• 9.218.603 stemmen

Geregisseerd door: Anne Villacèque

Met onder meer: Anne Consigny, Antoine Chappey en Carlo Brandt

Gesproken taal: Frans

Plot E-Love

Professor filosofie Paule, bijna 50, gelooft haar ogen niet wanneer ze per ongeluk haar man Alex met een jonge aantrekkelijke vrouw naar de film ziet gaan. In plaats van te bezwijken aan een depressie over de ontrouw van haar man, begint Paule met het ontmoeten van andere mannen. Via de site 'Soul Mate' leert zij Olivier, Black Charles, Mounir en vele anderen kennen. Paule geniet van haar seksuele vrijheid, maar vindt ze wel een nieuwe liefde op deze manier?

avatar van Decec

Decec

Poster gevonden en aangepast

avatar van Darbie

Darbie

Sterk geacteerd door Anne Consigny !

avatar van Fransman

Fransman

Prachtige film. Oké, het thema is niet nieuw. Man zegt ik ga ergens anders wonen en heeft ineens een vriendin van 28. Daar sta je dan als vrouw. Met je tienerdochter. Hoe ga je verder. Niet bij de pakken neerzitten dus, maar op zoek naar een nieuwe relatie. Via internet. Kom je dus leuke mannen tegen, en niet zulke leuke. En een beetje leuke. En regelrechte klootzakken.

Anne Consigny speelt een prachtige rol als de bijna 50-jarige Paule, een filosofieprofessor, die verbaasd in het rond kijkt naar wat haar allemaal overkomt. Maar ze zet zich ook over de teleurstellingen heen en stelt zich open voor nieuwe ervaringen. Anne Villacèque heeft daar een onderhoudende film van gemaakt, met voldoende spannende momenten. Maar het kanppe is vooral dat de film volstrekt geen standpunt inneemt. Geen moralisme, geen ruzies, wat humor hier en daar en maar proberen je leven weer op gang te krijgen. Een optimistische, bijna blije film dus. Zoals ze ze volgens mij alleen in Frankrijk kunnen maken. Vooral het slot is sterk: simpel, maar doeltreffend.

Een film van een vrouwelijke regisseur met een vrouw in de hoofdrol. Een vrouwenfilm? Misschien. Maar dan wel een waar mannen wat van kunnen leren. Die Anne Consigny kende ik niet. Ze kan niet alleen acteren, ze is ook leuk om naar te kijken. Een hele film lang. Het oog wil tenslotte ook wat.