• 9.218.803 stemmen

River of Grass (1994)

Geregisseerd door: Kelly Reichardt

Met onder meer: Larry Fessenden, Lisa Bowman en Michael Buscemi

Plot River of Grass

"Being outlaws was rougher than they thought"

Vlakbij de Everglades-rivier, de 'rivier van gras', woont Cozy, genoemd naar haar vader's favoriete drummer. Ze is eenzaam binnen haar huwelijk en negeert haar kinderen. Ze fantaseert hoe het zou zijn om danser, acrobaat of turnster te zijn. Op een avond ontmoet ze de dakloze en werkloze Lee die, zonder dat Cozy het weet, haar vader's pistool heeft. Die is agent en heeft het verloren tijdens een achtervolging bij een overval. Met een voorval met dit pistool begint voor de twee een zwerftocht met een onzekere uitkomst, maar ook een bijzondere vriendschap.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van danuz

danuz

Aardig debuut van Reichardt die me wel wat aan Van Sant's Mala Noche deed denken. Acteerwerk is wat afgestompt, visueel soms aardig maar weinig echt boeiend, maar het zit hem vooral in de collage-achtige structuur dat de film interessant maakt. Bonnie and Clyde verhaal werkt redelijk, Reichardt geeft er ook wel een eigen twist aan. Vooral een film over verveling, lijkt het.

Interessant om gezien te hebben, voor diegene die liefhebber zijn van haar latere werk, maar ook voor diegene die wel van een kleine experimentele film houden.

(Heeft haar wel lang geduurd voordat ze aan een volgende film begon trouwens. Je ziet het er ook echt aan af, River of Grass komt uit een heel andere tijd.)

avatar van Legan

Legan

Reichardt's debuut is tevens de laatste die ik nog van haar moest zien. En River of Grass gaat direct vals van start met een erg irriterende voice-over van de vrouwelijke hoofdpersoon.

Het verhaal op zich is best wel interessant en de film weet, door de afwisseling in personages en plotjes, je aandacht er relatief goed bij te houden. De cast is wel oke en de twist op het einde is een prima plus (Lee wil zich met haar (Cozy) gaan settlen en een normaal leven leiden, waarna zij hem neerschiet en wegrijdt met de auto, omdat zij net uit zo'n "huisje boompje beestje kindje" leven kwam en er juist uit wilde ontsnappen).

Uiteindelijk niet per se een goede film, maar wel best redelijk en de enige van de vijf Reichardt films met wat eigenzinnigheid en durf (en dan heb het ik het niet over dat kleine stukje "full-frontal" naaktheid).

avatar van Fransman

Fransman

danuz schreef:

Vooral een film over verveling, lijkt het.

Goede observatie. En over zinloosheid, zou ik er aan toe willen voegen. Een 'Bonnie and Clyde for losers' las ik ergens. Wel prima van sfeer, maar een beetje weerbarstig. Misschien door die wat collageachtige structuur. Inderdaad, geen echt goede film, maar goed genoeg om m'n aandacht vast te houden. Lisa Bowman is best sexy. Ze had best wat meer mogen laten zien....

avatar van Malick

Malick

Even opgelet. De gerestaureerde versie van River of Grass zit niet in deze BOX maar kun je hier vinden.