• 9.218.803 stemmen

Miss Austen Regrets (2008)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jeremy Lovering

Met onder meer: Olivia Williams, Imogen Poots en Greta Scacchi

Plot Miss Austen Regrets

Jane Austen is een succesvol schrijfster van romantische romans. Zelf is ze echter bijna 40 en nog nooit getrouwd. Voor haar nichtje Fanny Knight, een jong, knap, romantisch meisje, is Jane het grote voorbeeld. Fanny denkt dat haar tante, die zulke prachtige romantische verhalen schrijft, zelf veel ervaring moet hebben. En dat zij veel van Jane kan leren. Fanny is vastbesloten de waarheid te achterhalen over de jeugdjaren van haar tante.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Cassandra Austen

Charles Haden

Harris Bigg

avatar van veertjebrug

veertjebrug

ben een groot fan van jane austen en alles wat met haar te maken heeft. toch lijkt deze film me niet zo veel belovend.

maarja.. je moet een boek niet op de kaft beoordelen heh

ik ga hem toch maar kijken

avatar van nightbreed

nightbreed

Dit is natuurlijk niet de filmposter, dit is gewoon een plaatje (screenshot) dat is toegevoegd door degene die deze film heeft toegevoegd aan de database.

Zo slecht is de film trouwens niet als je naar IMDb kijkt:

User Rating: 7.3/10 (77 votes)

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Adrian Edmondson in een serieuze rol? Daar kan ik me dan niets bij voorstellen. Volgens mij zie ik dan elke keer Vyvyan Basterd of Eddie Hitler voor me.

avatar van tsjidde

tsjidde

BoordAppel schreef:

Volgens mij zie ik dan elke keer Vyvyan Basterd of Eddie Hitler voor me.

Daar heeft de regisseur in zijn vorige film toch al mee afgerekend?

avatar van unexpected_faith

unexpected_faith

Ik vond deze film vrij goed

ik ben groot fan van Jane Austen, heb er bijna alles van gezien wat er maar van te zien valt haha, de mini series, de films, de boeken gelezen prachtig !

deze vond ik ook zeker mooi, vooral de piano music er tussen door, erg prachtig. De actrice vond ik een zeer leuke jane austen, zo had ik haar ook een beetje voor ogen gehad! het verhaal boeide me wel

en ik vond de scenes goed in elkaar gezet!

Niet me favo austen film maar toch zeker redelijk !

3,5/5 ster

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Oh, is dit een film? In mijn VARA-gids wordt het een mini-serie genoemd. Film is dus in tweeën of drieën geknipt? Ga toch maar ff kijken dan. Lang geen Greta Scacchi meer gezien. En ik ben dol op Jane Austen.

avatar van DwergjeK

DwergjeK

Lupussy Galore schreef:

Ik heb het even opgezocht, want ik begreep het ook niet, maar het is inderdaad in tweeën geknipt, volgende week maandag (9 augustus) zenden ze het slot uit, en vanavond dus het eerste deel.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

DwergjeK schreef:

Oh, toch in tweeën? Ik dacht in drieën na het opgezocht te hebben. Erg jammer, ook ik ben dol op Jane Austen. Erg leuke rol van Olivia Williams als Jane. Ik wist dat ik haar kende maar moest even de IMDb raadplegen waar dan toch van? En kwam een paar te gekke films tegen als The Sixth Sense en The Man from Elysian Fields wat ik een heel interessante film vond. Zag dat ze in een TV film Emma heeft gespeeld! Grappig.

Olivia is een mooie vrouw, goeie actrice en (nog) niet uitdrukkingloos gebotoxt, erg verfrissend om naar te kijken.

Schrok erg van Greta Scacchi!!

avatar van Gish

Gish

Leuke, stoere en intelligente Austen fantasie. Voer voor de fans.

Vond hem beter dan "Becoming Jane" in ieder geval.

Williams is een goede actrice en speelt haar rol als Jane prima.

Als ik aan Jane Austen denk zie ik altijd Keira Knightley als Lizzy Bennet op mijn netvlies. Deze Jane, op het einde van haar te korte leven, oogt een stuk ouder natuurlijk. Het verhaal vertoont overeenkomsten met de diverse romans van Austen, en uit deze romans wordt dan ook vaak geciteerd. Hoewel de invloed van Austen destijds zeer beperkt was, was zij haar tijd uiteindelijk ver vooruit. Kiezen voor de echte liefde of toch financiele zekerheid, het waren forse dilemma's begin 1800, en sombere tijden als je geen inkomsten had.

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Steengoede rol van Olivia Williams die geknipt is voor de rol van Jane Austen. De drama spat van het scherm.

avatar van BBarbie

BBarbie

De films naar de boeken van Jane Austen zijn een stuk interessanter dan deze fletse film over de laatste jaren van haar leven. Hoewel het acteerwerk dik in orde is, kon ik er niet warm of koud van worden.

avatar van lezertje

lezertje

Beetje zeurderige verfilming van het ‘liefdesleven van e beroemde schrijfster. Tot zover dat bekend is. De keuze van Greta Scacchi als Cassandra, der zuster van Jane Austen (Olivia Williams) pakt qua uiterlijk van beide actrices perfect uit. Alleen is dit niet genoeg om een interessante en boeiende film te maken,