• 9.218.803 stemmen

Return of the Frontiersman (1950)

Western | 74 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: Richard L. Bare

Met onder meer: Gordon MacRae, Julie London en Rory Calhoun

Plot Return of the Frontiersman

"One gun to fight with ... one girl to fight for ..."

Logan Barrett, de zoon van de sheriff wordt ten onrechte beschuldigd van een aantal berovingen en zelfs van moord. Hierdoor wordt de sheriff gedwongen een posse achter zijn eigen zoon aan te sturen. Logan wordt gearresteerd en opgesloten. Larrabee, de enige vriend die Logan nog over lijkt te hebben in het stadje, helpt Logan om uit de gevangenis te ontsnappen.

logo tmdbimage

avatar van Barfly

Barfly

Als je alle foutjes en onlogische zaken van deze western gaat tellen, kom je wel aan een gemiddelde van één per minuut.

Maar als puur vertier is dit wel degelijk een western die gezien mag worden. Ik vind het gemiddelde op IMDb dan ook wat aan de zuinige kant.

Veteraan Jack Holt en broekie Rory Calhoun doen het prima. De hoofdpersoon, Gordon MacRae, is ook goed te doen.

Wie de geheimzinnige schurk van de film is, zie je al 3 kwartier van te voren aankomen. Toch is het een film die door de liefhebbers best gewaardeerd zal worden. Wel door mij, in ieder geval.

Mooie omgevingen, achtervolgingen, vuur- en vuistgevechten en de onvermijdelijke romance...

Gewoon lekker.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Hier veel stills en promoshots.

Western met zeker 2 liedjes: na 20 sec..

Dat Julie London naast actrice ook zangeres is wordt daarbij ff vergeten (moeten we wachten tot Western 'The Proud Ones'.)

avatar van mr rumson

mr rumson

De leuke filmposter hier boven komt goed overheen van wat we te zien krijgen.

Want een groot gedeelte van deze western worden gevuld door achtervolgingen te paard.

De rest van de western word ingevuld door vuistgevechten en schietpartijen.

Ook een heel klein beetje romantiek ontbreekt er niet in .

Kortom alles wat je van een western zou verwachten zit erin.

deze vermakelijke western krijgt van mij 3*