• 9.218.803 stemmen

The Kreutzer Sonata (2008)

Geregisseerd door: Bernard Rose

Met onder meer: Danny Huston, Elisabeth Röhm en Matthew Yang King

Plot The Kreutzer Sonata

"Love turns to jealousy, jealousy to rage, rage to violence."

Edgar heeft een benefiet-etentje gepland bij hem thuis, dit om Afrikaanse oorlogsslachtoffers te ondersteunen. De blikvanger van de avond is een optreden van de professionele violist Aidan en Edgar's vrouw Abby die samen Beethovens negende sonate brengen. Abby zelf gaf haar carrière als concertpianiste op om Edgard zijn kinderen op te voeden. Deze sonate heeft echter een sterke geschiedenis, en Edgar gelooft gewoonweg niet dat Aidan en zijn vrouw Abby geen affaire hebben. Verblind door jaloezie, overweegt hij een ultiem feit te plegen tegen de vermeende tortelduifjes.

avatar van Fransman

Fransman

Nou, geen populaire film zo te zien. Ik ben hier de eerste. En op IMDb ook al geen handen op elkaar. Terwijl dit voor een Amerikaanse film helemaal niet zo slecht is. Beetje losse toets en wat (filmische) grapjes hier en daar. En als je het oorspronkelijke verhaal van Tolstoj even niet in je hoofd hebt, best spannend en verrassend. Dat huis in Beverly Hills, met die prachtige binnentuin, daar wil ik zo in wonen. Danny Huston en Elisabeth Röhm leveren vakwerk en de seksscènes vond ik hot. Wat wil je nog meer?