• 9.218.803 stemmen

Geregisseerd door: Antoine Blossier

Met onder meer: Bérénice Bejo, Grégoire Colin en François Levantal

Gesproken taal: Frans

Plot Proie

In het buitenverblijf van zijn stieffamilie weet Nathan al dat de traditionele familiereünie erg stormachtig zal verlopen. Claire, z’n vrouw, moet haar prille zwangerschap bekend maken en moeilijke beslissingen moeten genomen worden om de toekomst van het familiebedrijf, de handel in pesticiden, te redden. Maar tijdens de eerste nacht wordt de vader van Claire door een opgejaagd hert aangevallen. De mannen besluiten daarop om samen in het nabijgelegen bos op onderzoek te gaan naar het vreemde gedrag van het dier. Nathan, die voor het eerst in z’n leven een geweer in z’n handen heeft, is getuige van de groeiende spanning tussen de vader en z’n zonen en ontdekt dat het jachtseizoen nog niet voorbij is. Nu zijn zij de prooi geworden.

logo tmdbimage

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Trailer

Verraadt wel één en ander. Ziet er verder best wel spannend uit.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Franse horror, altijd de moeite waard.

Aangenaam.

De Fransen hadden nog steeds geen grote-beesten horror, dat euvel is met deze film ook weer uit de wereld geholpen. Hoewel euvel .. vind het niet het meest interessante subgenre binnen het horror wereldje.

Toch weet deze film een aardig sfeertje neer te zetten, vooral omdat de beesten een nogal chemisch karakter hebben en aardig lang uit beeld blijven. Daardoor houdt de film langer spanning dan de meeste soortgelijke film.

Visueel best aardig, alleen wel jammer dat het hele tweede deel van de film zich tijdens de nachtelijke uren afspeelt. Daardoor wordt het wel érg donker soms. Ook een mispuntje dat je uiteindelijk de zwijnen niet één maal in volle glorie te zien krijgt. Allicht een praktisch/budgetair probleem, maar zo blijft je uiteindelijk toch een beetje op je honger zitten.

Maar verder weinig te klagen. Bij momenten aardig smerig (hoewel niet echt echt ingewanden-goor), lekker sfeertje en een zeer economische speelduur. Mijn versie duurde trouwens maar 75 minuutjes, misschien dat er in het begin wat geknipt is? Al bij al dus zeker een aangenaam horror tussendoortje, maar het durft iets te weinig echt uit te pakken om op 4* uit te komen.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

De engelse film met dezelfde naam, uit 1978 duurt 75 minuten (?), hoewel Moviemeter ook daar de tijd verkeerd heeft blijkbaar

Mnee, compleet ander plot.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

haha ja, nuja je weet niet he. Heb t ook weleens voor elkaar gekregen om een andere film te kijken dan ik bedoelde haha.

Het taaltje was een aardige weggever, dit was ook duidelijk geen film die 30 jaar oud was. Het camerawerk uit de pols is aardig kenmerkend voor de recente horrors.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Fransen en horror, ik sta voor aan!!! Maar deze film was toch minder dan in had verwacht. over het algemeen was de film prima. mooi in beeld, acteer prima, spanning (wel voorspellend) goed...

maar toch het verhaal was waar ik problemen mee had. en de uitwerking. Waar de fransen goed in zijn met horror is de gorigheid en de realistische pijn. Maar in deze film droop de hollywood inbreng er stevig doorheen. de voorspelbaarheid in het verhaal, de oppervlakkigheid en het monster wat zich maar niet of slecht liet zien... heb betere film van franse bodem gezien. maar vergeleken met hollywood prut... toch een 3.5. maar wel net aan...

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Heb er een nachtje over geslapen, en maak er toch een 3 van... Dit omdat de biggetjes slecht in beeld kwamen op de momenten wanneer dat zou moeten...

avatar van vranque

vranque

Less is more.

Juist dat maakt deze film interessant. Beklemmend en met inhoud een spanning opbouwen juist door niet teveel te laten zien.

Interessant. 3*

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Aardige film die een slimme troef uitspeelt: constant een beperkte weergave vanuit het perspectief van de opgejaagden. Eventjes dacht ik naar Predators in Frankrijk te kijken (inclusief Adrien Brody typetje), maar er volgen toch een paar effectieve momenten - onder het zwijnenkadaver en onder de brandende hut, vooral dat laatste is claustrofobisch en mooi geschoten.

De aandacht verslapt in ieder geval niet, en lekker smerig gegrom van die beesten. De auto-scene werd er wel een teveel, begon wel erg op een kop-op-een-stok te lijken en ook het gedeelte in de bomen is mager, te onduidelijk.

Er zit weer dat rauw-realistische Franse randje aan, maar net te weinig en het kan ook niet tippen aan de spanning van The Reef of de stijl van Burning Bright (om wat recente dierenfilms te noemen). De 'thematiek' is trouwens nog wel ironisch: beesten die door toedoen van milieuschade agressief worden en op de wraaktoer gaan.

avatar van gauke

gauke

Een behoorlijke maar ook conventionele, oppervlakkige horror-thriller (je hebt het allemaal al een keer eerder gezien) met enige gruwelheden. Omdat veel scènes zich in het duister afpelen is het beeld dan niet bijster helder.

avatar van james_cameron

Saaie, slechts sporadisch spannende horrorfilm met een karig plot en vrij suffe 'monsters'. De beslissing van de regisseur om de boel vrij suggestief te houden is de juiste, maar dan moet er wel iets meer tegenover staan dan wat gegrom op de soundtrack en hier en daar een insert van een dierenbek met grote slagtanden. Dit deed me meer dan eens denken aan de film Razorback van Russell Mulcahy. En dat is zeker geen aanbeveling.

avatar van stinissen

Aangename Franse horror die ondanks het weinige zicht van de dieren erg creepy was.

avatar van zombie

zombie

Het probleem met deze film is dat alle personages behoorlijk onsympathiek zijn. Dan kan het me ook geen bal schelen als ze worden verslonden door een stel oversized zwijnen...doe mij Razorback maar.

avatar van perceived

perceived

Middenmoot.

Geen straf om een keer te bekijken, toch een mindere Franse. Het 'dit heb ik al eerder gezien' gehalte is behoorlijk. Als het dan beter, anders, e.d. is uitgevoerd heb ik daar weinig of geen moeite mee. Helaas is is dat niet het geval en dat gevoel bekroop me meerdere keren.

Verder een tikkeltje saai. Visueel dan weer aardig en ook prima acteerwerk. 5/10*

avatar van Noodless

Noodless

Bottleneck schreef :

Sluit me hier gewoon bij aan. 6/10

avatar van Boeikens

Boeikens

Franse animal horror.

Voor Franse horror ben ik de laatste jaren zeker te vinden, animal horror had ik van hen nog niet gezien.

Proie is in ieder geval best sfeervol, deed me vooral denken aan Calvaire. De acteurs doen vet hun best en met de prachtige setting en goede sfeer bekomen we hier een vrij spannende prent.

Zeker niet de meest gore Franse film maar er zitten een paar leuke momenten bij. Minpunt is wel dat er regelmatig te donker gefilmd werd, waarschijnlijk om de zwakkere fx wat te verdoezelen.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Zijn de Fransen 'het' kwijt?

Na eerdere missers als La Meute en Territories is dit weer geen hoogvlieger in mijn ogen. Het gegeven is best aardig net als het acteerwerk maar de uitwerking is erg flauwtjes. Veel te donker op veel bepalende momenten van de film en dat haalt veel spanning weg.

Waar is de tijd gebleven van Haute Tension,Ils,Martyrs en A'linterieur? Het is zo kort geleden maar toch lijkt het alweer een eeuwigheid. De laatste 3 jaar is er weinig goeds meer gekomen van het Franse horrorfront.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Sfeervolle, spannende Franse horrorfilm. Uiteraard hebben we in de loop der jaren kennis kunnen maken met enkele zeer sterke horrortitels. Deze film is niet zo ontzettend sterk als hierboven genoemde titels, maar kan er zeker mee door.

avatar van leatherhead

leatherhead

Kon hier maar weinig kwaliteit uit destilleren. Op audiovisueel gebied laat het heel wat te wensen over ten opzichte van de betere Franse horrors en als je dan ook nog eens met een beproefd verhaaltje opgezadeld zit wil het allemaal niet zo vlotten. Qua gorigheid viel het stierlijk tegen, qua spanning ook, al is dat vooral omdat een stel uit de hand gelopen zwijnen nou niet direct de meest angstaanjagende creaturen zijn. Gelukkig duurde het allemaal niet zo lang (had de 75 minuten versie). 1,5*.

avatar van Phantasm

Phantasm

Wat een drukke film en teveel donkere stukken. Het viel amper te volgen.