Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch
Releasedatum: 14 januari 1999
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Ronin
"Your ally could become your enemy."
In een wereld waarin niemand meer loyaal is en trouw kan worden gekocht, stelt IRA-agente Deirdre een team van huurlingen samen voor een geheime missie. Sam, Gregor, Vincent, Spence en Larry. De missie: het stelen van een geheimzinnige koffer, van wie en voor wie is onbekend, maar dat alle partijen bereid zijn om te moorden voor de inhoud is duidelijk.
Sam
Jean-Pierre
Mikhi
Natacha Kirilova

jedymaster
laatst gekocht op dvd en het is weer eens genieten: de achtervolging, de sfeer, de vele actie heerlijk

mafiabaas
- 2069 stemmen
Ik heb echt genoten van deze film. Vooral die achtervolgingen waren super om te zien en Jean Reno was weer meester om te zien, hij speelde echt goed. En natuurlijk Robert de Niro was weer super. Het is een goed verhaal. Deze film is een echte aanrader.
Deze moet je gewoon hebben gezien.

homerjay
Achtervolgingen waren wel leuk, en Reno heeft weer een leuke rol, maar zij (en de andere sterke acteurs) tillen dit zwakke verhaaltje niet naar een hoger niveau. Mijns inziens niet te vergelijken met Heat. 3*

blabla
- 2070 berichten
Mijns inziens niet te vergelijken met Heat.
Moet dat dan ?

jedymaster
Heat wordt gedragen door Al Pacino en Robert De Niro. Bij Ronin kun je de hoofdrolspelers inwisselen door andere acteurs en zelfs dan blijft Ronin goed.

Diesel
Ronin is een zeer degelijke film maar verbleekt bij Heat.

davidov
- 2047 stemmen
ronin is een hele vermakelijke film maar er ontbreekt iets, er mist iets in de film waardoor hij niet echt memorabel is.
Heat is een fantastische film en dat komt voornamelijk volgens mij door de verhouding en de spanning tussen de good guy en de bad guy en hoe die gespeeld zijn....aan het einde juigde ik ook meer voor de bad guy en baal nogsteeds als een stekker dat een puike film als heat aan het einde toch uit liep op een hollywood einde door de good guy lekker te laten winnen.
Ronin heeft zoiets unieks niet, komt wel in de buurt en doet ook zn best om uniek te zijn wat tot op zekere hoogte ook wel lukt (heel veel coole acteurs, de niro, jean reno, en 2 opeenvolgende 007 villains: sean bean en Jonathan pryce)
Er hangt een leuke sfeer, en hij kijkt aardig weg terwijl je inzakt in de bank of stoel. Helaas blijft het bij een geinige actie film waarbij je een maandje later misschien maar een paar dingen kan onthouden wat ik nog weet: groepje schurken, ijsbaan, coole achtervolging, set up met stoplicht, koffertje ofzo, en collosseum ofzo....en ohja vage chirurg waardoor de film ronin heet thats all what i can remember after seeing it twice!
3.5* omdat het me 2 uur lang een vermakelijke tijd bezorgde, had een 4 of zelfs 4,5 kunnen zijn als de film je wat meer liet denken over plot twists of de kijker er wat meer emotioneel erbij kon betrekken (wat beide het geval is bij heat)
mijn advies is dan ook, als je zegt dat dit een topper is moet je zeker heat zien....het grotere broertje van deze zegmaar.

hans vd togt
Ronin is een zeer degelijke film maar verbleekt bij Heat.
wat heeft deze film met heat te maken dan...ja DeNiro ja maargoed zo ken ik er nog een paar

titan
Het verhaal en het script zijn niet zo bijzonder, maar het is allemaal stijlvol en spannend gedaan en er wordt behoorlijk geacteerd (eindelijk weer eens een goede rol van De Niro), dus ik ben tevreden. 3*

mstoffer
Het mag dan een actiefilm zijn, deze film gaat eigenlijk over de ontluikende vriendschap tussen Reno en de Niro. Beide heren zijn huurlingen, maar wel met een code. Veel zwijgen en als ze praten zijn de dialogen ook niet slecht. De achtervolgingen en andere actie zie ik eigenlijk niet meer dan als een onderbreking en soms een accentuering van dit hoofdthema. En dan nog wel in de setting van de Provence. Vier sterren dus.

neo
Hij was weer goed Nu vielen mij ook pas 2 hele mooie montage momenten op: overschakelen van de enorme schietpartij naar een kinderkoor en als skardgard een man in zijn wagen neerschiet direct overschakelen naar een vrouwelijke schaatster met een rood shirt
Ook leuk hoe er min of meer reclame wordt gemaakt voor de post. Op een gegeven moment zijn shots te zien van een paar postwagens achter elkaat en nog wel meer. Na de achtervolging tegen het verkeer in, als de auto met skarsgard erin naar beneden kukelt, komt hij erg snel de auto uit kruipen. het pakje/de koffer moet natuurlijk wel op tijd bezorgd worden

Diesel

Muldertje
goede film met een mooi sfeertje en een paar superachtervolgingen maar geen uitblinker ofzo, blijft allemaal een beetje standaard

SSeagal
Wel geinig, niet super ofzo, gewoon leuk. Wel verrassend einde **1/2

morpheus
Onderhoudende actiefilm, met één der beste auto-achtervolgingen ooit. Ook de Matrix Reloaded kan niet geheel tippen aan de achtervolgingen in Ronin. De film kijkt dus lekker weg en heeft een goede sfeer.
***1/2

neo
Ook de Matrix Reloaded kan bij lange na niet tippen aan de achtervolgingen in Ronin.
Tuurlijk zijn de achtervolgingen grandioos in Ronin, maar doe je doet je nickname geen eer aan

morpheus
I am Ashamed
De achtervolgingen zijn ook eigelijk niet helemaal te vergelijken, toch vind ik ze in Ronin iets beter. (alleen Auto-achtervolging technisch gezien dan) (heb mijn bericht ook iets genuanceerd)

Captain Pervert
- 2063 stemmen
Lekker harde film vol met goede actie, coole gasten (Jean Reno en Robert de Niro vormen een goed team) en veel spanning.
Geen briljante film maar dat hoeft ook niet, ik vermaak me iedere keer weer prima en dat telt ook. 4 sterren.

Japie Mol
- 1979 stemmen
Gewoon een goede actie-film. Zoziezo vind ik hollywood films die
zich in europa afspelen vaak wel goed. (bijvoorbeeld ook de Bouren identity Goed acteerwerk trouwens van Jean Reno en Sean Bean.

mister blonde
kom zeg. huurling(en) die voor een terroristische organisatie een belangrijke missie moeten uitvoeren. hier uit voort komt het bekende kat en muis spelletje, dat echt behoorlijk wat overeenkomsten toont met de klassieker uit '73. maar ook veel actiescenes (die ene waar ze die rijdende auto's belagen bijv.) lijken wel erg op die uit de genoemde film. tuurlijk zijn er ook verschillen, maar die werken niet in het voordeel van deze film. deze film maakt wel erg veel rare bokkensprongen en kent wel rare zijweggetjes die afleiden.
moet toch eens nadenken of de drie sterren die ik hiervoor heb staan niet erg veel zijn

neo
Je bedoelt van asfalt, naar die stoffige, zanderige weggetjes tijdens een van de achtervolging

mister blonde
moet ik meteen toegeven, de auto achtervolgingen in Ronin zijn wel top.

eerdekes
Ronin
Een vakkundig en smaakvol actie-thrillertje.
Hij laat de vaart er goed inhouden gedurende de 2 uren voor een niet al te best verhaal...
De Actiescènes op hun beurt waren vrijwel zéér goed. (autoscènes waren netjes!)
Goed geacteerd van De niro en van Reno.
Film deed op een gegeven moment mij even aan Heat denken, maar is lang niet zo goed als die film.
Ach duh!
De muziek was gewoon ok.
Toch even iets negatiefs aanhalen...
De film werdt op sommige momenten ietsjes te onrealistisch
(de scène dat ze met z'n allen op die zwarte oude schieten, en vervolgens de Russen terugschieten. Beschermen zij hun allen via die auto. Zulke dingen kunnen nooit, maar ja ..)
Al bij al Ok. Laten we het er daarbij houden...
-3.0-

Freak
Hele goeie film. 4*
Beetje underground heb ik het idee. Ik had er nooit van gehoord tot ongeveer een jaar geleden

Heat

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

L.A. Confidential
Misdaad / Thriller, 1997
parijs, frankrijkfrankrijkarms dealhuurlingaudi overvalimpostorcase geweldice skatingcomputer expertex kgbpreparationcellular phone tracemerry go round
Social media
- Registreer |