Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Michael Caine, Emily Mortimer en Iain Glen
Releasedatum: 25 februari 2010
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Harry Brown
"Every man has a breaking point."
Wanneer de beste vriend van weduwnaar en ex-marinier Harry Brown (Michael Caine) op brute wijze wordt vermoord, zint hij op wraak. Op geheel eigen wijze baant hij zichzelf een weg door een donkere wereld, vol wapens, drugs en bendes, waar hij uiteindelijk oog in oog moet komen te staan met de moordenaar van zijn beste vriend.
Harry Brown
Leonard Attwell
Noel Winters
Marky

erik1677
tja hij viel mij ook iets tegen.
Beetje een trage film.
Maar micheal cain is natuurlijk weer steengoed.

EVM2304
Wat een verhaal. Geeft duidelijk weer hoe jeugdbendes een stempel drukken op onze samenleving. Sterk neergezet door jeugd en ouderen tegenover elkaar te verfilmen. Gezien sommige beelden mogelijk minder geschikt voor jeugdige kijkers, ondanks dat dit wel een beeld schept hoe het er aan toe kan gaan. Boeiend en begrijpelijk van begin tot eind.

Eerste deel van de film was inderdaad erg sterk. Een soort wraakopzetje, maar dan wel subtiel gemaakt, sterk gefilmd en natuurlijk de ouwe kei Caine die het al meer dan de moeite waard maakt.
Ook de jongeren zijn wel goed, misschien wel een beetje TE overdreven hard en pauperachtig, met name naar het einde.
Maar de ouwe Caine/Get Carter vs. Kidulthood gaat naar het einde toe wel erg cliche worden en een beetje leuk een verhaal vertellen gaat nogal overboord. Jammer.

ExToR
Vond het niet zo een goede film, het verhaal was naar mijn mening vrij uitgemolken en had veel weg van 'The Principal'. Daarnaast was het gedrag van de jongeren te overdreven en het einde van de film een beetje zoetsappig. Verder was de film vrij voorspelbaar (op het laatste stukje na, maar dat ga ik niet verklappen).
Het acteerwerk was daarentegen wel goed. Ook was er veel actie in de film.
2/5

The Bartender
Naar mijn mening is de film te "slap" gebracht, daarmee bedoel ik dat het verhaal opzich heel goed is, maar de regiseur is vergeten dit goed uit te beelden en dat is jammer.
De rellen bijvoorbeeld: dat had veel ruiger gekund, en zeker meer uitgebreid! je zag nu alleen even snel wat stenen gooiende kinderen en een rijtje ME, maar in werkelijkheid is dit veel erger!
De film had gewoon wat vlotter gekund, nu is het zeer langzaam uitgevoerd en het lijkt wel of de acteur (Caine) zijn laatste uren heeft geleeft!
Kijk deze film alleen als je niets te doen hebt op een Zondag ofzo, niet op Zaterdagavond met je vriend of vriendin en zeker niet met vrienden, dan zeg je aan het einde "mwah...redelijk, maar niet echt super"

Hier doen ze net alsof zoiets ontstaat als de politie een keer de wijk in komt rijden.
Sowieso was het allemaal een beetje te met dat soort dingen. als een vrouw en kind zo worden neergeschoten zitten de tabloids al meteen de hele wijk op de nek daar in Engeland. Is meteen een grote publieke veroordeling. Die jochies komen hier wel overal erg makkelijk mee weg.

The Bartender

Ik begrijp wel je punt, maar dit gebeurd misschien wel 2 x per week hoor daar in de achterstandswijken! Ik bedoel dat de rellen in de film wel wat beter in beeld gebracht mochten worden, niet dat het veel erger of vaker gebeurd! nu ik het zo terug lees snap ik wat je bedoeld! beetje stom uitgelegt van mij!
thank you for the comment pal!

aspieren
wat een super film
laat goed zien wat er gebeurd als de verloedering door blijft gaan

jeuletaxi
Is een trage film maar Michael Cain speelt erg overtuigend,
zeker een aanrader.

Capo_Fortissimus
De openingsscene beloofde heel wat goeds maar de rest van het verhaal was mij te traag, niet wat ik ervan verwacht had...
Misschien was het niet de avond voor een trage film maar het viel me behoorlijk tegen wat ik zag. Een 2.5 geef ik ervoor omdat plat engels praten altijd gewaardeerd wordt

FrankyShizzle
Een echte spannende film.. Heb hem samen met me vriendin gekeken en we waren verbaast hoe goed de film was.. Ik hoop alleen dat het in het echt er niet zo hard eraan toe gaat als in de film..
Maar je ziet wel goed erin terug dat het probleem niet alleen bij de kinderen ligt maar ook "vooral" bij de ouders en hun opvoeding..

Rosicky
Prachtige opgezette film, rondom Michael Caine. Hij begint meer en meer te lijken op de Britse Eastwood. Hou ouder, hoe beter. Niets dan goeds over deze veteraan. De spanning was steeds aanwezig in Harry Brown. Mooie shots, en ook een ontroerend verhaal. Heerlijke Britse misdaadfilm. Gaat dit zien.

fivipat
Overtuigend troosteloos beeld van hedendaagse mentaliteit onder Engelse jeugd.met een zeer goede Caine. De vergelijking met Clint Eastwood werd al gemaakt, maar ik moet zeggen dat ik Caine wel veel geloofwaardiger en menselijker vindt. Clint is goed, maar blijft Clint. Caine wordt echt Harry. Verontrustend beeld van de jongeren in UK maar hopelijk wel overdreven. Daar ga ik wel van uit.

annnoukk
wow, goede film!
Ik vond het goed geacteerd en alle spelers kwamen bij mij heel echt over.
Dat stukje wanneer HB een pistool wilde kopen en je dat meisje op de bank zag liggen vond ik erg heftig en zette mij wel aan het denken..Film is zeker realistisch, wat de spanning van de film ten goede komt.
Goed geacteerd, veel spanning en zeker geen film die ik snel zag vergeten.
8!

patrick17
De film viel over heel de film gezien toch wel iets tegen moet ik eerlijk bekennen. Het einde daarin tegen was misschien wel cliche achtig maar ik vond het goed te doen.
De jonge gasten waren wel grof maar dat hoort bij dit verhaal. Misschien af en toe wat overdreven maar goed het hoort erbij.
Michael Caine speelt wel gewoon weer een goede rol. Het verhaal steekt opzich ook niet verkeerd maar het was hem toch ook weer niet helemaal. Het einde was naar mij mening wel goed.
2.5 *

Scorpiejoo
beetje langzame film maar we realistisch en inderdaad
goede performance van cain!

The Godjoshi
Had er eigenlijk nog nooit van gehoord, dus het was weer een grote verrassing in de sneak.Ik vond hem dik vet, de film begon wel heel erg traag maar heb me eigenlijk geen momment verveeld. Het is goed geacteerd en redelijk realistisch.
een dikke 4

Carolaah
Mja wat zal ik ervan zeggen.
Heb hem ook in de Sneak gezien.
In het begin dacht ik wel even van "Gaap.. blabla". Ook omdat er weinig muziek onder zat en ik dan snel wat concentratie/geduld verlies (vooral laat op de avond als je even relaxed een filmpje denkt te kijken), misschien meer iets persoonlijks.
De film kwam wat langzaam op gang en leek een klein beetje cliché te gaan worden, maar uiteindelijk kwam het gang en hoe! Het was zeker een vermakelijke film. Met een boodschap om eens over na te denken.
Prima film, goed verhaal, goed geacteerd.

parcivalis
Opmerkelijk om te lezen dat veel mensen de criminelen in deze film 'overdreven' vinden. Wonen ze misschien in een nette blanke buurt of zijn ze gewend geraakt aan de onrealistische slechterikken uit Hollywood? In Hollywood is realiteit ondergeschikt aan entertainment en het geweld gestileerd en modieus. Vergelijk het geweld uit Harry Brown maar eens met het ver-van-mijn-bed-geweld in Law Abiding Citizen. Harry Brown toont geweld zoals het werkelijk is: bruut en vuil en afschuwelijk. En afgaande op berichten in het dagelijkse nieuws ben ik bang dat de film wel degelijk een weergave is van de toenemende realiteit in veel van Europa's achterstandswijken.
Een hoogst ongemakkelijke film met een prachtige soundtrack en een ijzersterke cast.

De dingen die in deze film gebeuren, zijn echt niet 'gewoon' hoor, neem alleen al die hele geweldsexplosie aan het einde. Als zoiets zou gebeuren zouden de Britse media een maand lang over niets anders berichten.
Het is niet dat het niet kan gebeuren, maar ze doen in de film net alsof het doodgewoon is.

parcivalis
@kos
Engeland heeft sinds de jaren 80 al te kampen met massale rellen in de grote steden. Maar een beter voorbeeld is natuurlijk de onrust in de Franse voorsteden van een aantal jaren geleden waarbij de Franse overheid totaal niet in staat bleek om hun politiemensen, laat staan hun burgers, in bescherming te nemen.

Parijs is iets anders dan Engeland en daar gaat het om een heel ander soort rellen dan hier.

mipha
In Noorwegen schijnt het erg te zijn met de jongeren...

The Hidden
Goed acterende Caine. Trage film, moet je van houden. Mooie muziekmomenten (pianoriedeltje liet me aan een andere film denken, die me even niet te binnen schiet).
Indrukwekkende openingsscène, en ook de pistoolaankoop was erg spannend. Executie door HB van heroïnedealer in de auto was ook een wow-momentje.
Soms inderdaad erg overdreven jeugd, maar ik weet niet of 't in Engeland er echt zo aan toegaat.
Indrukwekkende film, 3.5*

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Harry & Snowman

This Is England
Drama, 2006

Defiance
Drama / Oorlog, 2008
riotself-defensepubonderzoekburgerwachtmoordziekenhuisdrug dealinggeweldweduwnaarlonersubway tunnel army veteranvigilante justice
Social media
- Registreer |