Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Sharni Vinson, Nicholas Tucci en AJ Bowen
Releasedatum: 22 augustus 2013
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot You're Next
"Did You Remember To Lock Your Door?"
De familie Davison wordt aangevallen door een groep sadistische moordenaars tijdens een familie-uitje. Ze barricaderen zichzelf in het vakantiehuisje en weren verschillende aanvallen van zowel binnen als buiten het huisje af. Slaagt de familie erin om in leven te blijven?
Erin
Tariq
Paul Davison
Aubrey Davison

_Casper_
Zeker een betere dan gemiddelde horror/thriller film.
De film gaat over een familie die bij elkaar komt in een vakantie huisje en dan plots aangevallen word... En dan....
de moorden zijn leuk gemaakt - zonder te extreem te zijn
De spanning en vaart zit er de hele film in zodat de film geen seconde verveelt
en ook het acteerwerk is prima
aanradertje

timmienoelie
Adam Wingard gaat dus mainstream, net als Joe swanberg met Drinking Buddies (die ik overigens dik OK vond hoor). Van mij mogen ze allebei toch weer iets 'specialer' worden.
Review: You're Next - The Filmtransition

FillumGek
You're Next is wat The Strangers (2008) had moeten zijn. Dat is de film waar Wingard's werk het meest aan deed denken, maar dit is een stuk beter. Mag ook wel weer een keer, een goede film van Wingard.
Die home invasion films blijven leuk. Wat is er nou angstaanjagender dan belaagd te worden op de allerveiligste plek van de wereld, namelijk je eigen huis? Het overkomt een familie dat bestaat uit een mannetje of tien die elk zo'n vijf liter bloed te verspillen hebben. Jummie. Alvorens dat gebeurd wordt de spanning flink opgebouwd, met alweer gemaskerde moordenaars. De uitstekende soundtrack draagt daar zijn steentje aan bij.
Maar zodra de familie op de vlucht slaat, vallen ze bij bosjes. Gelukkig vallen ze niet zo lafjes als in het eerder genoemde The Strangers, maar worden er meerdere gezichten en ledematen doorklieft. Goede make-up, veel gore en lekker hard. Ik was wel even verbaasd dat iedereen zo mild reageerde toen ma, en later ook pa, het loodje legde. Later volgt dan wel het goedkope motief, wat de boel verklaart.
Wingard houdt in elk geval de vaart erin. Is het niet spannend, dan wel bloederig. Als het niet bloederig is, dan zat ik wel met samen geknepen billen. Niet echt bijzonder, wel erg vermakelijk.

Willy Wartaal
Erg slecht, deze mensen zijn geen acteurs. Ook erg makkelijk om te zeggen dat het goed is wanneer het maar met een knipoog is gedaan of wanneer ze met opzet alle clichés aanhalen. Ongeïnspireerd is het juiste woord voor dit soort ongein, een van de mindere films die ik de afgelopen tijd heb gezien. De dierenmaskers zijn wel geslaagd, erg creepy.

tsa_tsa
Matig.
Vond het acteerwerk niet bijster goed, en het verhaal wel erg simpel.
Desondanks kijkt het redelijk weg.

knusse stoel
Deze film heeft een behoorlijke tijd op de plank gelegen, omdat we bang waren dat het een en al geweld zou zijn met een slecht verhaal.
En tot onze verbazing was het juist een prima film, waarin geweld niet werd geschuwd maar ook een toevoeging was aan het verhaal en dus niet stompzinnig overkwam!
Ik zie bij enkelen staan dat het verhaal erg simpel was, onze mening was juist dat het verhaal goed in elkaar zat. Het is wat het niet is! Snap je? Of het is niet wat het wel is! Je wordt op het verkeerde been gezet en dat vind ik altijd leuk als ik voor de gek word gehouden door een verhaal of een film.
Ja, als je van een functionele geweldsexplosie houdt en een spannende film, is dit er een die je moet zien!

jipt
Na de rest van Wingards oeuvre gezien te hebben vond ik het toch raar dat ik deze de eerste keer niks vond (3*). Maar blijkt na een herziening toch een geweldige film te zijn. Zal wel zand in m'n vagina hebben gehad.
Heerlijk foute slasher met mooie fotografie en brute kills. Ook een heerlijk pompende soundtrack waarvan de basslijn bijna de gehele film te horen is. Daarbij hangt er een soort naar realisme over de film, waardoor de gevechten ook daadwerkelijk aanvoelen dat ze op leven en dood zijn. De humor lag me dit keer ook veel beter. Toch een klein mijlpaaltje in de moderne horror.
verhoging met 1,5* naar een kleine 4,5*

Le Edzel
Leuk slasher filmpje, maar voor mij net iets té veel 'domme' acties van de personages. Het hoe en waarom was al wel vrij snel duidelijk. Toch keek deze wel lekker weg, mede doordat er vrijwel geen 'rustigere' momenten in zitten. 2,5*/3*

Corcicus
De titel toont al aan dat het er af en toe ludiek aan toe ging, maar dat neemt niet weg dat het hier om een uitstekende horrorfilm gaat waarin aardig wat geslacht wordt. Zat goed ineen en was tamelijk goed geacteerd.

qtano
Gisteravond deze film gezien,
De film begon goed, hij had een goede opbouw en de spanning was er ook wel.
Maar na een tijdje verloor de film zijn spanning goed en begon het meer te lijken op een Actie/Thriller. Door het zeker 'verpeste' einde en het verlies van de spanning, kan ik deze film niet hoger geven dan een *2,5

numb nuts
deze film is behoorlijk bloederig en hij begint ook wel lekker vlot
waar ik wel van hou niet te lang geweldig verhaal gewoon afmaken die handel
en zij weet die hamer goed te gebruiken

DjFrankie
Als ik zie dat een horror film boven de 3 staat, lijkt mij dit een goeie te zijn.
Viel dus tegen, onlogische slasher movie, met slechte acteurs. Nee dan zijn er zeker 50 films die een lagere algemene score hebben maar wel beter is. Bijvoorbeeld deze vind ik toch een heel punt sterker.

filmkul
- 2089 stemmen
Redelijke slasher. De film begint wat matig maar wordt steeds spannender. Het plot is wat standaard en zit vol gaten. De soundtrack is goed gekozen en past bij de opbouwende spanning. Het niveau van de acteurs wisselt. De moorden zijn aardig in beeld gebracht, maar niet origineel. De zogenaamde twist zie je ver van te voren aankomen.
Net aan voldoende. 2.5/ 3.0

jippie2010
Deze film viel me toch behoorlijk tegen.
Bij elkaar geraapte personages zonder chemie.
Tegenvallende acteerprestaties, te laag tempo in de film.
Heb het met moeite uitgekeken.
Onvoldoende *2,5

mixmaster
lekkere horror met leuke ''kills'' en de vaart zit er goed in.
heb me prima vermaakt met deze film.

Bxian32
Echt een fantastische verrassende film. Heb me heel goed vermaakt. Goeie combi van horror/thriller/actie

bjerik76
In het begin verwachte ik iets van " scream" een soort slasher/mysterie.
Later leek de film een beetje op " the tower" aan de manier hoe de moordenaars toesluipen.
Een simpele slasher, maar net iets over de helft vond ik het toch wel een interessant verhaal worden.
Dit keer ook eens niet een belachelijk eind.

Jozz
De laatste tijd eigenlijk nog maar weinig slasher-horrors gezien, dus ik was benieuwd wat deze aan het bestaande toe zou voegen. Het antwoord is: Niet veel.
Op zich is goed door de film heen te komen. Er is voldoende spanning, de soundtrack is sterk en de 'wraakacties' maken het geheel toch wel vermakelijk. Aan de andere kant zit de film weer vol cliches en doen de personages domme acties.

You’re Next weet toch een aantal keren verrassend uit de hoek te komen en is daarnaast ook wat beter dan ik van tevoren gedacht had, vooral ook omdat Wingard een uitgekauwd genre van een ietwat frisse wind weet te voorzien.
Het begint allemaal nog niet heel erg origineel, met de introductie van een familie die in een vakantiehuisje een weekendje doorbrengt en waarvan de personages rustig worden geïntroduceerd. Maar na een twintigtal minuten breekt het onheil los en wordt het langzaam steeds wat beter. De score is fijn en onheilspellend en met een paar fijne wendingen weet Wingard niet alleen de vaart erin te houden, maar ook de aandacht moeiteloos vast te houden.
Sommige kills zijn best origineel en het gebrek aan spanning wordt goed gecompenseerd door een aantal leuke verwijzingen naar oudere horrors en wat grappige humor. Daarnaast laat Wingard op een paar momenten duidelijk zien dat je dit alles niet al te serieus moet nemen, door ook te spelen met de clichés van het genre. Er mogen dan bloederigere, grovere hardere en engere horrors zijn, maar You’re Next is in ieder geval één van de vermakelijkste en zeker ook één van de betere, die ik het afgelopen jaar zag.

Pim1993
Hahahahahahahahaha, wat een gestuntel. Een originele in zijn genre? het plot absoluut niet, dat is echt werkelijk om te janken. De uitvoering ervan verdient een kleine pluim. Aanstekelijk nummertje van de Dwight Twilley Band uit 1977 heeft eigenlijk ook best zijn leuke toegevoegde waarde waardoor er wel een lekker sfeertje tijdens de film hangt.
Halverwege zakt hij gruwelijk in elkaar en verliest de film zijn kracht. Dit was overigens best zonde want hij ging wel een goede kant op. Ik miste vanalles, dat gevoel had ik met name het laatste halfuur. De puzzelstukjes die in elkaar vielen lagen allang op de juiste plek waardoor je hoopt op meer onthullingen die er dan niet zijn. Dit proberen ze dan wanhopig goed te maken met wat mijn voorganger zegt een paar 'originele kills'. Dat was ik wel met hem eens. Ik kijk voortaan wel uit voordat ik een lekkere shake maak met vers gekocht fruit. Een banaantje erin, een appeltje, een paar aardbeien.... Sla voortaan liever over.
Achja, we kunnen blij zijn dat deze commerciële troep nog gemaakt wordt. Want was is er lekkerder dan ouderwets schrikken en brullen op de bank met je handen voor je ogen.
Slap maar vermakelijk zooitje!

Pim1993
Bedankt voor je doorverwijzing!

Macmanus
Prima
Best knap van Wingard om zo een beproefd concept vrij leuk en fris te verfilmen. Als horror liefhebber heb ik dit soort films de laatste tijd toch wel tig keer voorbij zien komen. Meestal is het matig, soms slecht en soms goed. Dit keer het laatste. Vooral het humoristische sfeertje wat nooit te word maakt het net wat leuker. Maar ook het verloop van het verhaaltje gaat lekker voorspoedig, Wingard weet een prima tempo te hanteren en laat het beetje mysterie lang genoeg duren om te boeien. De twist is niet wereldschokkend maar wel weer boeiend en plausibel genoeg om leuk te zijn.
Prima acteurs ook.
3.5 sterren.

Waku
Het zweet staat een dag later nog in mijn handen.
Ik heb deze film gekeken met hoofdtelefoon op en in het schemerdonker.
Huiveringwekkend goed.
Zeker in het begin als je als kijker nog niet weet wie of wat de daders zijn is de spanning snijdend.
Krakende vloeren, piepende deuren en een flink aantal schrik momenten zorgen er voor dat je de aandacht niet verliest. Na een klein uurtje wordt de clue al duidelijk en dat is een beetje jammer.
Er valt ineens een hoop spanning weg. Maar de daar op volgende slasher momenten met daarbij behorende orgineel gevonden slachtingen zorgen ook weer voor suspense.
Top thriller.

m1701
goeie film. Begin was goed, toen vond ik em wat traag worden maar tegen het einde was ie weer zeer sterk. Vooral die Erin deed het erg goed.
3,5* Lekker sfeertje
ps. wat was de reden dat dat stelletje met die maskers eerst de buren vermoorde??

cales77
Bleef leuk om naar te kijken. Dit in tegenstelling tot vele andere afslacht films die nogal eentonig worden.

cales77
3,5* Lekker sfeertje
Om te doen laten blijken dat het een stelletje gewetenloze sadisten betrof die willekeurig slachtoffers maakten, en er dus niet aan de kinderen gedacht werd die op de erfenis uit waren. Geloof ook dat de buurman een beetje als lokaas fungeerde bij een eventuele ontsnapping.
Was er trouwens ook vrij afgelegen dus beter als de buurman dood was, deze zou denk ik hulp kunnen verlenen indien in leven.

zjandannybob
Niets speciaals, opzich een leuke slasher om te kijken, wanneer je je verveelt.

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

The Doors: When You're Strange

Eden Lake
Horror / Thriller, 2008

Magical Girl
Drama / Thriller, 2014
hebzuchtmissourifamily dinnergemaskerde moordenaarbrother against brotherbloedbadhuisinvasiedead family crossbowindependent filmbloody family dinergreedy brothermissouri, usamusic credits endingwriter cameoscreenwriter cameobrother vs brothercompound girlarrow to the headcell phone jammerkilling your own brotherkilling your own familyslain police officerslain coupleslain familydead couplegirl vs. girlface-offlonely roadgrounded people
Social media
- Registreer |