Genre: Oorlog / Actie
Met onder meer: Henry Fonda, Robert Shaw en Robert Ryan
Gesproken taal: Duits en Engels
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Battle of the Bulge
"Warner Bros.' super action show of shows!"
Op 16 december 1944 besloot Hitler een waanzinnig offensief te ontketenen met als belangrijkste einddoel de haven van Antwerpen te heroveren. In de Ardennen brak de hel los. Over een kilometers lang front braken Duitse Pantsertroepen door de geallieerde stellingen. Gesteund door chaos bij de geallieerden en door mistig weer, dat er voor zorgde dat de vijandelijke luchtmacht geen rol van betekenis kon spelen, leken de Duitsers het verloop van de oorlog danig te gaan verstoren. Maar om zware tanks te kunnen laten rijden is brandstof nodig. En dat was nu net iets waar de Duitsers een nijpend tekort aan hadden.
Lt Col Kiley
Elena
Maj. Wolenski
Conrad

Struan
En die ene "Duitser" die in de film 6 keer "Het komt van daarboven" (in het Duits) zegt. Zelfs als hij gewoon tegen een gevangene praat zegt hij zomaar uit het niets "Het komt van daarboven"
Haha, is mij ook opgevallen. Ik werd daar opden duur niet goed van.

wo2-Freak
In welke stukje wordt gezegd dan: ''Het komt van daarboven''?
Het is mij niet echt opgevallen in de film Battle of the Bulge??
Ik vind Battle Of The Bulge, trouwens wel een van de beste WO2 films aller tijden.
Omdat ik veel weet over de WO2 (en voornamelijk het Ardennenoffensief, waar de film over gaat) weet ik ook dat de film vol zit met velen historische fouten. Dat maakt niet uit, het verhaal blijft gewoon boeien. Alles wat gebeurd is komt er ook gewoon in voor alleen dan meer overdreven of anders.
Dat de ''Duitsers'' nou in de film Duits ''proberen'' te praatten boeide mij niet echt. Ik verstond het amper (vooral in de Duitse bunker).
Maar de film makers dachten daar toen ook niet aan.
Het is een Amerikaanse film in die tijd van de film (Ik dacht 1965)
kende de meeste Amerikanen volgens mij ook niet echt zo erg veel Duits, nu ook niet. Dus wat maakt het uit als de Duitse soldaat tegen zijn meerdere zegt ''Ik ben een verrader en jij weet dat niet'' of dat hij in het Duits zegt ''Jawel mijn commandant''. Het maakte in die tijd volgens mij gewoon geen verschil voor het publiek!

Struan
@ Wo-Freak
Dat zinnetje "Das kam von da Oben" hoor je een aantal maal, echt jaren 60/70, amerikaanse film, om een beetje orginaliteit toe te voegen. Zowel tekst als geluid was precies hetzefde, even toegevoegd door de geluidstechnicus.
Ondanks dat dit mij stoort, evenals de simplistische uitleg van dit offensief, vind ik het toch een leuke film.
Voor de liefhebber:
De zogenaamde Tiger tanks zijn volgens mij M47/48 Patton tanks. De Am. tanks zijn wel echte shermans. Vind ik niet zo storend, want ook in Saving Pr. R. is de tiger een omgebouwde T34, wel zeer goed gedaan, maar dat is ook 30 jaar later.

Uitstekende WO 2 film, niet super opvallend maar wel boeiend en vermakelijk. Je krijgt toch een aardig beeld van het Ardennenoffensief.

SandEEr15
Prachtige film,
ik heb genoten van deze film, ookal duurt die 2 uur en 15 minuten, is het nog een prachtige film.
deze film staat bij mij in de top oorlog films, ook a bridge too far is prachtig.

Redelijke oorlogsfilm met sterrencast, maar rond dit thema zijn er betere films gemaakt.

Guinness
Nog effe nagezocht op Imdb, maar kan nergens de namen van Thomas Buffel en Lothar Matthäus vinden.
Hahaha
Ondanks dit ( en alle andere fouten/irritante dingen ) blijft dit een geweldige film.

Kikopuz
Ik ben deze zomer naar de Ardennen geweest en naar 2 musea over deze slag. Super interessant! Ik kan me herinneren dat ik deze film heb gezien, wel meerdere keren. Maar ik kan niet stemmen, omdat ik het niet meer goed ken.
My point is.. als je de film goed vond, moet je naar deze musea gaan.

Bart Simpson
Ook een van mijn lievelings oorlogsfilms. Een ware klassieker. Een van de eerste (oorlog)films die ik ooit gezien heb. Deze film is mij tot een aantal jaar geleden bijgebleven en toen besloot ik:
Deze film MOET ik hebben. Ik MOET deze nog een keer zien.
Na het kopen van deze film (op bol.com staat de bestelling nog februarie 2007) is het bij mij begonnen met het verzamelen van dvd's. Het ging op een gegeven moment zo, dat alle oorlogsfilms waarvan ik dacht: deze MOET ik voor mijn dood nog één keer zien!
Ging aanschaffen. Een soort van ''Bucketlist'' zeg maar
Top film! Ondanks alle historische fouten, blijft deze voor mij SUPER!

Bart Simpson
De regisseur van deze film is onlangs overleden.
22 April 2009. hij is 94 jaar geworden.
Hij was één van de regisseurs van de film ''The Longest Day''.

Bart Simpson
Ik heb deze film net weer eens bekeken.
En het blijft écht een zeer goede film. Lekker veel actie, er wordt goed geacteerd door de acteurs. Jammer dat er door de Duitsers niet Duits gesproken wordt, dit was wel het geval in ''The Longest Day'' alleen dat was dan ook een heel erg andere film met een veel groter budget en met meerdere regisseurs.
Deze film verveeld geen moment, ook niet nadat je hem 11x gezien hebt. Een van mijn lievelingsfilms.
Overzicht van mijn scores voor deze film, op deze site:
1e score: 4.0*
2e score: 4.5*
3e score: 5.0* Komt zeker weten in mijn top 10!
Wat is dit een oorlogsklassieker zeg!

Arnhemmer
Als je verder een fan bent van tanks mag je deze film al helemaal niet missen.
Dan moet je deze film juist links laten liggen. Duitsers die in Amerikaanse tanks rijden? Uiterst onrealistisch en zeer storend bovendien.

Stephan
Alle Duitse tanks in films na '45 zijn omgebouwde geallieerde tanks.

Dk2008
Veel verstand heb ik er niet van maar hadden ze in die tijd (1965) nog genoeg Duitse tanks van dat type voor een film als deze of waren de meeste kaputt.

Arnhemmer
Ze waren of allen "kaputt" of "dismantled".
Kaputt of niet, in `A bridge too far` reden er tanks rond van triplex op een Volkswagen kever chassis. Ook werden er bij die film echte tanks gebruikt die van verzamelaars en musea in bruikleen waren genomen. Ook de Tiger in `Saving private Ryan` is een nagemaakte triplex tank. Iets dergelijks had men toch ook wel in 1965 kunnen bedenken bij het maken van `Battle of the Bulge`.

Stephan
Dat klopt allemaal, maar het is dus niet zo simpel om te zeggen: "waarom gebruiken ze geen echte Duitse tanks?"
Die zijn er gewoon niet meer.

Arnhemmer
"waarom gebruiken ze geen echte Duitse tanks?"
Die zijn er gewoon niet meer.
Als ze er de tijd voor hadden genomen, hadden ze er nog genoeg kunnen vinden. ( of is die Panzerkampfwagen V Panther die in het museum in Overloon staat ook nep?)
german tanks wwII musea - Google Afbeeldingen zoeken - images.google.nl

Bart Simpson
Er zijn nog wel échte Duitse tanks uit de Tweede Wereldoorlog, maar omdat er nog heel er weinig zijn is het zonde om die te gebruiken voor een film. Die dingen mogen gewoon geen beschadiging oplopen. In sommige musea kun je nog Duitse tanks zien uit WO2. De meeste Duitse tanks die niet vernietigd waren in de oorlog, zijn door de geallieerden (of door de Duitsers zelf) vernietigd om het metaal over te houden, zonde.
En voor een film als deze was het (en is het nog steeds) onmogelijk om voor 600 échte Duitse tanks uit WO2 te zorgen, ook replica's zou te duur zijn en te veel tijd innemen.

Dk2008
In deze film had je er dan ook heel veel moeten namaken. Of al het mogelijke uit musea moeten halen. Maar ja je zit ook met een budget die toen vast nog niet zo groot was dus dan zijn we weer terug bij wat Stephan al zei: geallieerde tanks ombouwen.

Minotaures
Ik vind het toch maar niks, om Amerikaanse tanks te gebruiken als Duitse tanks in de film. Het is beter dan niks, maar het zint me gewoon niet.
Enig idee waar die film nog te koop ligt? Media Markt, Free Record Shop?

Bart Simpson
Enig idee waar die film nog te koop ligt? Media Markt, Free Record Shop?
Ongeveer 3 jaar geleden kon je er maar moeilijk aan komen.
Tegenwoordig ligt hij in bijna alle winkels:
- FRS, bol.com, MM, VanLeest, Musicstore.
De film is zo duur nog niet. Voor €6,99 heb je hem al

Piraat
Je kan hem in verschillende prullenbakken vinden, als je goed zoekt.
Mits succes, heb je hem al voor 5 euro.
Aardige film, overigens.

Bart Simpson
Ik zal hem dan maar eens gaan kopen. Bedankt!
En, heb je deze topfilm al gekocht? Ik hoop van wel. Zo ja, wel gaan doen!
Mooie, goede klassieker. Zo worden ze niet meer gemaakt!

Minotaures
Eerlijk gezegd nog niet, nee. Ik kon hem niet vinden met mijn blote ogen bij de MediaMarkt en ik heb niet ernaar gevraagd. Ik zal volgende keer waarschijnlijk twee oorlogsfilms halen waar ik zeer geïnteresseerd in ben. Waaronder deze.

Dk2008
Dit blijft zonder meer een goede film maar meer dan dat toch ook weer niet. Er wordt een duidelijk en indrukkendwekkend verslag gegeven over het Ardennen-offensief en wat er nu historisch gezien wel of niet klopt laat ik terzijde. Robert Shaw en Robert Ryan spelen goed in deze film. Ook Hans Christian Blech als Conrad wil ik hierbij aanhalen, die eveneens overtuigend speelt. Een rol die hij wel vaker deed, Bridge at Remagen, Longest Day. Helaas vind ik de scenes met Henry Fonda een heel stuk minder. Deze film toont trouwens duidelijk een contrast tussen heel sterke boeiende scenes afgewisseld door scenes die aanzienlijk minder zijn en dat gaat uiteindelijk wel meespelen bij mijn beoordeling.

Bart Simpson
Dus niemand heeft het doorgehad dat de regisseur van deze film niet zo lang geleden (22 april) is overleden?
Jammer. Een grote regisseur was het.

Netflix schrapt vierde seizoen 'Heartstopper, maar komt wel met speelfilm

De streamingtop van Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

The Longest Day

Stalingrad
Oorlog / Drama, 1993

Experiment in Terror
Misdaad / Thriller, 1962
tweede wereldoorlogtankbattle of the bulgefuel depot
Social media
- Registreer |