• 9.218.803 stemmen

Evet, Ich Will! (2008)

Romantiek / Komedie | 90 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Alternatieve titel: Evet, I DO!

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Sinan Akkus

Met onder meer: Oliver Korittke, Ingeborg Westphal en Lale Yavaş

Gesproken taal: Duits en Turks

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Evet, Ich Will!

Dirk wil zich verloven met een Turks meisje, maar stuit op weerstand bij zowel zijn eigen ouders als die van de hare. Coskun is Koerdisch, en wil graag trouwen met zijn Turkse vriendin. Ozlem is een Turkse jongen die zijn vriend verkiest boven het meisje waarmee hij is uitgehuwelijkt. En dan is er de Turkse oom, die koste wat kost een Duitse vrouw wil trouwen om een verblijfsvergunning te bemachtigen. Deze verhalen komen op komische wijze samen en leggen de problemen die gepaard gaan met interculturele liefdesrelaties bloot.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van stinissen

Redelijke rom/kom maar ik denk dat wat hiet allemaal gaande nooit of niet snel zal gebeuren niet te min toch vermakelijk.

avatar van Keane1983

Keane1983

Inderdaad een redelijke rom/kom die je bij vlagen doet ontroeren maar ook een glimlach op het gezicht doet zetten.
Verschillende verhaallijnen lopen door elkaar en sommige komen op het einde bij elkaar. Geen vernieuwend concept maar wel vermakelijk.
De film kent redelijke wat zelf spot over de "rituelen" van de geloven, erg leuk gedaan zonder "rasistisch" te worden.
Wat wel een beetje jammer is, is dat er veelte gemakkelijk met bepaalde situaties op worden gegaan bijvoorbeeld met het homostel, ik had wel verwacht dat er wat pittiger met dit omgegaan zou worden.
De soundtrack ligt in deze film niet echt op de voorgrond, dus kan ik er ook geen oordeel over geven, maar van wat ik ervan mee heb gekregen lag het lekker in het gehoor...wel raar dat de "theme-song" meer van een italiaanse/maffia film weg had!!!
Van mij een voldoende voor deze prettige wegkijker.

avatar van MauriceMankes

MauriceMankes

een aardige maar echt matige film; voor mij niet meer dan een aantal losse eenvoudige verhaaltjes rond een thema. Niet slecht, maar daar is alles mee gezegd.