• 9.218.803 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: John Madden

Met onder meer: Helen Baxendale, John Hannah en Susan Lynch

Plot Truth or Dare

De jonge advocate Lorna Johnston (Helen Baxendale) is na haar pijnlijke scheiding en door haar stressvolle baan op zoek naar meer spanning en avontuur in haar leven. Wanneer drie oud studiegenoten op bezoek komen, lijkt ze in het begin te krijgen waar ze om vroeg en ze beleeft veel plezier aan uitgaan en het nachtleven. Echter, al snel blijkt dat haar oude vrienden er vreemde praktijken op na houden, waar Lorna in mee wordt gesleept.

avatar van hkoster16

hkoster16

wederom een van de weinigen.

avatar van Fransman

Fransman

hkoster16 schreef:

wederom een van de weinigen.

Eén van de weinigen van wat?

Prima thriller overigens van Britse bodem, waarbij we al in de eerste beelden mogen genieten van de fraaie titties van Helen Baxenhale , Maar daarna duurt het wel erg lang eer de zaak op gang komt. Advocate Lorna krijgt ineens drie voormalige 'vrienden' van de universiteit op haar dak die ze jaren niet gezien heeft. Die deugen van geen meter, weten wij als kijker onmiddellijk, maar Lorna laat zich meeslepen en denkt dat het drietal voor wat actie in haar gezapige leventje kan zorgen. Het duurt ongemakkelijk lang eer ze er achter komt dat dat drietal een minder onschuldige agenda heeft en haar het leven zuur begint te maken. Daarna wordt het pas echt spannend, tot op het beklemmende af.

Helen Baxenhale ('Cold Feet'), voor wie ik deze film bekeek, geef ik grif toe, speelt een prima rol. Ze kan hier alles laten zien wat ze kan: het professionele meisje, lekker lol trappen, verbijstering, ongeloof, angst, woede, verdriet. Een feest om naar te kijken. De film eindigt sterk. Had dat niet aan zien komen, en dat is altijd een pluspunt. Maar wordt niet mooi afgerond, waardoor er wat plotgaatjes open blijven. Maar oké, toch een zeventje. Ook vanwege de titties van Helen.

avatar van Dk2008

Dk2008

Fransman schreef:

Eén van de weinigen van wat?

Van stemmen/van wie de film gezien heeft.