• 9.218.618 stemmen

Slap Shot 3: The Junior League (2008)

Komedie | 91 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Richard Martin

Met onder meer: Jeff Carlson

Plot Slap Shot 3: The Junior League

Riley is onze 'Reggie Dunlop' met kuiltjes en hij waakt over de kinderen bij gebrek aan ander volwassen toezicht. Hij en de rest van de weeskinderen zijn van ijshockey bezeten. Wanneer een zakenvrouw plannen heeft om het weeshuis op te kopen, blijkt er nog maar één weg uit. Ze moeten zich aansluiten bij de lokale ijshockeycompetitie en daar de geweldige 'Ice Hounds' verslaan om zo de lokale bevolking achter zich te scharen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van MyLegacy.nl

MyLegacy.nl

rtopma schreef:

zeer leuke komedie zeker een aanrader

Dan ben ik benieuwd of je hem wel gezien heb

Loutere Bull, Vanaf het het begin wachten of er iets te lachen viel. Dit was echt een catastrofe

avatar van SLJENCT

SLJENCT

Heb deze thuis liggen, omwille van Nielsen. Komt hij vaak voor?

avatar van Metalfist

Metalfist

Zowaar het beste deel van de trilogie

De Slap Shot trilogie was een beetje een tegenvaller bij mij. De films stonden al langer op de planning om te zien en ik was dan ook verheugd dat ik een 3-Pack voor nog geen 3 euro in de MediaMarkt vond maar het eerste deel was een ware aanfluiting voor Paul Newman, die het om de een of andere bizarre reden wel zijn beste rol vond. Het tweede deel was een iets beter succes maar nog altijd niet echt wat ik verwachtte. Alle hoop was dus gevestigd op dit derde deel en hoewel er hier ook wel wat mis mee is, is dit over het algemeen nog vrij vermakelijk.

Al ben ik wel een sucker voor dit soort sportverhalen. Slap Shot 3 is zo'n typische jeugdfilm à la The Mighty Ducks maar door de korte speelduur is het een perfecte feelgood film om eens op een verloren avond op te zetten. Zoals de titel al doet vermoeden gaat het deze keer niet over de volwassen versie van de Charlestown Chiefs maar over het jeugdteam. Het plot voelt in ieder geval nogal Disney-achtig aan met een vastgoedmakelaar met slechte bedoeling die van Charlestown een golfpark wilt maken waardoor het weeshuis zal moeten verdwijnen. Om haar snode plannen tegen te gaan, vormt het weeshuis op 5 minuten een ploeg waardoor ze hopen de liefde van de inwoners van Charlestown voor zich te kunnen winnen. Het zou zomaar een sequel op de Mighty Ducks kunnen zijn maar hierdoor is dit derde deel ook op geen enkele manier meer te vergelijken met het eerste deel dat vooral nogal politiek incorrect was. Daar komt dan ook nog eens bij dat de film op zich een ietwat andere richting uitgaat dan zijn voorgangers doordat er meer geconcentreerd wordt op clean spelen in plaats van de vechtersbaas uit te hangen. Iets dat ik op zich nog wel kan appreciëren want zeker het eerste deel deed niets anders dan vechten (op een vreselijk saaie manier) waardoor hier meer vaart in lijkt te zitten. De humor is nogal flauw maar af en toe een leuk momentje ertussen zorgen ervoor dat dit derde deel zijn score wel verdient.

Al is het wel het beste dat dit de laatste is want de inspiratie is echt wel op heb ik de indruk. De Hanson broertjes zijn al veel te oud geworden om op zich nog hockey te kunnen spelen en dat wordt hier dan opgevangen door hun zoons te laten opdraven. Die zijn verre van hetzelfde niveau als hun respectievelijke vaders dus voor mij mag het hier mee eindigen. Wel leuk om Leslie Nielsen hier in te zien verschijnen. Hij speelt de burgemeester maar is wel maar erg weinig te zien. Op zich zie ik niet zo graag kinderen acteren in films. Vaak is het van een tergend slecht niveau maar hier valt het allemaal nog wel mee. De film concentreert zich voornamelijk wel maar op een drietal personages en die zijn al wat ouder dan de rest. Ben je wat bekend met de populaire televisieseries dan herken je wel een aantal koppen uit onder andere Smallville, Stargate Atlantis/Universe, ... Altijd leuk ook om in dit soort films wat bekende spelers te zien opduiken. Slap Shot 3 doet het met Mark Messier en Doug Gilmour maar vooral die eerste is wel erg houterig. Ach, op zich wel leuk deze cameo's.

Beste deel als je het mij vraagt maar ik vrees dat ik daar compleet alleen in sta. De reviews op Imdb zijn vernietigend (5 keer 1* en 1 keer 6*) maar ik kon hier me op zich wel mee amuseren. Natuurlijk is het allemaal voorspelbaar maar Slap Shot 3 is een vermakelijke jeugdfilm die eindelijk de smaak van het eerste deel weet weg te wassen.

avatar van stinissen

Sorry hoor maar deze is toch vele male beter

Slap Shot (1977)

avatar van Metalfist

Metalfist

Voor mij dus niet maar aangezien het recentste bericht daar nog altijd mijn recensie is, dan kun je zelf wel lezen waarom.

avatar van stinissen

Metalfist schreef:

Ieder zijn smaak en dat is maar goed ook

avatar van Phantasm

Phantasm

Het leuke is er nu wel vanaf, dit is een overbodig vervolg, je ziet bijna iedere keer hetzelfde, moet je leuk vinden.