• 9.218.719 stemmen

Met onder meer: Anders W. Berthelsen, Bárbara Garcia en David Dencik

Gesproken taal: Deens, Engels en Portugees

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Rosa Morena

"The story of one man's journey from Denmark to Brazil to get a child."

Thomas is in de veertig en verlangt er naar om vader te worden. Er zijn echter twee hindernissen: hij is homoseksueel en de huidige wetgeving maakt het niet gemakkelijk voor mannen om een kind te adopteren. Wanneer hij een oude vriend bezoekt in Brazilië ontdekt hij een illegale markt voor adopties. Hij ontmoet de gepassioneerde en grillige Maria en stemt er mee in om haar ongeboren kind te adopteren. Maar wat begon als een zakelijke overeenkomst verandert in een relatie waarbij hij een moeilijke keuze zal moet maken.

logo tmdbimage

avatar van gauke

gauke

Een slim, dramatisch en realistisch verhaal over een ongebonden man, die graag een kind wil, maar omdat hij homoseksueel is, niet een kind in zijn eigen land Denemarken mag adopteren. Doordat de regisseur focust op het zoete en ontroerende van het verhaal, gaat de film enigszins voorbij aan de ligitieme vraag hoe acceptabel het is dat rijke kinderloze mensen een kind kopen van arme families die (in dit geval Zuidamerikaanse landen) daardoor wat minder armoede kennen.

avatar van gauke

gauke

gauke schreef:

Deze film een tweede maal gezien en ik vergat te vermelden dat het verhaal wel aandacht/oog heeft voor de uitzichtloosheid in de sloppenwijken en de corruptie die bij de handel in kinderen komt kijken.

avatar van keukenzout

keukenzout

Rauwe pijnlijke film over de controversiële kant van adoptie. Vond 'm niet altijd even onderhoudend en interessant.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Rosa Moreno is best een interessante film. Af en toe worden er foute keuzes gemaakt (een trio?) of zit de montage niet goed, maar over het algemeen een vrij intrigerende film over een emotioneel onderwerp waarvan je weet dat het wel fout moet aflopen.

Onze vriend kan dan misschien wel naïef zijn en sowieso goede bedoelingen hebben, maar ik speelde toch constant met de gedachten wat dit niet geeft met lui met bedenkelijke motieven als prostitutie en kinderhandel…

Geen typische sloppenwijkenfilm, maar de armoede en vooral de vuiligheid van de favela’s kwam geregeld goed naar voren. De uitzichtloosheid ook. Soms iets te simpel voorgesteld allemaal, maar al bij al een degelijke film die je tot nadenken zet van hoe f*cked up de wereld soms in elkaar zit. Acteerprestaties degelijk zonder meer. Einde net niet wat ik ervan verwacht had. Mocht best dat rauwe tintje behouden hebben. Het zal hem geleerd hebben…