• 9.218.769 stemmen

La Battaglia di El Alamein (1969)

Oorlog / Actie | 105 minuten

Genre: Oorlog / Actie

Alternatieve titels: The Battle of El Alamein / Desert Tanks

Oorsprong: Italië / Frankrijk

Geregisseerd door: Giorgio Ferroni

Met onder meer: Frederick Stafford, George Hilton en Michael Rennie

Gesproken taal: Frans, Duits, Italiaans en Spaans

Plot La Battaglia di El Alamein

"Montgomery's Iron Back 8th Army ... Rommel's Crack Africa Korps ... they met head on and tore the earth apart !"

Noord Afrika, 1942. De Italianen en Duitsers onder leiding van Generaal Rommel staan bij El Alamein tegenover het Britse leger onder leiding van Generaal Montgomery. Door de ogen van een normale soldaat en een hoge officier wordt deze veldslag getoond.

logo tmdbimage

Private Jailbird

General Schwartz

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

voor een B-film is deze helemaal niet zo slecht, en op sommige momenten zelfs best goed in beeld gebracht.

Het is een van vele italiaanse producties over de tweede wereldoorlog uit de jaren 70, en deze is dan vertelt vanuit de "italian viewpoint" en gaat dus over de eerste Battle of El Alamein met een hoofdrol voor de italiaanse soldaten, en niet de tweede Battle of El Alamein een jaar later wat een overwinning dan was voor de Britten en uiteindelijk afgang van Rommel.

avatar van Humphrey

Humphrey

De film is nauwelijks te verkrijgen in de originele versie. Ik vond een exemplaar in de Duitse versie "Königstiger Vor El Alamein". Zeer slechte kwaliteit overigens, lijkt een "film noir" in de letterlijke betekenis dan.

Nauwkeurigheid laat ook al wel eens te wensen over, maar toch een geslaagde produktie voor zijn tijd. Dan bedoel ik de jaren '60, toen bepaalde effecten niet zo vanzelfsprekend waren zoals nu, anno 2019.

Matige acteerprestaties en het exemplaar ik bezit valt op door een zeer slechte dubbing in het Duits.

Toch te genieten voor liefhebbers van het genre : de klassieke oudere oorlogsfilm.

Heeft ook zijn charmes, overigens. 3*