van Noodless

Noodless

SPT schreef :

Hierdoor zorgt de regisseur voor een paar knappe spannende scènes die me wat aan Hitchcock deden denken. 7/10

avatar van mixmaster

mixmaster

redelijke thriller met een paar leuke scenes, wel aardig om een keer gezien te hebben.

geen topper, middelmatig acteerwerk.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Geinig. Hitchcock wordt er weer eens met de haren (die moeten ergens anders hebben gezeten bij hem) bijgesleept om een bepaalde indruk te maken, maar de vergelijking blijft w.m.b wel héél algemeen. Gaat niet verder dan het feit dat het tempo ontzettend laag ligt en de soundtrack niet meer dan lelijk, misplaatst, orchestraal bombasme is. Niettemin best een aardige Home Invasion-achtige film, waar met name goed wordt omgesprongen met het budget door de kundige belichting. Ziet er vaak fraai uit in de wat donkere scenes. Mist net wat extra's (misschien wat meer to the point, grof en/of creatiever qua sounddesign) om er bovenuit te springen.

avatar van n00r

n00r

Bleeeeh kwam zo traag op gang..

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijk, verhaal zat er eigenlijk helemaal niet in.