• 9.218.668 stemmen

The Next Karate Kid (1994)

Actie / Komedie | 107 minuten

Genre: Actie / Komedie

Geregisseerd door: Christopher Cain

Met onder meer: Pat Morita, Hilary Swank en Michael Ironside

Plot The Next Karate Kid

"It's ancient wisdom against teenage spunk. 1,000 years of karate tradition is about to get a kick in the pants."

Bij een herdenkingsdienst voor Japanse strijders die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Amerikaanse leger hebben gediend, ontmoet Kesuke Miyagi de weduwe Louisa Pierce. Haar kleindochter Julie is opstandig doordat de dood van haar ouders niet heeft kunnen verwerken. Miyagi besluit haar les te geven in karate.

Weer er iemand waar ik deze film kan kopen met Nederlandse ondertiteling?

Ik lees vaak dat hij nu op Netflix staat maar bij mij staat hij er niet op.

avatar van Metalfist

Metalfist

Never trust spiritual leader who doesn't dance

Ik ben altijd wel fan van het completeren van franchises. De eerste Karate Kid had ik jaren eender al gezien en gereviewed en toen was ik van plan om de gehele reeks erdoor te jagen. Een plan dat schromelijk mislukte (er zat uiteindelijk 3 jaar tussen het kijken van deel 1 en deel 2) maar deze keer had ik me voorgenomen om de andere delen niet zo lang te laten liggen. In iets meer een maand dan ook de drie vervolgen gekeken en wat blijkt? The Karate Kid films is een erg wisselende reeks qua kwaliteit.

Maar niet in de zin dat je misschien zou verwachten aangezien ik het populaire eerste deel pas op een derde plaats zou zetten. Part II blijft naar mijn gevoel het beste deel in de reeks, maar ik heb me eerlijk gezegd ook kostelijk geamuseerd met dit vierde deel. Een ietwat atypische sequel doordat Daniel niet meespeelt, hij wordt wel even tussen pot en pint vernoemd door Mr. Myagi, maar de chemie tussen Myagi en Julie kent genoeg dynamiek om dit deel te rechtvaardigen. De switch naar de highschool setting werkt ook goed en met dat groepje tieners onder leiding van Dugan heb je nog een toffe slechterik. Verder nog veel ietwat van de pot gerukte scènes (onder andere bowlende monniken) die bewijzen dat regisseur Christopher Cain hier echt wel zijn eigen ding mee wou doen. De basis blijft echter behouden en dat betekent dus veel Oosterse wijsheden met hier en daar eens een gevechtje en uiteraard een romantisch subplot. Het zegt al veel dat de relatie tussen Julie en Eric geloofwaardiger overkomt dan eender welke relatie die Daniel in zijn films had.

Al ligt dat misschien ook wel eerder aan het feit dat Ralph Macchio een ietwat beroerd acteur is. Zo'n 5 jaar na de derde Karate Kid film had hij het echt wel gehad met het personage en wou zodoende niet meer terugkeren (naar eigen zeggen om niet de Sylvester Stallone van Karate Kid te worden, ironisch genoeg is hij dat ondertussen wel geworden met Cobra Kai) waardoor de zoektocht naar een andere hoofdrol werd gestart. Daar kwam uiteindelijk de 18-jarige Hilary Swank uit en die doet het eigenlijk best wel goed. Ze oogt in ieder geval een stuk geloofwaardiger dan Macchio en is niet zo'n schreeuwlelijk als hem. Ze heeft bovendien een leuke chemie met de altijd goede Pat Morita en met Michael Ironside heb je gewoon nog een erg degelijke slechterik ter beschikking. Zo'n acteur die altijd iets slechts uitstraalt, altijd fijn om te zien.

Ik had het verre van verwacht dat ik dit nog iets ging vinden. Snap al helemaal niet wat dit in de flop 100 staat te doen, maar dat zal dan wel eerder te wijten zijn aan de fanboys die een deel zonder Macchio niet kunnen verkroppen. Cain probeert hier zijn eigen film van te maken, maar tegelijkertijd toch in lijn te blijven met de andere Karate Kid films en doet dat goed. Die remake met Jackie Chan van een paar jaar geleden, dat is pas een verschrikking om naar te kijken.

Kleine 3.5*

avatar van Supernatural

Supernatural

Een redelijke film.gisteren even gezien op netflix.maar wel een voldoende.een redelijke cast.met nog een jonge hilary swank.maar er zitten erg weinig gevechten in de film.dat valt me een beetje tegen,maar verders een prima verhaal.maar hij hoort niet in de floplijst thuis,er zijn veel slechtere films dan deze film.

avatar van IH88

IH88

“Julie-san, fighting not good. But if must fight... win.”

Onzinnige en overbodige Karate Kid film die aanvoelt als een wel hele slechte remake. Alles wat het origineel zo vermakelijk maakte om naar te kijken wordt hier tenietgedaan, en zelfs Mr. Miyagi weet The Next Karate Kid niet te redden. Saai, amateuristisch en soms zelfs lachwekkend… Snel vergeten deze film. Ik denk dat Hilary Swank dat ook graag doet.

Gisteren gezien op netflix op aandringen van mijn 2 zoontjes.

Deze hadden zich verlekkerd op een film boordevol actie en gevechten.

Viel dat even tegen zeg. Op de laatste 10 minuten na is dit een slaapverwekkende, saaie film.

De bully van dienst was een Tom Van Grieken lookalike en mede daardoor nog ietwat geloofwaardig.

Hilary Swank moet de babe van de school verbeelden. Hilary Swank als babe!? Deze deerne heeft het sexappeal van mijn cavia.

1* voor de Bully en 0.5* voor de monniken die voor het comic relief zorgden.

avatar van FlorisV

FlorisV

Teleurstellend.

Raar dat dit komedie wordt genoemd, bijna nergens grappig. Over het algemeen wel vrij luchtig. Op zich heel aardig gefilmd met mooie shots van (de omgeving van) een klooster en een prachtige havik. En met de acteurs is weinig mis. Swank is toch wel een klasse hoger dan Macchio en Morita is degelijk als altijd. Maar de karakterontwikkeling vond ik weinig overtuigend. Plotseling is Julie niet meer het boze meisje. Dan blijkt opeens, tsjonge wat toevallig, dat ze...vroeger karate geleerd heeft!

Ik had veel liever flink wat bitch fights gezien, met een echt vrouwentoernooi. Nu verslaat ze moeiteloos een jong volwassen vent met een zware militaire training. Ironside is ook echt heel eendimensionaal slecht, zonder enig motief.

avatar van FlorisV

FlorisV

themanwiththeplan schreef:

Hilary Swank als babe! Deze deerne heeft het sexappeal van mijn cavia.

Geile cavia heb je! Nee, Swank is geen babe maar stelde dat ook niet voor, ik vond haar meer een tomboy, maar nog best smakelijk, mooi gezichtje en figuurtje, alleen een beetje een paardengebit. Ze is daarna nog vaker gecast als tomboy, in Boys don't cry en Million Dollar Baby.

avatar van Lebarron

Lebarron

Boys is easier than girls! met dit statement vat Mr Miyagi eigenlijk de gehele film goed samen. Mr Miyagi komt in contact met Julie(Hillary Swank), de kleindochter van een overleden strijdmakker. Julie is een getroubleerd meisje en wordt gepest op school door een groepje militairistische hallmonitors genaamd Alpha Elite onder leiding van Kolonel Dugan(Michael Ironside). Hoewel Swank een betere actrice is dan Macchio is The Next Karate Kid niet een betere film. Dit ligt aan vele factoren maar met name aan het feit dat deze film verder gaat dan de oorspronkelijke films en daarmee afbreuk doet aan met name Mr. Miyagi want die gedraagt zich soms anders dan eerst. Miyagi zoekt meteen de confrontatie op met Dugan en is zelfs een tikje aan het provoceren. Iets wat hij in de eerste 3 films niet deed. De knokpartij met de hillbillies bij het tankstation sloeg nergens op en beschadigd zijn personage. Verder ging deze film wel erg op de spirituele tour maar een Japans Shintoklooster in de US waar enkel monniken wonen die geen stom woord Engels spreken? Niet geloofwaardig. De film was bij herziening niet zo slecht als ik me herinnerde. Hij was best vermakelijk maar ook niet meer dan dat. Hij schept wel ruimte voor Swank en Ironside om in Cobra Kai te verschijnen.

avatar van The Oceanic Six

Nou, ik had het niet verwacht gezien de kwaliteit van deel 3 en de enorm lage score hier, maar ik heb me erg goed met deze Next Karate Kid vermaakt. Deel 1 is een klassieker, deel 2 oké, deel 3 bagger en dan denk je dat dit nog erger zal zijn. Sowieso zijn films met ''the next'' in de titel vaak slappe aftreksels van waar een reeks ooit voor stond.

Eigenlijk is het ook gewoon een reboot van het origineel, maar nu is Daniel een Julie die door Mr. Miyagi wordt getraind. Ergens maar goed ook, want ik was wel klaar met Daniel. De acteur die hem speelt, Pat Morita, loopt niet over van grote kwaliteiten. Hilary Swank wel, al heeft zij vooral in de jaren na deze film gepiekt. Ze is hier ook best charmant. Ze speelt op een natuurlijke wijze een rol van rebellerende puber die haar overleden ouders mist en door Miyagi onder zijn hoede wordt genomen om getraind te worden. Haar tegenstander is een vervelende scholier die haar intimideert en bedreigd. De film is sowieso wat grappiger dan voorgaande delen. Miyagi die het duidelijk lastiger vind om een meisje te trainen en om moet gaan met zaken als slaapkamer-privacy of make-up. Maar het levert ook best mooie stukken op, zoals hun dans of dat hij haar een jurk voor het bal geeft, als een vervangende vader. Overigens heb ik ook wel moeten lachen om de vrij weirde bowling-scène, waar Miyagi en zijn vrienden een patser voor schut zetten en hem daarna leren bowlen op hun wijze. En dan is er nog het slot, waarbij zowel Julie als Miyagi nog even mag tonen wat ze kunnen. Misschien niet zo realistisch, maar het is een passend slot.

Eigenlijk zijn Karate Kid 2 tot 4 overbodig, maar de meeste delen zijn nog best het kijken waard. Nu zal ik binnenkort eens die Cobra Kai serie op Netflix gaan kijken. Die schijnt vrij goed te zijn.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Flop 100, echt?? Ik zie het probleem niet zo. Voor een film met 'karate' in de titel is er inderdaad erg weinig karate te vinden en het plot - het leger van Michael Ironside - is soms te bespottelijk voor woorden, maar Swank en Morita vormen een ontzettend leuk duo waar ik echt met plezier naar heb zitten kijken. Ik heb me, soms met een half oog, soms met wat meer focus, echt wel vermaakt. Leuke scenes ook in het klooster ook met die gekke monniken, en dan zo'n dik aangezette scene met die bowlingbaan... Ach, ik kon het wel hebben.

Leuke film, absoluut onterecht in de Flop 100.

avatar van Crazyboy

Crazyboy

Ik zie vaak kritiek op de film, waarbij het vooral vaak gaat om dat dit een laatste uitmelkertje is van een titel die eigenlijk niet meer verder kon door de leeftijd van Macchio. Misschien zal dat zo zijn, maar ik vond het qua verhaal zeker geen slap deel en ben het ook niet eens met de lage score hier. Het is totaal geen remake, ik vind zeker wel dat er ze er een leuke draai aan hebben gegeven met Swank, die trouwens ook vrij sterk is in deze film. Het kwam alleen wat langzaam op gang, maar voelt dankzij Morita toch geregeld gelijk aan de andere delen, ondanks dat het personage Daniel afwezig is.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Toen de trilogie uit de jaren 80 zo'n beetje was afgerond zagen de producers niettemin nog wat geld zitten en besloten er nog een deel aan te breien. Blijkbaar was er niks meer te doen met het verhaal rondom Macchio en mocht Swank het van hem overnemen. Dit keer is er dus een vrouw die de kunst van karate zal gaan leren.

Het probleem is dat Swank al karate kan waardoor vechten wordt vervangen door wat familiedrama van de simpelste soort. Waarom Morita ook terugkeert voor dit deel ontgaat me volledig. Uiteraard is er geen Karate Kid zonder Morita, maar als acteur is hij te charmant om nog aan dit soort onzin mee te doen. De moralen die hij probeert te leren worden verder ook voortdurend tegengesproken, dus veel zin heeft het niet meer.

Visueel simpelweg saai. De vechtscenes zien er niet uit en de charme die het heeft haalt het vooral dankzij de omgeving. Ze slagen er wel steeds in om het wereldje met dezelfde charme neer te zetten, ongeacht een nieuwe locatie of niet. Dat houdt de film meteen ook kijkbaar waardoor de 107 minuten niet bepaald als een opgave aanvoelen. Gelukkig ook maar.

Verder is er geen toernooi dit keer maar gewoon een kort gevecht richting het einde. De rest van de film staat in kader van trainen en leren dat niet erg imposant wordt neergezet. Dat gedoe met de monken sloeg ook helemaal nergens op. Het mag wel duidelijk zijn dat creativiteit gedurende deze film allang niet meer aan de orde was. Helaas, want de films uit de jaren 80 waren mooie stukjes film uit mijn kindertijd.

Nee, het is wel duidelijk waarom dit een flop is geworden. Het is simpelweg een onnodige film. Ik vond Macchio niet geweldig toen, maar Swank speelt hij er in ieder geval mooi uit. Het blijft niettemin Morita die zich keer op keer van de anderen weet te onderscheiden, maar dit project kan hij niet op de schouders nemen. Daar steekt regisseur Cain namelijk een stokje voor door zijn personage niet serieus te nemen. Jammer.

avatar van Brabants

Brabants

The Next Karate Kid is voor mij een echte flop. Pat Morita en de panfluit muziek doen nog iets goed maar het verhaal is zo gruwelijk saai dat nergens echt van de grond komt. Ergens zoveel jaartjes later zou je denken dat het ook iets harder zou mogen maar in plaats daarvan was het haast een uitzending van de teletubbies.

avatar van teigertje

teigertje

Nog steeds een sympathiek vervolg met deze keer Hillary Swank in de hoofdrol naast de onvergetelijke Pat Morita als de wijze karate expert Sensei mister Myjagi en de wereld beroemde rol die hij zo ontzettend leuk speelt.

Niet het niveau van de orginele Karate kid films.

Maar deze blijft zeer verdienstelijk en een ontzettend leuke film.