• 9.218.803 stemmen

1724 Gi-bang-nan-dong-sa-geon (2008)

Actie / Romantiek | 103 minuten

Genre: Actie / Romantiek

Alternatieve titels: The Accidental Gangster and the Mistaken Courtesan / 1724 Hero / 1724 기방난동사건

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Yeo Kyun-dong

Met onder meer: Lee Jung-jae, Kim Ok-vin en Yeo Kyun-dong

Gesproken taal: Koreaans

Plot 1724 Gi-bang-nan-dong-sa-geon

1724, Zuid-Korea. In de Joseon dynastie ziet Chun-doong, tijdens een gevecht op de markt, de prachtige vrouw Seol-ji. Hij gelooft dat het liefde op het eerste gezicht is. Het lot is hem gunstig gezind en hij komt haar al snel weer tegen. Seol-ji blijkt een gisaeng te zijn (Koreaanse gezelschapsdame) die per ongeluk in het dorp van Chun-doong terecht is gekomen vanwege een naamsverwisseling. Nadat Seol-ji is vertrokken naar haar nieuwe werkplek is Chun-doong er nog steeds van overtuigd dat zij de ware voor hem is en wil haar gaan opzoeken. Maar het loopt allemaal anders wanneer Chun-doong toevallig een bendeleider neerslaat en niet veel later hijzelf als nieuwe leider van de bende wordt gezien. Als bendeleider moet Chun-doong naar een bijeenkomst van alle bendeleider in de regio. Terwijk Chun-doong volop probeert hier onderuit te komen hoort hij dat Seol-ji daar nu werkzaam is en besluit haar voor zich op te eisen. Bendeleider Ma-deuk is hier niet van gecharmeerd en na een opstootje tijdens de bijeenkomst worden er plannen gesmeed om Chun-doong uit de weg te ruimen…

logo tmdbimage

avatar van Villevalo23

Villevalo23

Wat meteen aan deze film opvalt is de rare afwisseling tussen humor en meer serieuze gedeeltes. De humor is typisch Koreaans en die ligt je of die ligt je niet. Sommige grappen waren nog wel geslaagd, maar vaak was het in mijn ogen net iets te flauw. Waarom de regisseur ervoor kiest om de humor op een gegeven moment te verlaten is mij geheel ontduidelijk, omdat je de film moeilijk als serieus kunt beschouwen.

Hoewel de film misschien niet boven middelmatigheid uitsteekt, krijgen de Koreanen het toch weer voor elkaar om er een wonderschone scene in te monteren. Dit keer een prachtige 'kalligrafie-dans' die, mede door de mooie muziek, echt adembenemend genoemd mag worden.

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Heb me zeer vermaakt met deze film.

De Koreaanse humor ligt mij wel. Sterker nog dat is eigenlijk de belangrijkste reden voor mij om Koreaanse films te bekijken.De film is ook behoorlijk goed gemaakt, zoals opvallend veel Koreaanse films eigenlijk 10 voor de grime.

Ok stukje pathetiek er in en de gestileerde vechtscene tegen het eind duurt net even te lang maar daarvoor ga ik geen punten aftrekken. Aftiteling deel is weer alleraardigst.

Acteurs zijn prima.

avatar van Heritek010

Heritek010

Leuke film toffe eindscene kortom zeker de moeite waard ...

avatar van BBarbie

BBarbie

Veel geblaat, weinig wol. Film heeft zo zijn momenten, maar deze martial arts klucht is duidelijk niet mijn ding. De schaarse hoogtepunten zijn de scènes met de charmante Ok-bin Kim. Enkel voor liefhebbers van veel fysiek geweld.