Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Adrien Brody, Emmanuelle Seigner en Elsa Pataky
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Japans
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Giallo
"To Catch a Killer, You Must Think Like a Killer!"
Linda (Emmanuelle Seigner), een stewardess, en Enzo Lavia (Adrien Brody), een detective, vormen een team nadat Linda te horen heeft gekregen dat haar zus is ontvoerd. De ontvoerder schijnt een zieke moordenaar te zijn die alleen bekend staat onder de naam ''Yellow''.
Inspector Enzo Avolfi
Sal
Midori
Investigator

Peake
Een insider op een Argento-forum meldt het volgende:
Hopelijk ziet de director's cut van Giallo daarom nog eens het levenslicht. De producers zouden gezien de kritieken hun les inmiddels wel geleerd hebben zou je zeggen.

Drs. DAJA
Giallo is ondanks productioneel gedonder op nr. 18 in de Horror Top 25 van de jaren '00 van moviesense gekomen.
Moviesense telt deze maand af naar de nummer 1 Horrorfilm van het vorige decennium en brengt daarbij iedere avond een video online waarin ik de volgende titel uit de toplijst bespreek.
De link naar de video: Halloween Horror Top 25: nummer 18 | MovieSense - Online filmmagazine

Peake
Leuke recensie Dennis en een terechte notering in jullie Top 25 wat mij betreft. Wel bijzonder dat Giallo in Nederland toch vrij goed ontvangen wordt. Op de meeste Argento-fora wordt er namelijk geen spaander van heel gelaten.
Brody heeft trouwens proberen te voorkomen dat de film op dvd verschijnt aangezien hij nog steeds een groot gedeelte van zijn salaris niet heeft ontvangen.

Friday the 13 th
- 1994 stemmen
Dit is weer een zéér matige film van Dario Argento.
Nooit zal de man nog het niveau halen van Suspiria en de reden hiervoor is: hij doet niet meer genoeg moeite. De muziek in de film komt regelrecht uit een matige tv-thriller. Verder had ik hem bruter verwacht, op de scène met de vinger na, blijft het allemaal erg slapjes.
De killer is redelijk, maar echte "Giallo" sfeer (zwarte handschoenen, zwart pak) heb ik hier niet gezien, iets wat ontzettend jammer is, want het kan hem terug voeren naar zijn beginnersdagen (iets wat de bedoeling was dacht ik). De killer wordt veel te vlug ontmaskert, waardoor alle spanning verloren gaat. Op een bepaald moment krijg je bij de killer ook flashbacks te zien, waarschijnlijk om wat sympathie op te wekken voor zijn daden, vermits het motief nogal vrij duidelijk was.
Verder ergerde ik mij aan de personages die maar constant een sigaret opstaken, al werd er later in de film iets mee gedaan, toch irriteerde het mij mateloos.
Geen aanvulling deze film. Maar weer ééntje bij in het rijtje matige, toch bekijkbare Dario-pulp.

dutchtuga
Een recensie die in de lijn van mijn verwachtingen wel ligt. Ik geloof gewoon niet dat Argento na 20+ jaar en tal van slappe producties later nog eens met een klassefilm komt. De man is gewoon gedaan. Zijn twee MoH afleveringen waren twee stuiptrekkingen.

jordandejong
Toch wel een aardige film die mij ook geen seconde verveelde.
De killer was angstaanjagend en doet dat zonder dat hij een masker draagt. Zijn gezicht is namelijk al eng genoeg. Wanneer er een moord wordt gepleegd draait het beeld in het begin van de film vaak weg, maar later komen de moorden wel gewoon op beeld. De gore ziet er dan ook wel goed uit.
Had wel wat meer een giallo sfeer verwacht. Giallo is toch soorten films met van die leren zwarte handschoenen?? Wel jammer dat dat hier wordt gemist.
Acteerprestaties vond ik van Brody wel redelijk goed, ook de killer doet zijn acteerwerk heel aardig. Vond alleen Seigner matig presteren.
3,5.* Vind ik deze film toch wel waard. Het kent een paar hele leuke/goede scene's, en het heeft ook wat gore.

Wederom een mislukte Argento film matig verhaal goedkoop uitziende setting en mager acteerwerk zelfs Brody voelt zich in deze prent zichtbaar niet op zijn gemak.

wendyvortex
Bovengemiddelde horror-thriller met slechts één probleem: hij is geregisseerd door één van de beste giallo/horror-regisseurs in de periode 1970-1993 en voor klassieke Argento is het net allemaal iets te veel Hollywood...weliswaar de martel-porno (Saw etc) variant, maar toch..
In de klassieke giallo's is gewoon de hele cast potentiele dader en blijf je tot het eind in het ongewisse over wie?, waarom? en hoe?
Dit is toch allemaal wat meer rechtlijnig de inspecteur, het slachtoffer, de dader.
Qua gore overigens allemaal van best redelijk niveau, lekker vlot ook wel, Adrien Brody misschien wat te gladjes voor zijn rol.
@Friday the 13th: Wat is het bezwaar tegen roken in films? Gebeurt in het echte leven ook nog steeds...kon ook niet zien welk merk er gerookt werd ... sluikreclame van de complete tabaksindustrie?
Misschien zegt het iets over het karakter van de bewuste persoon "een roker"...nou dan weet je het wel...hij zal ook wel te weinig groente eten en te weinig bewegen.
Maar lijkt me zinniger dit soort grieven in een sluikreclame-topic of zo te plaatsen.

wendyvortex
Smerig & Vulgair.
En een prachtige aanbeveling van Darbie

perceived
Vermakelijk.
Is het meest positieve dat ik ervan kan zeggen. Wetend dat dit een Argento is het des te meer een behoorlijk lachwekkende film.
Slecht script, slecht acteerwerk (en kromme tenen). Sfeer en camerawerk zijn nog best in orde, maar ook dat kOn Argento toch veel en veel beter. 4.5/10*

Peake
Ik acht de kans vrij klein. De dvd van Lions Gate Home Entertainment is volgens mij momenteel de beste optie.

GrobbekuikenXL
Is plotseling te zien bij video on demand. Was toch heel anders dan ik dacht. Niet slecht maar helemaal geen giallo. Meer standaard seriemoordenaar filmpje waar ik er al zoveel van heb gezien. Wel mooi gefilmd in Turijn maar weinig Argento te ontdekken. Muziek ook vervelend en verhaal is duidelijk niet door Argento geschreven. Sleepless is de laatste die ik echt leuk heb gevonden. Jammer maar helaas.

dutchtuga
Giallo is eindelijk weer eens een film die op momenten als een volbloed Argento aanvoelt. Maar wat gaat er een hoop mis. Het verleden van de moordenaar, de Amerikaanse acteur tussen een hoop Italianen, de stedelijke setting, allemaal vertrouwde zaken die aanvoelen alsof de oude Dario nooit is weggeweest. Maar wie bedacht heeft dat de moordenaar al zo vroeg ontmaskerd wordt, zou nooit meer een dergelijk script mogen schrijven. Ook is het idee dat de moordenaar gespeeld zou moeten worden door Brody zelf onder een dikke laag make-up ten koste gegaan van zijn geloofwaardigheid. Wie bedenkt zoiets..
Ook visueel voelt veel vertrouwd aan. De setting zoals gezegd, het kenmerkende gespeel met glas en messen, de gore (zonder cgi!), typisch Argento. Alleen lijkt de wil er niet meer om er werkelijk iets bijzonders van te maken. Met kleur wordt amper wat gedaan en het camerawerk is vooral generiek en weinig spannend. Om niet te spreken over de muziek, die werkelijk niets te maken heeft met de muziek van Goblin, de band die menig Argento van vroeger beter wist te maken.
Giallo doet op momenten denken aan de oude Argento, maar is dat uiteindelijk helaas verre van. Hoofdschuldigen zijn de plot, de muziek en het ongeïnspireerde camerawerk. Wel is dit stukken beter dan brolwerk als La Terza Madre en al helemaal Dracula 3D.

dvdcrusher
Had toch wel meer verwacht van deze Argentofilm. Ik hoop dat Peake hierboven het bij het rechte einde heeft en dat Dario beperkt was in zijn mogelijkheden, anders moeten we gewoon zeggen dat Argento zijn beste tijd achter de rug heeft. De elementen zijn er nog wel steeds, veel vrouwelijk schoon, een aantal gore momenten maar toch minder dan ik had verwacht. Wat me vooral tegenviel is de keuze van Brody als hoofrolspeler. Sinds The Pianist gaat het serieus bergaf met deze acteur. Ik heb zelfs de neiging te zeggen dat deze acteur meer bezig is met zijn uiterlijk en reclameadvertenties dan met acteren. Sommigen zullen het nog braafjes een eendagsvlieg noemen. Uit respect voor Dario nipt 3 sterren.

Rickyman
Deze Giallo wist me nog wel redelijk te vermaken, als je de typische Argento tekortkomingen door de vingers kan zien. Kwalitatief gezien is deze film misschien wel één van z'n beste.
Audiovisueel weer sfeervol. Brody doet z'n best en Seigner is geen beste actrice, maar ziet er nog steeds aardig uit... Nouja, toen pas 42!!
Op de Alfa's na, lijkt de film zo uit de jaren '80 - '90 te komen, leuk.

baspls
De - tot nog toe - op een na laatste film van meastro Dario Argento is een moderne thriller met knipoogjes naar de Giallo en verteld het verhaal over hoe een model door een 'gele' seriemoordenaar wordt ontvoerd. De zus van het model gaat samen met een politie-inspecteur achter de moordenaar aan.
De film komt vrij Amerikaans over, op de typisch Italiaanse elementen en brutere scènes na dan. Adrien Brody (The Pianist) en Emmanuelle Seigner (Frantic) speelden prima rollen.
In tegenstelling tot bij The Card Player en The Mother of Tears waren hier dan eindelijk weer een aantal van Argento's stijlelementen aanwezig. De film was weer een beetje ouderwetsig geschoten met lekker korrelige nachtscènes en telelens-shots van Turijn. Helaas is daar dan meteen alles mee gezegd. Het concept van de film was opzich niet verkeerd, maar het is verkeerd aangepakt. Het script is alweer geschreven door makers van b-films en daar gaat het mis.
De identiteit van de moordenaar wordt veel te snel duidelijk gemaakt. Waarom niet gewoon op die typische Argentoëske manier, een taxichaufeur met zwarte handschoenen en een zonnebril. Had veel beter gewerkt. Overigens ook bizar dat Adrien Brody naast de hoofdrol ook de rol van de moordenaar heeft gespeeld onder een dikke laag make-up. Het einde was onverwacht, geen happy ending, maar het was wel een beetje abrupt.
Godzijdank heeft Giallo geen CGI, weer mooie ouderwets gore. Al hadden er wel meer moorden en veel meer scènes met gore in gemogen. Ontvoeren is zo typisch Hollywood, Giallo-moordenaars houden hun slachtoffers zelden zo lang in leven.
Als de soundtrack nou van Goblin was of Ennio Morricone, dan had je de film met recht Giallo kunnen noemen, maar dat is helaas niet het geval. De film heeft een degelijke maar erg standaard orkestrale soundtrack.
Al met al is Giallo toch na Sleepless de beste film die Argento in de 21e eeuw heeft gemaakt, gevolgd door The Card Player. De film is redelijk geschoten en bevat nog een paar leuke knipoogjes naar de Giallo. Jammer dat de film er niet uithaalt wat erin zat, maar toch niet volledig gefaald.
Op The Five Days of Milan, Il Tram, The Phantom of the Opera, de twee Masters of Horror episodes en Dracula 3D na heb ik nu alle films van Argento gezien. Die films zal ik in de toekomst nog eens kijken, maar ik verwacht er niet veel van. Het is jammer dat Argento nooit de comeback heeft gemaakt die hij verdient. Sowieso vind ik het vreselijk om aan te zien hoe de horror-regisseurs van de jaren '80 door moderne technieken ten onder gaan, John Carpenter heeft ook al in geen tijden meer een film uitgebracht die kan tippen aan zijn eerdere werk. Trauma was een erg goede film en het is een schande dat het grote publiek die film niet heeft kunnen waarderen, anders was Argento mischien wel een succesvolle Hollywood regisseur geweest nu. Hopelijk word zijn nieuwe d.m.v crowdfunding gefinancierde The Sandman een succes...

Noodless
Dario Argento....een horrorregisseur naar mijn hart, maar helaas weet deze film mij niet echt te overtuigen.
Niet dat de film slecht is, maar met een titel als deze verwacht ik toch wel iets meer van.
Echt een giallo film vind ik het ook niet. En daar zijn verschillende redenen voor , o.a. het gezicht van de moordenaar wordt veel te snel prijs gegeven wat de spanning niet ten goede komt. De film leunt meer naar de typische Hollywoodelementen dan Italiaanse en mist die typische exploitatiesfeer. Verrassend is ook dat er weinig erotiek of geen naakt te bekennen valt. Nochtans met de aanwezige vrouwelijke cast zou dat wel een pluspuntje kunnen zijn. Ook de zwarte handschoenen zijn niet te bekennen. En de muziek is opvallend afwezig hier of valt gewoonweg niet op. Heel wat minpunten voor deze Giallo en toch weet de film voldoende te vermaken. Er zitten redelijke bloederige scènes in de film, al had ik toch wat meer brute scènes verwacht. Het acteerwerk is middelmatig waarbij vooral Emmanuelle Seigner niet echt overtuigend overkomt. De zoektocht en de ontmaskering blijft tot het einde wel interessant om te volgen waarbij het slot niet zo positief verloopt zoals je zou vermoeden. De dubbele rol van Brody zag ik eerlijk gezegd niet. Gelukkig maar want dat zou de geloofwaardigheid een deun geven. Dus de make-up verantwoordelijken hebben hun best gedaan. 6/10

HK Senator
Eerlijk gezegd viel hij me mee want ik had er weinig van verwacht. Een echte Giallo is het niet maar hier en daar komt het "Argento" gevoel wel naar boven. Ik denk dat wanneer hij deze film in de jaren tachtig had gemaakt de meeste fans een stuk positiever zouden zijn. Dat de logica hier en daar ver te zoeken is mag geen punt van kritiek zijn want die is ook ver te zoeken in zijn grote meesterwerken. Ecceptable film die ik over een paar jaar gewoon nog eens kijk.

Bij vlagen best vermakelijk maar op bepaalde punten vliegt het verhaal nogal de bocht uit. Echt jammer want hier had echt veel meer ingezeten...

Netflix schrapt vierde seizoen 'Heartstopper, maar komt wel met speelfilm

De streamingtop van Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

Profondo Rosso
Thriller / Mystery, 1975