• 9.218.737 stemmen

Per Qualche Dollaro in Più (1965)

Western | 132 minuten

Met onder meer: Clint Eastwood, Lee Van Cleef en Gian Maria Volonté

Gesproken taal: Italiaans

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Per Qualche Dollaro in Più

"The man with no name is back... the man in black is waiting... a walking arsenal - he uncoils, strikes and kills!"

Een bende beruchte criminelen onder leiding van El Indio bereidt een bijzondere bankoverval voor. Twee premiejagers besluiten samen te werken om de bende op te rollen. Maar een van hen, Douglas Mortimer, heeft blijkbaar andere doelstellingen dan alleen de beloning.

Col. Douglas Mortimer

Tucumcari Station Clerk

avatar van des1

des1

thunderball schreef:

Ik kan je verzekeren dat Benny Hill NIET in For a few dollars more zit.

Met heeel veel fantasie lijkt die hotelmanager er inderdaad ietwat op, maar ik heb dat zelf tijdens het kijken nog nooit eerder gedacht.

Ik had geen idee wie het wel was en heb het even opgezocht: ene Kurt Zipps,

een Oostenrijkse acteur, die in Wenen is geboren op 3 augustus 1922 en in 1988 in München is overleden. Behalve dat hij in "knallers" zat als "Der Graf von Luxemburg" en in afleveringen van Derrick en Tatort, deed hij ook veel tekenfilms in het Duits inspreken, zoals Wicky de Viking en Maja de bij.

Heb vaker dat gerucht gehoord dat Hill in de cast van een Sergio Leone film zit. Maar nergens blijkt dat uit. Lijkt me ook onwaarschijnlijk dat Leone die (alleen al uit kostenoverwegingen) voor de rest Italianen gebruikte, een Brit zou hebben laten invliegen voor een piepklein rolletje.

thunderball

Het bleek niet zo te zijn.

avatar van shrink

shrink

• 2091 berichten

Persoonlijk vind ik dit met afstand de beste Sergio Leoni film die er is. Een duidelijk verhaal, mooie sfeer, fantastische beelden, af en toe humor en een mooi einde.

avatar van Basto

Basto

Dit blijft toch wel een ijzersterke Spaghetti western. Heerlijke stand offs tussen Eastwood, Van Cleef en Kinski. Leone steekt hier al in topvorm.

4,5

avatar van Sir Djuke

Sir Djuke

Bij de vraag wat een goede film een goede film maakt beland je al snel in de eeuwige discussie over vorm en inhoud. Een discussie die wat mij betreft bijna altijd in het voordeel van de vorm wordt beslecht.

Mocht het zo zijn dat ik mijn mening kracht bij moet zetten dan hoef je eigenlijk alleen maar te wijzen op de spaghetti-westerns van Sergio Leone. Ongetwijfeld zijn er betere cowboy-verhalen verfilmd, maar zelden met de impact van de beste producties van deze Italiaanse geweldenaar.

‘Per Qualche Dollaro In Piu’ was zijn eerste honderd procent geslaagde proeve van bekwaamheid. De film vormde met voorganger ‘Per Un Pugno Di Dollari’ en opvolger ‘Il Buono, Il Bruto, Il Cativo’ de zogenaamde Dollars-trilogie.

Leone toont zich daarin steeds meer meester in het uitstellen van de actie, het gebruik van extreme close-ups en verre panorama-shots en dat alles ondersteund door de inventieve en innovatieve filmmuziek van die andere Italiaanse gigant Ennio Morricone.

avatar van stefan dias

stefan dias

Ongetwijfeld zijn er betere cowboy-verhalen verfilmd,

Nee.

En zo ja, welke dan?

avatar van Telefono

Telefono

Voor in die tijd zal het vast een goede film geweest zijn, maar ik kon er maar moeilijk aan wennen dat het allemaal wel gedateerd is.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Sterke spaghetti western van Sergio Leone. Van hetzelfde niveau als 'The Good, the bad and the ugly'. De muziek van Ennio Morricone is goed, maar haalt voor mij niet het niveau van sommige andere Leone films. Acteerwerk is goed. Soms over-acted maar dat is meer een 'tijd-cultuur ding' dan een gebrek van de film. Soms maakte de film voor mij wat onlogische stappen (wat niet had gehoeven gezien de speelduur), maar verder is er niet veel op aan te merken. Vooral bekeken na een bezoek van Oasys Minihollywood in Tabernas (Spanje) waar deze film is opgenomen. Leuk om in de film te zien waar je zelf gelopen hebt een paar weken geleden. Voor mij blijft Once upon a time in the west' dé beste film van Leone, maar als je van het genre houdt, zal je niet teleurgesteld worden.

Telefono schreef:

Rembrandt is ook gedateerd......

thunderball

Ik heb net de Kino Lorber 4K versie zitten kijken: grandioze kwaliteit, zo mooi heb ik 'm nog nooit aanschouwd. Hun blu ray versie van een paar jaar geleden was al top en afkomstig van een 4K print, maar deze is nog net iets beter. Dit is de versie die je hebben moet! Geldt ook voor hun 4K versie van A Fistfull...

frans123

Een Western zoals een Western moet zijn; simpel verhaal...de goeden en de slechten. En dan acteerkanonnen, Eastwood, van Cleef, Kinsky, Volonte. Wat nodige humor...Onvergetelijk is de scene waar Eastwood en van Cleef op elkaars schoenen gaan staan en later een dolletje doen met elkaars hoeden. Geen dialoog van dik hout zaagt men planken; Jij bent stoer, maar ik stoerder. Een onderhoudende top Western van meester Leone. Natuurlijk is het nergens spannend of boeiend, maar groot vermaak., en vooral met een knipoog. Meestal in een film zijn er slappe gedeelten ( ken je dat niet een kampvuurtje in de nacht en maar ouwehoeren...), overgangen, in de ze film niet Elke seconde is boeiend. ( het verhaal niet!!- het verhaal is ondergeschikt aan sfeer, beelden, en aan de acteurs.)

Ik denk mogelijk Leone's beste Western , maar dit smaakt naar meer. Ik zal eens gaan zoeken of anders kopen bij bol.com < ik denk dan aan "'Once upon a time....."

1 kritiek punt ; ik vond de muziek van Morricone tegenvallen, dat heb ik van hem veel beter gehoord. Beetje oubollig, kermisachtig, maar past misschien bij de film.

...............................................................................................................................................................

*** net gekocht bij Bol.com..""Once upon a time in the West"...6,27 eurie, inclusief verzenden!!! Een meesterwerk voor een prikkie in huis.........dan die andere ook maar.. ""The good, the bad......" Waarschijnlijk de drie beste westerns ooit gemaakt.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Niet mijn favoriete western. Vooral naar het einde toe vond ik het tegenvallen. Film kent weinig verrassingen en het is wat je van Leone verwacht : de slechten schieten altijd een fractie van een seconde te laat, de goeden schieten altijd roos. Hoeveel saaier kan een western zijn?

Serieus onder het The Good, The Bad and The Ugly - niveau (4,5*). Minder interessante personages dan anders ook maar nog steeds een aantal scènes die het hartje sneller doen slaan; de zwijgzame ontmoeting tussen Manco en Mortimer en dat geschiet met hun hoeden is een uitschieter ... Sta versteld van het hoge gemiddelde.. Keek makkelijk weg maar zie er geen meesterwerk in,

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Vandaag heeft mijn dochter haar wiskunde examen. Bij wijze van opwarmertje geef ik haar de volgende stelling : Eastwood + Van Cleef plus tergend trage opbouw van de eind shootout plus close ups minus mager verhaal minus voorspelbaarheidsfactor gedeeld door een een traumatisch verleden van de revolverheld dat via flashbacks meer en meer duidelijker wordt dat er een link is met de bad guy vermenigvuldigd met een bijna spottende score van Morricone = ... (1 minuut later krijg ik reeds haar antwoord) ... een graag geziene volbloed Leone film. Met een gerust hart stuur ik haar naar het examen.

avatar van des1

des1

Je ziet dat Leone z'n verhalen expandeert en rijker schakeert in de Dollar Trilogie:

1. Fistful: duidelijke bad guy en een opportunistische bounty hunter (temidden van rivaliserende bendes) die zegeviert

2. Dollars more: Twee bounty hunters die elkaar dwars zitten, erna samenwerken om de bad guy uit te schakelen; aan het eind wordt duidelijk waarom één van de twee zo gebeten is

3. TGTBTU: bounty hunter Eastwood die met schavuit Tuco samenwerkt om de premie op te strijken, waarna ze ruzie krijgen om toch weer samen te werken en bad guy Lee Van Cleef uitschakelen; dit alles tegen de achtergrond van een (zinloze) burgeroorlog

avatar van JJ_D

JJ_D

Klassieker dan klassiek – als het ware een blauwdruk voor wat vandaag in het collectief geheugen zit als western. Snode criminelen, schalkse helden, een dijk van een soundtrack (good old Ennio Morricone, uiteraard!), de prairie als decor en de obligate verlaten stad voor de finale shoot-out: kan iemand nog wat stereotiepe elementen verzinnen? Ook dat stereotiep is echter een keer uitgevonden, en Sergio Leone heeft het model gemunt met enkele legendarische films.

Ruim een halve eeuw na datum vallen enkele knulligheden op qua geluid, special effects en narratieve opbouw, maar toch blijft ‘For a few dollars more’ overeind. Onsterfelijk is immers de gepijnigd in de verte turende blik van Clint Eastwood, diens ronkende gegoochel met het geweer en het ernstige sfeertje waarin deze ontmoeting tussen goed en kwaad zich situeert… Resultante? Een film die misschien inwisselbaar is met Sergio Leone’s andere, maar dat krijg je met iemand die zich een genre zowat heeft toegeëigend, telkens met de cinematografische signatuur van een meester in zijn vak…

frans123

Na 2 jaar herzien. Geweldig , wat slappe gedeelten , maar dit IS Western. Iconisch en onovertrefbaar qua humor is het schieten op die hoeden, wat respect voor elkaar onderstreept. Van Cleef die zijn lucifer aansteekt met Kinsky...!! Beiden top!!.

Het verhaal rammelt maar wie maalt daar om . Eastwood, van Cleef en Kinsky op hun best. Ik denk dat ik dit de beste Western vindt van Leone..En geef Clint zo min mogelijk tekst , zoals in deze film. Zijn gezichtsuitdrukking, zijn ogen, kortom lichaamstaal , zeggen veel meer dan een half uur tekst. Ik verhoog naar 4,5 * vanwege de rommel de laatste jaren, waarin goede acteurs, goede verhalen , goede teksten plaats moeten maken voor heel veel cgi en nog veel meer wat een film kan verpesten. (elke 2 seconden een ander shot - Babylon !! )

( Volonte is te veel "opera".)

Dit is mijn uitspraak en hier moet u het mee doen...

avatar van AngelicV

AngelicV

Cleef en Eastwood, the old guy meets the younger version. Samenwerking is ongekend sterk door houding en gezichtsuitdrukking. De film stijgt boven de gemiddelde western uit door de voortreffelijke muziek van Morricone waarbij Leone minutenlang beeld draait zonder gesproken woord. Het duel aan het einde is sterk in combinatie met de zakhorloges. Volonté speelt een geweldige rol als getraumatiseerd crimineel door eigen toedoen. Hilarisch..the trains, the trains, everyone is in a hurry these days.. ". Geeft tevens een goede inkijk in het leven van de vroegere bountyhunter. Eastwood heeft in zijn jonge jaren goed opgelet en later zelf juweeltjes afgeleverd als o.a.High plains

Drifter, Pale Rider en Unforgiven. De cirkel van het duel in het dorpje Tabernas is er nog steeds.

avatar van Phantasm

Phantasm

Matige western waar ik moeilijk doorheen kwam, de muziek van Ennio Morricone vond ik dan wel weer goed.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Deze ruwe western van Sergio Leone zet de focus op zijn welgekende close-ups/locaties en doet het vooral uitstekend dankzij de muziek van Ennio Morricone.

avatar van FlorisV

FlorisV

Een paar dollar meer? Een eufemistische titel in alle opzichten. Niet alleen staat er veel meer geld op het spel, een enorm fortuin, namelijik zowel een zwaarbewaakte kluis in El Paso als forse premies op de schurken. Ook is de film veel beter. Prachtige shots van de omgeving, geweldige close ups in combinatie met de typische Morricone geluidjes en een beter verhaal. En de 3 acteurs maken de film: Eastwood, Van Cleef en Volonte. Van Cleef is hier minstens zo cool als de Naamloze, zo niet cooler. Een kolonel die premiejager werd nadat zijn broer in koelen bloede vermoord werd.

Er blijft tussen Eastwood en Van Cleef ook extra spanning hangen omdat je toch denkt, ze gaan elkaar verlinken. Dan ook nog dat onvergetelijke muziekklokje waarbij pas geschoten mag worden als het muziekje klaar is...briljant. En natuurlijk volledig uitgebuit door Morricone. En de manier waarop Leone de film schoot. Ditmaal met alle registers open. Over de top soms misschien, maar het is vaak geimiteerd en zelden gevenaard.

Een klein maar opvallend rolletje van Klaus Kinski die in een paar prachtige scenes botst met Van Cleef. Ook dat zijn vindingrijke scenes. In alle opzichten is deze western een triomf. Of GBU beter is, ga ik binnenkort oordelen. Maar omdat ik Van Cleef zo cool vind en hij hier niet de bad guy is, zal deze mogelijk mijn favoriet blijven.

FlorisV schreef:

E Van Cleef is hier minstens zo cool als de Naamloze, zo niet cooler. Een kolonel die premiejager werd nadat zijn broer in koelen bloede vermoord werd.

Het was zijn zus, die vermoord werd, door het personage door Volonté gespeeld.

avatar van FlorisV

FlorisV

thunderball schreef:

Het was zijn zus, die vermoord werd, door het personage door Volonté gespeeld.

Nee niet helemaal. De zus schoot zichzelf namelijk dood toen Volonte zich vergreep aan haar......maar Volonte was jaloers op de man daarvan...schoot die dood...en nee dat was kennelijk niet de broer van de kolonel, maar zijn vrouw was zus van de kolonel.