• 9.218.803 stemmen

Small Island (2009)

Drama | 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Speelduur: 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: John Alexander

Met onder meer: Naomie Harris, Benedict Cumberbatch, David Oyelowo

Plot Small Island

Londen rond de Tweede Wereldoorlog; een tijd waarin verhuurders nog 'geen negers, geen Ieren en geen honden' op de verhuurbordjes schreven. Queenie verhuurt een woning aan het Jamaicaanse echtpaar Gilbert en Hortense. We volgen hoe met name Queenie en Hortense hun ambities proberen te verwezenlijken tegen de achtergrond van de oorlog.

avatar van Laila001

Laila001

Gisteren en vandaag deze miniserie op de Belgische tv-zender één gezien. Wat een prachtige serie. Heb er heel erg van genoten. Het enige minpuntje vind ik dat het, vooral in het eerste deel, wel wat ingewikkeld is en moeilijk te volgen door de vele flash backs.

Moet het allemaal nog even laten bezinken om er een wat uitvoeriger commentaar op te kunnen geven.

avatar van Darbie

Darbie

Wat mij stoorde was de overdreven sentimentaliteit.