• 9.218.803 stemmen

Geregisseerd door: Kazuo Kuroki

Met onder meer: Yoshio Harada, Renji Ishibashi en Rie Nakagawa

Gesproken taal: Japans

Plot Ryoma Ansatsu

Een historisch drama over de oppositie tegen het Tokugawa Shogunaat rond 1860. Ryoma Sakamoto is het hoofd van de belangrijke Tosa-bende. De Tosa proberen samen met de Satsuma om een nieuwe regering in Japan op te richten om zo voldoende hoofd te kunnen bieden aan de Europese invasie en de steeds grotere greep die de Europeanen in Japan krijgen en de macht terug bij de keizer te krijgen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Ryoma Sakamoto

Shintarô Nakaoka

Toshimichi Ôkubo

Saburô Tomita

Wife of a court noble

avatar van beavis

beavis

Opvallend dat low budget ATG producties er vaak zoveel beter / stijlvoller uitzien dan meer reguliere producties. Hier is het een mooie grove zwart-wit korrel, atypisch acteerwerk en de muziek die bij elkaar voor een hele fijne sfeer zorgen. Wat betreft de inhoud is het handig als je van te voren de wiki-pagina over Ryoma er even op naslaat. Dit was tenslotte een echt bestaand personage die bij het Japanse publiek, naar ik aan neem, algemeen bekend is, waardoor de film niet al te veel (geen) tijd neemt om zijn leven en situatie te schetsen. De film begint als hij op de vlucht is voor lieden die een aanslag op hem willen plegen, en de titel verraad al hoe dit afloopt. Dus zijn historische betekenis en/of genie komt niet zo duidelijk naar voren. Er wordt meer gericht op een vrij claustrofobische en chaotische situatie waarin Ryoma door zijn acties in terecht is gekomen. Ik kan niet helemaal uitleggen waarom dit toch boeiend is... het kernwoord is gewoon sfeer denk ik; bijzondere sfeer.