• 9.218.803 stemmen

Geregisseerd door: Jörg Buttgereit

Met onder meer: Rick Baker, John Carpenter en Joe Dante

Gesproken taal: Japans, Duits en Engels

Plot Monsterland

"Monsterland" reist door de tijd en over de wereld op zoek naar verschillende monstertypes, van het oorspronkelijke latex monster ('Godzilla') dat ontstond in het door de Tweede Wereldoorlog oorlog geteisterde Japan, tot de aliens en seriemoordenaars van de Amerikaanse cinema uit de jaren tachtig, tot de komst van King Kongs digitale opvolgers in de 21ste eeuw. Regisseur Jörg Buttgereit, zelf monsterfan en regisseur van horrorfilms, haalt de grote kenners en meesters van het monstergenre voor de camera: monstermakers als de schepper van de 'Gremlins', Joe Dante, horrorregisseur John Carpenter, monsterontwerpers als HR Giger ('Alien') en schilder Joe Coleman, special effects goeroe Gregory Nicotero, make up artiest Rick Baker en Godzilla performer Kenpachiro Satsuma.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Dit lijkt mij een enorm interessante docu.

avatar van jedymaster

jedymaster

Deze docu heb ik op ned 3 een tijdje geleden gezien erg leuk.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

MOET HEM ZIEN!!!!

Wie kan van deze sterveling een gelukkig man maken?