• 9.218.618 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Jean Reno en Natascha McElhone

Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch

Releasedatum: 14 januari 1999

Plot Ronin

"Your ally could become your enemy."

In een wereld waarin niemand meer loyaal is en trouw kan worden gekocht, stelt IRA-agente Deirdre een team van huurlingen samen voor een geheime missie. Sam, Gregor, Vincent, Spence en Larry. De missie: het stelen van een geheimzinnige koffer, van wie en voor wie is onbekend, maar dat alle partijen bereid zijn om te moorden voor de inhoud is duidelijk.

avatar van DiamondsRealDeal

DiamondsRealDeal

Sean Bean is ook undercover (ik geloof via diezelfde man via wie DeNiro geregeld is) en dient er voor DeNiro meer credit te geven. In de koffer zaten blueprints voor nucleaire wapens.

avatar van Rogyros

Rogyros

DiamondsRealDeal schreef:

En hoe kom je aan deze wijsheid?

avatar van loneranger

loneranger

Prima actiefilm waarin door zo'n beetje de hele cast goed geacteerd wordt. Vooral de autoachtervolgingen zijn een lust voor het oog.

avatar van Tarkus

Tarkus

Top-actiefilm, met een prachtige cast, met meerdere grote namen.

Ook het verhaal is prima, dat zich helemaal afspeelt in Frankrijk, meer bepaald Parijs en Nice.

De achtervolgingen door de straten, waar de film voor bekend staat, zijn angstaanjagend realistisch.

Had de film ooit al wel eens gezien en ben des te blijer dat ik hem nu op Blu-ray heb, genieten van de eerste tot laatste minuut !!

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Het was alweer een hele poos geleden dat ik deze Ronin nog eens zag. Leuke thrilller misdaadfilm met De Niro en Reno in de hoofdrollen. Leuke chemie tussen die twee. Zeer fijne auto-achtervolgingen in de straten van Parijs en Nice. Goede opbouw en sfeer. Eigenlijk is alles aanwezig om er een degelijke actieprent van te maken zonder veel poespas. Het is een film die nergens echt in uitblinkt of zich onderscheidt van een soortgelijke degelijke film. Onderhoudend dat wel, en doorspekt met de nodige dosis spanning en mysterie over de grijze koffer. Leuk om nog,eens terug gezien te hebben.

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Mooi gemaakte actiefilm waar de vaart flink inzit, een groep ex soldaten krijgt in ruil voor geld de opdracht om een grijze koffer te bemachtigen wat niet zo makkelijk gaat. De cast met o.a. Robert De Niro en Jean Reno spelen goed en dat doet de rest van de cast ook. Vooral de vele spectaculaire actie scenes met shoot outs en auto achtervolgingen zijn om van te smullen. Al met al een strakke no nonsens gemaakte actieprent

avatar van pjutter

pjutter

prima actiefilm + 0,5 ster voor de achtervolgingen

avatar van de grunt

de grunt

Wat kan mij die koffer nou verrekken

avatar van TMP

TMP

Een actiefilm die best aardig begint, maar na verloop van tijd wat inzakt. Het verhaal heeft vrij weinig te bieden en de personages zijn ook niet heel boeiend. Een zeer behoorlijke cast, dat wel, maar alleen Sean Bean weet echt wat van zijn (bij)rol te maken. De film weet de aandacht op zich wel aardig vast te houden, maar je bent 'm zo weer vergeten.

avatar van coumi

coumi

• 12045 stemmen

Destijds op redelijke grote schaal uitgebracht in de bioscoop, en toen ik hem onlangs terugzag niet mee verveeld. Redelijke actiefilm van de nimmer subtiele Frankenheimer, welke het moet hebben van een drietal erg spectaculair ogende autoachtervolgingen(de rest van de actie is erg banaal, jaren zeventig niveau). Het verhaal is bewust wazig(wat er nou in dat koffertje zit zullen we tot in ons graf nooit weten, wat toch wel pijn doet), en er zitten nogal wat plotgaten en onwaarschijnlijkheden in Ronin. Vorm is duidelijk belangrijker dan inhoud, een nogal lege maar ook wel enerverende film derhalve. Intrigerend zeker zolang het duurt, maar uiteindelijk ook wel onbeduidend, vooral geschikt voor zij die de echte hoofdrolspeler, Parijs, een warm hart toedragen.

avatar van Boneka

Boneka

Redelijk standaard actiefilm waarvan ik dacht dat ie ouder was. De blu ray is opgelapt door Arrow en dat hebben ze heel aardig gedaan. Engelse subtitles zijn goed te volgen. Beelden zijn niet sprankelend, maar verder wel goed scherp en zonder ruis of andere spetters. Geluid is gewoon maar niet spectaculair. Vond de soundtrack eigenlijk maar saai.

Okay de film dan. Het koffertje. The Case! moest een ingewikkelde naam hebben in de vorm van Ronin. In de film wordt nog eens haarfijn uitgelegd waar de naam vandaan komt. Allemaal leuk en aardig, maar het gaat natuurlijk om dat mysterieuze koffertje waar iedereen achteraan zit. Daarbij is gaandeweg niemand meer te vertrouwen op een paar na. Heb me best vermaakt met deze actie/misdaad, maar vond het plot toch wel erg mager. Na afloop weet je eigenlijk nog niet wat er nou in die koffer zat , maar goed hij begon sterk eindigt sterk en daartussen in zit een mix van leuk en minder. Van alles wat. Die tunnels van NIce zijn trouwens levensgevaarlijk. Blij dat we ze hier niet hebben.

De cast was trouwens groot, met heel veel bekende namen. Stellan Skarsgård 21 jaar geleden of Michael Lonsdale en Sean Bean. Natascha McElhone ken ik eigenlijk van geen enkele film, maar speelt wel een puike rol. Okay best vermaakt met Ronin, maar laat verder geen grote indruk achter.

Film 3.0
Beeld 4.0
Geluid 3.5
Extra's 4.5 geen ondertiteling

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

If you don't mind, I'm gonna pass out

Een film die me nog nooit overtuigd heeft en dat ook nooit gaat doen. De film begint inhoudelijk erg op de vlakte, nu snap ik dat het onderdeel van de film is dat de vijf huurlingen tegen elkaar erg oppervlakkig zijn, onderdeel van het vak, ze willen natuurlijk ook niet teveel van elkaar weten vanwege hun professie en de gevaren. Toch blijft de film en de gebeurtenissen in het begin aan de vlakke kant en vind ik de balans en verhouding binnen de groep nergens op slaan. Ten eerste al door de botsing tussen de veel te 'slimme' De Niro en de domme Bean met zijn ongelofelijke opmerkingen, maar vooral omdat de rest er krachteloos en meningsloos tussen door zwemt. Dan nog het rare fenomeen dat de jongedame in kwestie een opdracht voor de mannen heeft maar De Niro is de enige die met kritische vragen komt over details die er best wel toe doen. Is De Niro nu zo slim of de rest zo dom? Of is dit gewoon de De Niro show? Moet zeggen dat de verstoorde balans beter wordt na de ontmaskering van Bean. Overigens ook bijzonder dat ze Bean zo laten gaan en de opdracht voortzetten. Dat hij niet terugkomt als overloper verbaast me. Om als laatste te zeggen dat er het nodige ontbreekt aan de Seppuku omschrijving van Jean Pierre, bijvoorbeeld dat er iemand achter de Seppuku-pleger hoort te staan die het hoofd er afhakt na de horizontale snee in de buik.

Eenmaal aan de actie en vooral de achtervolgingen laat de film zich van een andere en overtuigend kant zien. Vooral de tweede achtervolging wanneer men achter de stoet aan zit is subliem, vooral ook hoe die ene auto ontploft. De scene met De Niro die zijn eigen operatie leid is weer wat te, grappig dat de BMW in de laatste chase in de tunnel witte lichten heeft maar ervoor en er na gele lichten. De film herstelt zich redelijk met wat dubbel en driedubbel bedrog. Skarsgard doet het wel goed en De Niro en Reno gaan wel aardig op de automatische piloot.

Redelijk, maar niet bijzondere film, en waarom de film toch nog best wel een aardig gemiddelde krijgt verbaasd me. Op naar de volgende.

avatar van Wouter

Prima, maar on bijzondere actiethriller

avatar van des1

des1

Opgewaardeerd naar 4* voor zoveel ambacht en goeie rolbezetting. Sean Bean speelde ook lekker effectief als "kwil wel, maar kan niet goed meekomen".

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Dit is een meer ongecompliceerde actiefilm dan het op het eerste gezicht lijkt. Alleen al de titel geeft het idee dat er een nieuwe kijk op de dingen is - dat sommige moderne krijgers (in dit geval boeven) los rondzwerven in de wereld vanwege een ongeluk waar ze misschien gedeeltelijk verantwoordelijk voor waren. Dit heeft (blijkbaar) betrekking op de Samurai-geschiedenis en er is zelfs een scène later die rechtstreeks verwijst naar deze oude Japanse cultuur.

Maar het is allemaal niet nodig want wat er echt gebeurt is een bekende formule (met alle opwindende formule-wendingen): een groep van verschillend getalenteerde en enigszins beruchte mannen (en een vrouw) ontmoeten elkaar om een ​​enorm gevaarlijke misdaad te plegen. Er is planning, intrige, teleurstelling, verraad en een laatste grote verrassing. En er zijn vuurgevechten en in ieder geval het begin van een vonkje romantiek op het werk.

De cast is geweldig.

Robert De Niro is in uitstekende vorm en hij wordt goed ondersteund door de grote Jean Reno, evenals verschillende anderen in de groep.

Het is merkwaardig dat de regisseur, John Frankenheimer, terugkeert naar het thema of bijna een sensationele truc, om een ​​sluipschutter hoog verborgen te houden tijdens een film. Dit verschijnt voor het eerst in (heb ik mij wijs laten maken) The Manchurian Candidate (Film, 1962) (wat een veel inventievere film is) en is hier bijna een zelfreferentie, in een van zijn laatste films.

"Ronin" heeft mij 2 uurtjes goed vermaakt en mijn waardering is een 8.

avatar van ghostman

ghostman

Toevallig heb ik deze film gisterenavond opnieuw gezien . Ik wilde gisteren namelijk ouderwets vermaakt worden en deze film kon ik me niet meer zo goed herinneren . Prima vermaak .

Persoonlijk vind ik Reindeer Games (2000) van Frankenheimer leuker ...

avatar van cinematic81

cinematic81

Ronin is een fantastische film met sterke actie, car chases en practical effects. Niks geen CGI of snelle cuts, lekkere 90's actie.

Wat het verhaal betreft, het doet er niet zo toe. De koffer is een macguffin en helemaal niet belangrijk; het gaat om het omleggen van de rogue IRA leider, gespeeld door Jonathan Pryce. DeNiro is een mol binnen die groep huurlingen. Sean Bean wordt al snel uitgelicht als fraudulent. Hij heeft geen awareness, kan niet met een wapen overweg en gaat over zijn nek. Maar hem laten terugkeren als slechterik? Lijkt me zinloos. Hij kan niet eens met een wapen omgaan. Wel vraag ik me af of hij misschien moest dienen als iemand die De Niro's personage het leiderschap kon laten pakken. Al had hij natuurlijk gewoon gedood kunnen worden na zijn excommunicatie.

Het gaat vooral om het goede tempo, de locaties, en het goede acteerwerk van een leuke cast. Erg fijne film van wijlen John Frankenheimer.

avatar van flaphead

flaphead

Poeh, niet zo best toch. Ik dacht me te herinneren van de eerste kijkbeurt -lang lang geleden- dat dit een prima misdaadje was, ook getuige mijn 7. Maar ik heb me toch best wel zitten irriteren aan veel zaken. Het verhaaltje is redelijk genoeg als hangop en ik kan het erg waarderen dat er nooit bekend wordt wat er in de koffer zit.
Maar wat is het acteerwerk houterig zeg, zeker voor zulke grote namen. Of zit het hem dan in de editing en camerawerk? Die spannend bedoelde slides en zooms, alsof je in de jaren 70 zit. Ook zoveel karakterkeuzes die raar zijn. De wederzijdse ik-heb-je-gered-schot. Of wat te denken van eerst met een achtervolging de halve stad in puin leggen met vele slachtoffers, om vervolgens gezellig in een café te zitten alsof niemand er wat van gemerkt heeft. Ik zie echt wel de effort die gedaan is in bijvoorbeeld de carchase-scenes, maar zelfs die voelden bij tijd en wijlen knullig. Zoals de netjes om-en-om rijdende tegenliggers zodat je er lekker doorheen kan zigzaggen. De 'twist' dat DeNiro uiteindelijk nog in dienst was en dus ook onderkoffer, had bij mij geen enkel effect meer.
De hele uitwerking voelt niet als 1998, maar als 1978. Helaas ook net niet genoeg als leuk vermaak tussendoor.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Niet zo negatief mensen, het is geen meesterwerk maar gewoon een zeer degelijke actiethriller.

avatar van Brabants

Brabants

Ronin een film die pretentieus begint maar qua niveau daalt en sommige momenten erg langdradig wordt. Actiescenes en acteerwerk soms wat houterig. Ik was duidelijk minder enthousiast over deze film ondanks de cast.

avatar van Kondoro

Kondoro

"Whenever there is any doubt, there is no doubt. That's the first thing they teach you.”

"Who taught you?”

"I don't remember. That's the second thing they teach you.”

Ronin is één van de vele films die ik jarenlang op mijn lijst heb staan maar, eigenlijk nooit de nodige aandacht aan heb gegeven. Gisteravond samen met mijn vriendin besloten deze te kijken, eigenlijk wellicht ook omdat we niks beters wisten voor die avond. Normaliter wel echt helemaal mijn ding dit natuurlijk, een concept waar ik van smul maar ook die 90's sfeer die ervan afdruipt. Maar met deze film kon ik eigenlijk niet heel veel, het keek allemaal wel leuk weg, daar niet van. Alleen ik mis iets met deze film, misschien iets meer hardheid.

Als je begint met kijken van deze film, staat er eigenlijk een sterrencast je op te wachten. Met namen als ‘Robert De Niro’, ‘Jean Reno’, ‘Stellan Skarsgård’ en 'Sean Bean’ heb je misschien wel de mooiste namen van de jaren negentig in je film spelen. Jean Reno uiteraard mijn favoriet door de film ‘Leon’, en ik kreeg op het begin erg die vibes weer van hem uit die film. Naar mate de film door dendert en we eigenlijk meer in het verhaal duiken vond ik het allemaal niet persé veel beter worden.

Uiteindelijk vind ik dat de echte klapper een beetje uitblijft, is het verhaal misschien soms best makkelijk maar, vond ik vooral dat Frankenheimer er een rommeltje van maakte. Het verhaal gaat alle kanten op, is soms gewoonweg onduidelijk en weet eigenlijk nergens te overtuigen, en misschien dat, dat laatste wel mijn grootste wens was voor deze film: overtuiging. De cast kon het niet redden helaas, en dat had ik wellicht een beetje gehoopt.

avatar van wimaroca

wimaroca

Redelijke actie film .maar niet zo goed als Heat .De Niro staat gewoon op de automatische piloot wat wel altijd goed is.