• 9.218.822 stemmen

Geregisseerd door: Brillante Mendoza

Met onder meer: Jaclyn Jose, Julio Diaz en Baron Geisler

Releasedatum: 8 februari 2018

Plot Ma' Rosa

"I'm your mother, sister, father, brother."

Rosa heeft vier kinderen. Ze heeft een kleine supermarkt in een arme wijk van Manilla, waar iedereen haar liefheeft. Om rond te kunnen komen verkopen Rosa en haar man Nestor ook kleine hoeveelheden drugs. Op een dag worden ze gearresteerd. Rosa en haar kinderen willen alles doen voor de corrupte politie om weer vrij te zijn.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Vanaf 8 februari 2018 in de bioscoop (Contactfilm)

avatar van mrklm

mrklm

Rosa [Jaclyn Jose] en Nestor [Julio Diaz] kunnen amper rondkomen van hun winkeltje in Manilla en verdienen noodgedwongen wat bij met handel in kleine hoeveelheden drugs. Wanneer de politie hun handel ontdekt, vallen Rosa en Nestor ten prooi aan de corruptie die daar heerst en is het aan hun kinderen om op allerlei manier aan geld te komen om de politie af te kopen. Somber drama over hoe armoede mensen aan alle kanten van de wet corrumpeert (het politiebureau is een mistroostig hok). Met behulp van het uitstekende, dynamische camerawerk van Odyssey Flores - met een fraaie achtervolging als hoogtepunt - schept regisseur Brillante Mendoza wel een bruisend portret van de Filipijnse hoofdstad en de vertolkingen van de gehele cast zijn perfect.

avatar van De filosoof

De filosoof

De film geeft een indringende inkijk in de rauwe werkelijkheid van arm en corrupt Filipijnen, maar het verhaal is te mager. De film wordt overigens gepresenteerd als een aanklacht tegen Duterte’s meedogenloze drugsoorlog maar dat vond ik - gelukkig - niet terug in de film (volgens mij laat de film eerder de Filipijnen zien van vóór Duterte, nu niet één drugsdealer in de film wordt geliquideerd).